malzemeler: 1 yemek kaşığı tam buğday unu biraz süt yumurta doğranmış yeşilsoğan yapraklarıyla beraber doğranmış dereotu doğranmış maydonoz hepsini karıştırıp porselen tavada 1 yemek kaşığı yağda veya pişrme spreyide kullanılabilir önlü arkalı pişiriyoruz kuru sebzeli bulgur pilavı yazdan hazırladığımız kuru patlıcam kuru domatesi sıcak suda bekletiyorz tencerede yağsız bulguru kokusu çıkana dek çeviriyoruz sonra su ekliyoruz ve kuru sebzelerimizide ekliyoruz ve pişiriyoruz piştikten sonra yerken az yağ ekleyebilirsiniz yağı pilavı pişerken koyunca yağı çekiyor ama piştikten sonra ekleyince kesinlikle yağı çekmiyor yağ kaybolmuyor ve sanki yağlı bir pilavmış gibi lezzetli oluyor yoğurtlu buğday salatası aşurelik buğdayı bir gün önceden ıslatıp ertesi gün pişiriyoruz ardından servis tabağına koyup soğuyunca yoğurt ekleyip karıştırıyoruz üzerine çok az miktarda yağ koyabilirsiniz veya koymayabilirsiniz dereotuda eklenebilir