Yag oranı oldukca yuksek, aksine karbo oranının yuksek olması daha avantajlı olabilirdi. Vücut her daim karbo alabilecek ve kullanabilecek pozisyonda olabilir, sadece şu var; karbo alımı gunduz daha verimli kullanılır, bunun da sebebi daha yuksek sentezleme yetenegının gunduz daha fazla olması. Aynı şekilde doymamış yagları da cok sert definasyon yapmıyorsanız, herhangi bir zaman diliminde kullanılabilir ve vücut bunu işlemeyi sever. Oysa, kaşardaki yag kaliteli bir yag türü olmadıgı için, ordan gelen protein degerinin artılarının yanında eksilerinin de olacagını unutmamak gerek.
Dexter Jackson un yedigi kaşar peyniri bu yag oranına tabiki sahip değil, bu ürünü kullansanız bile düşük miktarlarda, sadece farklı bir pro kaynagı olabilecek zihniyette belki alınabilir. Yine de bu ürünü tasvip etmiyorum.
Bunu daha önceleri de yazdım, bu tarz secimler yerine farklı casein kaynaklarını belirli oranlarda alarak kombine etmeye çalışın. Lor+yogurt, light süt + light kaşar peyniri vs gibi çeşitli kombinasyonlar daha yararlı olabilir. Gece yatmadan önce bu ürünü aldıgınızda daha fazla su tuketiminizin olması gerekecek ve cok katı + yaglı yiyeceklerin, üstelik yuksek kaloriden bahsediyorsak, gece yatmadan önce alınması uygun değildir.
Son düzenleme: 8 Aralık 2009
2shae, 666pack, safeo ve diğer 6 kişi bunu beğendi.