Deadlift Hareketinde Tek Tekrar Maksimum Ağırlık Kaç Basıyorsunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cmrsmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Deadlift Hareketinde Tek Tekrar Maksimum Ağırlık Kaç Basıyorsunuz ?

• 80-90

Votes: 19 20,9%
  • 91-100

Votes: 9 9,9%
  • 101-110

Votes: 7 7,7%
  • 111-120

Votes: 4 4,4%
  • 121-130

Votes: 14 15,4%
  • 131-140

Votes: 6 6,6%
  • 141-150

Votes: 3 3,3%
  • 151-160

• 161-170

Votes: 1 1,1%
  • 171-180

• 181-200

Votes: 4 4,4%
  • 200+

Votes: 12 13,2%

• Total voters
    91
  • This poll will close: .
Ben 180kgx1 yaptım en son. En sevdiğim harekettir ve ciddi anlamda bu hareketle uğraştığınızda bastığınız kg habire artıyor kg arttığı gibi hareketin formu da git gide oturuyor yani daha kolay yapıyorsunuz son 6-7 aydır ciddi yapıyorun ben de keşke daha önce başlasaydım.

Tartışmalara örnek olması açısından şunu diyeyim ben sporla alakası olmayan 2 tane kuzenimi salona başlattım. Teki 16 yaşında 45-50 kg diğeri 20 yaşında 70 kg. Ufağı 2. haftada 80kgx5 deadlift yaptı abisi de 100kgx5 yaptı. Bu sporda genetik çok önemli daha yeni başlayan birisinin genetik avantajı varsa 120-130 kg deadlift yapabilir gözle görülmeyince inanası gelmiyor insanın ben de mesela forumda 120-130 kg bench yapanların çoğuna inanmıyorum da bazı kişiler gerçekten çok avantajlı oluyor ve yüksek basıyor.

Ayrıca deadliftte 200 kg bile çok yüksek değil bence bizim ülkemizde çok düşük ortalaması ve genelde önemsenmeyen bir hareket ondan bize öyle geliyor.
16 yaşındaki kuzenin hala bodye devam ediyorsa deadlift yaparken bir videosunu koyabilir misin nasıl yaptığını çok merak ettim?

Deadlift'te hareketi yanlış yapmak bence pek mümkün değil. sonuçta barı kaldırırken her şekilde en son halinizde dimdik dururken barı kaldırma pozisyonunuz nizami yapanla aynı oluyor. Tek sakıncası, nizami yapanda sakatlanma riski %10'sa, dengesiz yapan şahısta sakatlanma riski %50-60'lara çıkıyor bence. Ben de 180cm'lik olimpik barın kilosu dahil(20kg), 70kg ile 5 tekrar yapabiliyorum. daha fazla denemedim hiç ama boyu uzun olanlar için sumo-deadlift şart koşuluyor. bu konuda bilgisi olan var mı? boyum 191-192cm, vücudum da oransız değil kesinlikle. buna rağmen gene de sumo-deadlift mi yapmam lazım acaba?

bacaklarım güçlü olmadığı ve menisküs problemi yaşadığım için top half deadlift yapıyorum. en son 125 kg 2 tekrar yaptım. 173 78 kiloyum.

Bench preste tek tekrarda barın ağırlığı hariç 55-60 anca yapabiliyorum deadkiftte barın ağırlığını katmadan 100 yaptım x2 mezo . Olmama bağlıyorum . .

Ben özellikle +200 yapıyorum diyenlerden video görmek istiyorum :).
Ya da fark etmez imkanı olan video atabilirse fena olmaz, isterse 60 kilo deadlift yapsın. Formları görmüş oluruz en azından, kıyaslamalar yaparız.

aslında angilonitin dediği gibi video görmek lazım ama çoğu kişi çekindiği için koymuyor bence. 150-200kg yapıyorum diyenler yalan söylüyorlar. Video koymadıkça da yalancı olarak kalacaklar. Valla açıkça söyleyeyim... ben 130kg squat yapıyorum diyip de, eğildikten sonra ağırlıkla kalkarken resmen üst vücudu yere paralel olan adam gördüm ve bu şahıs sanırsam salon sahibi bir adamdı. şimdi bu şekilde squat yapmak var, eğilmeden yapmak var ki emin olun squat'ı tam eğilmeden dik olarak nizami yapmak çok çok zor oluyor. hileli şekilde 80kg yaparken, nizamiye %90 yakın şekilde yapmayı denesen 40kg'yi zor geçersin!

foruma aşina olan kişiler zaten forumda az çok kimin 150-200 kilo yapabileceğini bilir polemik yapmaya gerek yok bence. geri kalanlar troll zaten bu başlıkta da var bench başlığında da var. forumda 3 aylıklar 90 kilo bench yapıyor, 150 kilo deadlift yapıyor. (bar dahil ama :) )

İstisnalar olabilir. Ben herkese yalancı demedim. Yalancı olanlar belli oluyor az çok demek istedim... Deadlift'te 120kg'yi bile kolay birşeymiş gibi sununca bazıları şaşırabilir ne kadar güçsüzmüşüm filan diyebilir diye dedim.

200+ işaretledim :D :d denıcem 202 kg barı ayıp olmasın :d 180 yapmıslıgım var ama 1 tekrar ıcın 30 dk ugrastım gaz sınır motive fakat kavramadan kaybettım pwoerliftıng bileklik ve performance arttırıcı ile deneyeceğim bunu video eşliginde :D söz veriyorum tam 202 kg ile video cekeceğim 1 ay sonunda o 1 kere işaretledik artık uygulamada sıra :d her hafta sonu artık power lifting calısayım en iyisi 1 günümü bench pres deatlift squata hang clean a vereyim inş olacak artık :d son gaz devam :d

Son düzenleme:
peki bunu yaparken boyun vs kg kac tı ekıpman kullandınmı yaparken bıleklık vs benım kavramam zayıf bıleklık alcam pro serı 80 tl bu uyuzden

peki bunu yaparken boyun vs kg kac tı ekıpman kullandınmı yaparken bıleklık vs benım kavramam zayıf bıleklık alcam pro serı 80 tl bu uyuzden

kavramak için bileklik kullandım mecburen.

boy 1.80 kilo 85 di.

tabi yüksek kilolarda kemer kullanıyorum. daha rahat hissediyorum belki psikolojik olarak rahatlatıyordur.

omuz ve dizde sakatlık var (yırtıklar)

bench te yardımsız 85 max. yapabiliorum şuan 8-10 -12 (85-75-70)

squatta 4x12 85-90 kg son set 7. tekrardan itibaren yardım alıyorum mecburi aslında gücüm oluyor ama yırtıklar yüzünden sıkıntı çekiyorum. şuan kilom 75-76 arası

bileklik barı kavrayanlardan.

kendimi çok kasmadım zorlarsam tek tekrarla 180 kiloyu atarım heralde. ama zorlamam boyu kısaltıyor biraz daha büyüyim deniyicem.

evet arkadaşlar bu aksam noxplode kullanalı 4 cü antrenmanım 1.5 ölcek atıyorum deatlift bayadır gırmıyodum 2 ci kez gırdım stif leg yapıyordum yani neyse 180x5 cıktı :d tabi sargı bezi ile sardım güzelce 10 gun sonra bileklik alacagım hafta sonralı power lifting calısma sistemi ile bakalım 1 ay sonunda 202 kg yi yapabilecek miyim

Back
Yukarı