slm, ya arkadaslar normalde mekik gibi hareketler pek zorlamiyor beni ama forumda http://www.turkforum.dk/Forum/viewtopic.php?t=291 daki Decline Crunches hareketinden 3 set 8 tekrar yaptim, yaptigim gun bisey yoktu, ertesi gun agrimaya basladi heryerim, sirtim + belim + karnim + kaburgalarimin oldugu bolum acayip agriyo yaw, bu normal mi? ve eger normalse her bu hareketi yaptigimda bu agrilarla karsilasicakmiyim? :?
Re: Decline Crunches mahfetti ya!!!!!!!!!!!! hocam senaşırı yüklenme yapmışsın vücuda anlaşılan bence ufak ufakyükseltecektin olayı normal bir olay bu aşırı ozrlamadan kaynaklanıyor biraz dinlen bir şeyin kalmaz geçmiş olsun
Bence ilk günden zorlamasaydın hemen. Bir hafta falan sürebilir ağrıların. Ondan sonra bir daha ağrımaz. Bu arada decline crunch böyle yaptıysa bench crunch yapma hiç
bench crunch nedir? bu arada, bu agrilar 3*8 Crunch 3*8 Dumbbell Side Bends ve 3*8 Decline Crunches tan sonra oldu, ama en cok Decline Crunches da zorlandim. ama sunu soyliyim ilk defa karnimda "baklava"lardan 1 serit cikti!!!! nasil oldu anlamadim ama hemde ilk antremandan :? heyooooo, agri magri viz ahh uhhh
Vücut dayanıklılığını bilmiyorum ama sırf 3*8 decline crunchtan dolayı bu kadar ağrı olmaması lazım.2.yazında başka hareketler de yaptığını yazmışsın.Bu hareketler toplandığında vücut dayanıklılığını zorlamış.En güzeli yavaş yavaş ilerlemektir.Spor salonlarında belki dikkatini çekmiştir.Karın kaslarını çok fazla zorlayan olmaz.Az tekraralar bile vücudun tüm enerjisini bitirebilir.Bu sporla uğraşanların belki de en fazla zorlandığı kas gruplarının başında karın kasları gelir.Karın kaslarında ilerleme olmasına inan sevindim.İnşallah baklavaları üçe,dörde çıkartacaksındır.Başarılar...
sagolasin dostum, dedigin gibi sanirim fazla zorladim, en ust tarafta "baklava"larin ilk sirasi belli oluyor, buna gercekten cok sevindim ama ayni zamanda bu bahsettigim yerde cok fazla bi agri var, ozellikle hareket ettigimde, ben kas yirtilmasi denilen olaydan korkmaya basladim, boyle birsey olabilirmi acaba? yoksa bu benim acemiligimden kaynaklanan bi panik ataklik midir?
Ayağınızı exercise ball yerine bench'e koyarsanız bench crunch oluyor. Bu arada bencede 3 x 8 bu hareket için az sayılır genelde 4 x 20-30 hatta max yapılır.
Bir doktora görünmende fayda olacaktır.Kendini fazla zorlama çünkü karın kasaları kişiyi çok fazla yorar..
Decline Crunche ilk yaptigimda beni de yamultmustu, hatta neredeyse bir hafta duz mekik bile cekememistim. Bildigim kadari ile mekik hareketinde en onemli ipucu karin kaslarini tamamen gevsetmeden hareketi tekrarlamak. Bunu uygulamazsan da daha cok etkileniyorsun. Gecmis olsun.
sagolun abi, agrilarim biraz daha hafifledi (yaklasik 3,5 gun sonra ) ama gercekten cok etkili olmus, ayni agri olsa bile artik yapicam bunu