Diyet dönemi, superset'li antrenmanlarda karbonhidrat tüketimi hakkında soru.

Hepimizin bildiği gibi süperset içeren antremanları tamı tamına çıkarmak azim istiyor.
Yanmanın verdiği inanılmaz hissi ve yorgunluğun tatlı acısını hepimiz hissediyoruz..

Ancak benim bir sorum olacak.
Daha aerobik olan bu egzersiz öncesi bu antremanı çıkarabilmek amaçlı definisyon döneminde karbonhidrat tüketimi nasıl olmalı..

Az karbonhidrat alımı ile çok yorularak mı ?
Orta karbonhidrat alımı ile yine yorucu ancak hakkı verilmiş bir şekilde mi ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
 
Öncelikle süper set ile compound (birleşik) seti karıştırmamak lazım.
Çok yapılan bir hata, süper set birbirinin zıttı iki kasın birbiri ardına çalıştırılması, yani biri açılırken diğeri kısalan kaslar.
Biceps-Triceps / Ön Bacak-Arka Bacak / Göğüs-Sırt gibi
Süper setin mantığı, biceps'in hemen ardından triceps hareketi yapmanın, nörolojik anlamda avantaj sağlaması ve daha fazla kilo kaldırabilmek.
Tabii süper set, büyük kas grupları işin içine girdiğinde, kas yorgunluğu olmasa bile kondüsyon anlamında çok zorlayıcı olduğu için alışması zaman istiyor, sırt-göğüs ikilisi mesela çok zorlayıcı bir süper set.

Gelelim compound set olayına, sanırım asıl söylemek istediğin bu, compound set kesinlikle çok zorlayıcıdır, ancak asıl verimi de düşük kalorili beslenmeyle ortaya çıkar, zaten compound sette amaç kilo basmak değil, seçilmiş olan kası, derinlemesine 2 ayrı hareketle vurmak.
Çok ağır yapılmadığı için hareketler, glikojen tüketimi gibi bir endişen olmasın.
Karbonhidrat tüketimi ve glikojen dengesi tek tekrarın %75'i ve üzeri ağırlıklar kullanıldığında kritikleşiyor, o kilolarla yapılan çok sayıda set vücudun glikojen stoklarını hızla tüketiyor.
 
Back
Yukarı