Dövüş Sporu Önerisi

Yıllardır severek yaptıgım sporu onerebılırım hem basıt hem etkılı kıckbox. Aslında kendını gelıstırmek ıstıyorsan sayokan 1 numaradır tabı ogretıcısını bulmalısın bu ıste nıhat hocam 1 numaradır turkıyede bu sporun kaynagı odur

Trabzonda sayoka bulamam sanırım kick boks gittim 2 ay da sarmadı burda 1 saat koşturuyorlar filan :D ilgilenmiyorlarda ondan sevmedim kick boksu belkide

Bildigim kadarıyla kickbox tekme ve yumruğa dayalı bir spordur ama muay thaide buna ek olarak diz vuruşları flanda var muay thaiye örnek vericek olursak Tony jaa diyebilirim...

Muay thai ve kick boks farkları nelerdir söyleyebilri misiniz

temel olarak diz ve dirsek vuruşları kick boxta yokken muay thai de vardır.ama bu vuruş stilleri dövüşcülerin gard dahil her şeyini değiştirir.iyi düşün öyle başla.tek bir hatayı yapma ''ovvvv dostum orda diz dirsek varmış çok pis adam döverim :D'' yok öyle dünya sağlam sporcu her zaman sağlam sporcudur gerisi hikayedir.ben K-1 kick box öneririm genelde salonlarda clinch e girmeyi sevmezler.k-1de ise dizi vurursun bırakırsın.

Merhaba arkadaşlar boyum 170 yaşım 15 bir bedensel sorunum yok fiziğimde gayet iyidir

İstatistik olarak
Bilek gücüm yumruk ve tekmelerim dendiğine göre fazlasıyla güçlü ve serttir ve hızlıyımdır da çabuk yorulmam 30 40 arası şınav 100 den fazla mekik çekebilirim

eğer bunları yapabiliyosan dayanıklılığın vardır demektir ayrıca boyunda 180 i görür bence sen muay thai ye başlamalısın kesinlikle esneklik açısından nasıl dersen savunmada muay thai esneklik hız ve zeka ister gelebilecek hareketleri görebilmeli ve ona göre savunma yapabilmelisin saldırıda ise diz dirsek temel alınıp bunun yanında tekme ve yumruklara da en az onlara verildiği kadar önem verilir saldırıda da savunmada olduğu gibi ileriyi görebilmelisin. beni koşturuyolar ondan sevmedim belkide kick boks u diosun ama ben güreş yaptığım sıralar emin ol her antreman gününde ısınma olarak canım çıkıncaya kadar koştuktan sonra teknik antremana geçiyodum. bunun sebebi güreş teakvando boks muay thai kung fu vs bu tür sporların tümünde bacaklarının çok önemli olmasındandır özellikle denge açısından bacaklarının kontrolü sende olmalı ve dövüş sporlarınd müsabakalarda karaciğerine yediğin temiz bir darbeden sonra bacaklarının titremesini durduracak tek şeyde yine bacak kaslarındır. ayrıca bir süre sonra koşu gerçekten eğlenceli hale geliyor :D

Zihnimi okudun :D bende muay thai ye karar verdim fakat bir sorum var şu döner tekmeler filan yani gösterişli tekmeler var ya yenilmezde onlar yapılabilir mi ileri derecede :D ?

Teşekkür ederim bu arada

kesinlikle yapabilirsin hatta eğer azmini hiç düşürmezsen daha iyisini bile yapabilirsin :) bunun için yine bacak lazım yine koşcan yani :D

Hızlı , Güçlü ve Tekniksen 3'ünü aynı anda

Muay Thai , Tekvando ve Kung Fu

Hızlı ve Tekniksen

Kung fu ve Tekvando

Hızlı ve Güçlüysen

Kungfu ve Muay Thai

Sana 2 seçenek sunmak istiyorum yazdığın özelliklere göre,
-MMA (USA) usa mma yapman tavsiyemdir west mma yapanlar yanlış teknikler öğreniyor bunlarda sakatlığa neden oluyor,
-Wing Chun (Tsun) yapabilirsin eğer hızlıyım diyorsan,
Not;Bu sporları deneyimlerimden faydalanarak yazıyorum inşallah senden deneyimlerini arttırırsın,

Back
Yukarı