dereotlu soğanlı omlet

malzemeler: 1 yemek kaşığı tam buğday unu
biraz süt
yumurta
doğranmış yeşilsoğan yapraklarıyla beraber
doğranmış dereotu
doğranmış maydonoz
hepsini karıştırıp porselen tavada 1 yemek kaşığı yağda veya pişrme spreyide kullanılabilir önlü arkalı pişiriyoruz


kuru sebzeli bulgur pilavı
yazdan hazırladığımız kuru patlıcam kuru domatesi sıcak suda bekletiyorz
tencerede yağsız bulguru kokusu çıkana dek çeviriyoruz
sonra su ekliyoruz ve kuru sebzelerimizide ekliyoruz ve pişiriyoruz
piştikten sonra yerken az yağ ekleyebilirsiniz
yağı pilavı pişerken koyunca yağı çekiyor ama piştikten sonra ekleyince kesinlikle yağı çekmiyor yağ kaybolmuyor ve sanki yağlı bir pilavmış gibi lezzetli oluyor



yoğurtlu buğday salatası

aşurelik buğdayı bir gün önceden ıslatıp ertesi gün pişiriyoruz
ardından servis tabağına koyup soğuyunca yoğurt ekleyip karıştırıyoruz üzerine çok az miktarda yağ koyabilirsiniz veya koymayabilirsiniz
dereotuda eklenebilir
 
Back
Yukarı