Dövme Yaptiracaklarin Dikkatine

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan saydam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayır sadece geriliyor bazen çatlak gibi görünen kısımlar oluşuyor..sıska iken yaptırıp çok hacimlenirsen şekil yamulabilir..

genclerde dovmenın tanımı farklı olcak dıkkat cekmek yas ılerledıkce bu tanım genclık hatası olarak degısıyor dovme yapıcaklar ıyıce dusunmesı lazım bır omur boyu onunla yasıyıcaksınız cunku

Kina alerji yapmis herhalde burada sikayet edenlere. Isinin ehli biri zaten once cok kucuk bir bolgede alerji yapip yapmadigini deniyor, anlasilan sahil dovmecilerinde yaptirmissiniz siz :). Ben de denemistim henna'lardan gencken. Buyuyunce insanin hevesi zaten geciyor. Simde para verseler yaptirmam boyle bisi kendime.

Bir de bir link vereyim dovmesinsen kurtulmak isteyenlere. Cesaretiniz var, ama paraniz yoksa, buyrun hodrimeydan!

http://greatinventions.tv/products/101.php

Dovmede seninle beraber buyuyup kuculen bir seydir. Cok ciddi kilo alimi veya kaybi olmadigi surece deformasyon onemli boyutta olmaz.

2.5 yıl önce yaptırdım ve şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım. arkadaşlarında dediği gibi adam gibi bir yere yaptırdıktan sonra sorun olmuyor. hijyen çok önemli.tabi sonrasında dövmenin bakımı da. eğer yaptırmaya karar verdiyseniz -ki ömür boyu onunla yaşayacaksınız- paraya kıyıp iyi bir yere yaptırın derim. kalite arttıkkça fiyat da artıyor.

gerçekten paraya kıyıp kaliteli stüdyolarda yaptırmak gerekiyor dövmeyi.
İşinin ehli profesyonelleşmiş kişler olmalı.
Ömür boyu taşıyacak olmamızdan dolayı dövme yaptıracak arkadaşlara tavsiye çok görebileceğiniz yere dövme yaptırmayın mesela bilek el biceps gibi yerlere gördükçe sıkılmaya başlarsınız çünkü.

ya abi saka yapiyosun di mi :D offf ulen zaten dovme sevmezdim alin bir neden daha :D resimlere bakinca bile icim gitti :D offfffff

bu arada kalici dovme kanser yapiyor diye biliyordum ama??

Gidip cini murekkebiyle yaptirirsan kanser degil daha neler neler yapar. Dovme luks bir seydir sirf Turkiyede degil tum dunyada boyledir hani bir nevi estetik ameliyati gibi. O yuzden paraya bakar eger ucuz diye kaliteli studyolar yerine ona buna yaptiriyorsan sagligini cope atiyorsun demektir.

15-16 yaslarinda heveslenirken Alanyada Kina dövmesi yaptirmistim.Vucudumdaki Kinanin oldugu yerin tamami kabarmisti kirmizi olmustu.

Aynen... Hatta hatırlıyorum akrep yaptırmıştım. İki gün sonra aynı akrep şeklinde sivilceler vardı kolumda : ) O gün bu gündür yaptırmadım. Yaptırmayı da düşünmüyorum. Dövmenin hiç bir şeklini tavsiye etmiyorum.

ucuza yaptırmak istiyorsanız dövme işini,bulun etrafınızda hapis yatmış iğne iplik ve tikky mürekkebi ilke dövme yapmayı (mapushane işi) bilen birisini yapsın size,bana benim arkadaşım yaptı,yaptırdıkdan sonra bir fiyat araştırması yapayım dedim aynı ölçütler için 650 ytl fiyat verdiler,ikinci dövmemi güzel bir yerde yaptırdım,işaret parmağımın yarısı kadar bir ay yıldız 120 ytl verdim (önemli olan dövmenin her zaman göremeyeceğiniz bir yerde olması bence,bazen sıkıyor insanı ve buna başka ne yaptırsam diye fikirler geçiyor insanın aklından) günahsa tek günahım bu olsun

Ayrıca "Geçici dövme" dövme değildir, evet bilmemkaç sene sonra silinen boyalar var ama bunlar da dövme sayılmaz.

Bazi arkadaslar yaz boyu uzerlerinde tasidiklari dovmelerden bahsetmis.

Kimseyi yanlis bilgilendirmeyin arkadaslar.

Benim de dovmem var ve yaptirmadan once cok dusundum, gecici yaptirayim ileride belki sildirmek isterim diye, fakat maalesef sizin bahsettiginiz anlamda, bir-kac sene vucutta kalan sonra silinebilen gecici dovmeler yok.. 10-11 buyuk dovmeciye sordum, hepsi hayatimizda boyle birsey duymadik dediler.
hint kinasi da normalde 3 gun, denizde 1 gun kaliyor, ztn kapkara oldugundan cok cirkin duruyor.

The only thing you can take to the grave!

13 yaşımda ilk dövmemi kendim yaptım. şu an 33 yaşındayım. tüm ailemde var abim, babam, amcalar dayılar...

aslında bunun kültürel bir özellik ya da bir motif olduğunu unutmamak gerekiyor.

toplam 1 büyük 3 de küçük dövmem var. doğacak çocuğumun adının ilk harfi grafit bir dövme olacak...

efendim, bos durmadim, dogdugum sehirde ki bir tatoo firmasina bir sembole gore fiyat sordum.
dudaklarim ucukladi.. fiyat 2000 ytl.. avrupa da yasiyoruz ama daldan para toplamiyoruz ki.. bulundugunuz sehire gore fiyat arastirmasi yapabilirmisiniz ? karsilastirma yapmak acisindan cok makbule gececek bana sevgili dostlar..

ayrica mevcut tecrubelerinize istinaden sizce bu fiyat normal mi ?

ben resmi de paylasayim, aynisi degil ama buyukluk ve calismadaki emek acisindan yorumlayabilirsiniz...

vücudunda 2 tane dövmesi olan birisi olarak cevapliyorum eğer yapan kişi profesyonel ve sağlam bir studyo ise ücret gayet makuldür.dövmelerde fiyat zaten büyüklük ve işçiliğe göre hesaplanir.

62537663.jpg

Şahsen ben şu an üzerimdeki dövmeyi tesadüfen yazlık bir mekanda geçici dövme yapan birisine yaptırmıştım çok hoşuma gittiğinden.Bir hafta inceledim nası durduğunu,ileride sıkılıp sıkılmayacağımı düşündüm,kimsenin fikrini almadım kendi sesimi dinledim ve sonuçta yaptırmaya karar verdim.6 ay geçti hala bir sıkıntı yaşamadım.Gönlümden geçen boynuma kadar gelen tribal yaptırmaktı ama malum hem iş hem ülke şartları kaldırmaz diye çekindim.

Back
Yukarı