Acil acil de neymiş ben profesyonel değilim öyle 105 kg kas yığını olmak gibi bir hedefim asla olmadı.
Şimdi on bin yıllık insanlık tarihinde insanlar acil olarak proteine ihtiyaç duyduklarında gidip bi GNC Shoptan Whey Protein alıpta tüketmediler. Ben bu spora doğal başladım doğal olarak sürüdürüyorum. Whey bile doğal olmasına rağmen bana yüzde 100 doğal gelmiyor. Doğadaki proteinler bir bodyciyi asla coleman gibi yapamaz ama onu gayet sağlıklı ve gelişkin tutmaya yeter bir de artar artanlarla bir kaç kişi daha gelişim gösterir....
Bir çok antrenman sonrası whey alıyorum şimdi bunu itiraf ediyim demiyim sonuçta whey almıyorum demedim, imkanım olsa whey almam dedim. Ben bu spora ilk başladığımda antrenman sonraları hoşaf suyu falan içerdim
protein değil glikoz alırdım
sonra da gider et met yerdim antrenman sonrasındaki 2 saat içerisinde. Ben hiç whey kullanmadan 13 kilo almıştım çoğu da kastı ama biraz göbek yapmıştım. Şimdi ki aklımla yine whey kullanmayacak olsam bu sefer yağ tüketimini kısıtlardım sonuçta wheyin avantajı çabuk sindirilmesi ve yağsız olmasından başka nedir ki? Doğadan alabildiğimiz proteinlerden yetiyor arkadaşlar ben kendimden biliyorum.
Öyle aman aman vücut erimez iki dakka whey almazsanız. Ben şu anda yağsız bir protein kaynağı olarak, ucuz ve pratik oalrak gördüğüm için whey kullanıyorum. Whey "w"sini duymadan önce günde 10 yumurta beyazı yerdim. Yani ben VG yapacak birisi için asla ve asla wheyi şart görmüyorum. Yağ yememeye dikkat ederek protein kaynaklarından faydalanırsa yine yeterli olacaktır.
Ama kim profesyonel olmak veya "sınırları biraz da olsa aşmak" istiyorsa wheye sarılıyor.
Whey almayınca kimsenin kası erimiyor Overlord ben kendimden biliyorum. Yeter ki bilinçli bir sporcu olsun.
Son düzenleme: 12 Ağustos 2008