Deadlift sonrasi yataktan kalkamadim

Herkese merhabalar, yaklasik 10 gun once deadlift hareketini yaparken ciddi anlamda zorlandigimi farkettim yarida birakip dinlenip agirligi yerine birakirken kuyruk sokumumun ustunde ani bir agri belirdi inanin soyunma odasina kendimi nasil attigimi bilmiyorum aglar vaziyetle ustume biseyler giyip ayni sekildede eve gittim, gittigim gibide kendimi yataga attim bes gun yataktan kalkamadim duzenli agri kesici kas gevsetici igne yiyip soguk kompres yaptim. 6.gunde en azindan tuvalete giderken aglamakli olmuyordum su an 10.gun hareketlerimde %50 bi artis var fakat otururken kalkarken olusan agriyi birakin ayakta 30dkdan fazla ( egerki yurursem ) duramiyorum, bu zaman yerimde sabitken ve otururken bes dakikayi gecmiyor. Agri tamamen sol bacagima vuruyor en cok kalcada arka bacagimda ve asil tendonunda ilk gunlerde ayagimin altinada vuruyordu ama son 4-5 gundur hafifledi artik hissetmiyorum. Goren her doktor bi iki tetkikle bel fitigi dedi yarin mrlarim cekilicek bu konuda bilgisi olan yasamis olan yardimi dokuncak herkese simdiden tesekkur ederim

Ben futbol oynarken bir hareketle belimi sakatlamistim. Maci zor yuruyerek bitirdim eve gidip yatip sabah kalktigimda belim 10 adimda bir kitleniyor ayaklarimi kullanamiyordum. Sizinkine benzer bir surec atlattim. Yalniz benimki 1 gun suedu ertesi sabah duzelmistim ama bu sakatlik bende bel fitigini olusturdu veya patlak verdi. Ama simdi fitness yapiyorum belim agrimiyor veya ayaklarim tutulmuyor buna lakin sag bacak arkasinda hafif bir sizlamam oluyor. Fitness yaptigim zamanlar agri neredeyse hissetmiyorum

Geçmiş olsun bende deadlift yaparken sakatlandım bel fıtığım var benim de ağrıları başladığında bir ay yürüyemedim yatakta yattım bunları geçen sene yaşadım benden sana tavsiye özel bir hastaneye git orada doktora söyle sana fizik tedavi versin ona düzenli git tedavi bittikten bir kaç ay sonra etki eder kendini biraz daha toparlarsın yürümeye başladığında hafif yürüyüşler yap her gün bacağın biraz daha açılır fizik tedavi doktoruna git o da sana uygun hareketleri verir bende böyle kendime gelebildim üstünde bir buçuk yıl geçti ama ağrılarım ara ara devam ediyor sporada 5-6 ay sonra başlamanı tavsiye ederim internetten de beli güçlendirme egzersizleri ne bak süperman egzersizi var onu yap plank yap bunlar iyi geliyor belini güçlendirir ağır kaldırıp zorlama kendini çok dikkatli olmalısın hayatın boyunca çekiceksin bir kez daha geçmiş olsun

Back
Yukarı