Dövüş Sanatlarından/Sporlar Beklentiler. Gerçekçi Antrenman !!!

Konusu 'Savunma ve Dövüş Sporları' forumundadır ve derkrieger tarafından 21 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. derkrieger
    Offline

    derkrieger Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sık sık meşgul olurum. yazar-çizerim
    Yer:
    Ankara, Afyon, Viyana ve diğer yerler...
    Merhaba değerli arkadaşlar. Buradaki ilk mesajım. Daha önce başka bir sitee yayınladığım bir yazı ile başlıyorum.

    1) TEMEL BAZI KAVRAMLAR


    Savunma sanatları ile uğraşan insanların dikkat etmesi gereken, üzerinde çalışması gereken birden fazla konu vardır. Ben bunları kabaca attributes ve teknik olarak iki kısma ayırmak istiyorum. Bundan başka konular da belki bunlara eklenebilir ama şimdilik sadece bu ikisini ele alalım.

    Attributes nedir?
    Attributes Türkçe özellikler olarak çevirilebilecek bir İngilizce kelimedir. Bununla kastedilen dövüşçünün esneklik, denge, kuvvet, kondisyon gibi özellikleridir. Direkt olarak sanatın-sporun teknik kısmı ile alakası olmayan, sportif faaliyet sonucu kazanılması beklenen özelliklerdir. Tabii ki dövüş sanatları ile ilgilenenlerde kendisine özgü bazı özelliklerin daha baskın olması beklenebilir, mesela esneklik gibi.
    Her neyse bu “attribute” kısmını gözden kaçıran sanatlar kesinlikle ciddiye alınmamalıdır. Eğer bir insan kuvvetin önemsiz olduğunu iddia edenlere rastlıyorsa, orayı şeytan görmüş gibi hızlı bir şekilde terk etmelidir.
    Attributes önemli bir meseledir ve vazgeçilmezdir.

    Teknik nedir?
    Teknik sanata spora ait vuruş-kırış-boğuş gibi alt kümleri olan insan vücuduyla yapılan dövüşme hareketlerdir.
    Örneğin WTdeki pak sao bir teknikdir, veya boksdaki jab bir teknikdir vs. Bazı teknikler sanatın kendisini ele vermektedir, örneğin MT çalışan insanları tekmelerinde tanıyabilirsiniz veya wt çalışanları da kendi tekniklerinden. En azından bir fikriniz olacaktır.
    Şimdi “teknik” bu ise bir şahıs ortaya çıkıp abuzittin-do tekniği ulan deyip, yapması zor, faydası da şüpheli bir tekmeyi “teknik” olarak bize sunarsa bunu kabul edecek miyiz?
    HAYIR !!
    Bir yumruk çeşidinin veya tekniğin gerçekten “teknik” olarak kabul edilmesinin objektif kriterleri olmalıdır. Evvela bu teknikler insan bedenine ve reflekslerine ters olmamalıdır, mümkünse “yapılabilir” bir hareket olarak kalmalıdır.
    İkinci olarak ise bu tekniğin sahada belli bir başarı yüzdesi olması gerekir. Bunun yolu da o tekniğin denenmiş ve onaylanmış olması gereklidir.
    Bunun yolu ise gerçek sokak dövüşü veya müsabakadır. Bu ikisine hiç girmemiş olan bir şahsın ise en azından sparring-randori (ama ikisini de adam gibi yapmak kaydıyla) yoluyla bu teknikleri denemesi elzemdir.
    Yani bir kol-bacak hareketinin “gerçekten” teknik olabilmesi için bunun uygulanabilir olması, denenmiş olması ve insan vücut ve fizyonomisine uygun olması gerekir. Bu yüzden benim geliştirdiğim abuzittin-do savunma sanatında uygulanmasını planladığım “amuda kalkarak rakibin dizine yapılan el darbesi” aslında teknik-meknik değildir, düpedüz yalandır, yalan!
    Bu kategoriye WTde öğretilen bong sao’yu veya bazı sanatlarda öğretilen ve parmakların 1. veya 2. boğumlarıyla yapılan vuruşları ekleyebiliriz.

    Gerçekten teknik olarak kabul edilmesi gereken ise örneğin boks teknikleridir. Bir kroşe dünyanın en kolay uygulanan ve öğrenilen tekniğidir belki AMA çok da ETKİLİDİR.

    Yine sparring veya randorisiz (ve müsabakasız) teknik öğreniyorum da yalandır, bunlar öğretildiği şekilde uygulanamayacaktır, bu sorunda hususan Ninjutsu ve Akido’da ve tabii ki WTde rastladığımız bir sıkıntıdır. Sparringsizlik yani. Halbuki tekniğin teknik olabilmesi uygulanabilirliğidir. Bu ise doğru kas hafızasına bağlıdır. Bunun da yolu tekniklerin gerçekçi olarak çalışılarak öğrenilmesidir. Stresli bir kavga ortamında zaten kontrol dışına çıkmış vücudun, adrenalin altında öğrenmediği hiçbir şeyi uygulayamayacağını hatırlatayım.
    Yani; Manş’ı geçmek istiyorsan EN AZINDAN havuza girip çalışmalıdır.

    devam edecek...
    2) PEKİ DOĞRU ANTRENMAN NEDİR ?

    Doğru antrenman teknik+attribute’ün doğru bir şekilde geliştirilmesidir. Bu iki unsuru bilimsel verilere ters düşmeden, insanları sakatlamadan onlara doğru spor ve dövüş alışkanlıkları kazandıran, gerçekçi olması gereken bedensel çalışmalardır.
    Mesela yumruğunu yavaşça atıp orada donan-kalan bir uke-partner-ortak söz konusu ise doğru antrenman yapılmıyordur.
    Yine rakibin yeterlikleri-özellikleri hakkında hatalı kabullenimler varsa o zaman da doğru antrenman yapılmıyordur.
    Örneğin durup kalan uke’nizin kolunu rahatlıkla bükebiliyorsanız zannetmeyin ki o hareketi dışarıda uygulayabilirsiniz. Aynısını bir inşaat amelesine yapın da göreyim sizi !!! Evet amele ile dövüşeceğini düşünerek antrenman yapan kazanır.

    Mesela Lat Sao bu sınırlamalardan muzdariptir. Evvela karşımızdakinin WTci olduğunu kabul deriz. Sonra da onun sadece yarım-gönül atılmış wtyumruklarıyla dövüşeceği öngörüsü başlar. Olmaz ki; Boztepe’nin Cheung ile dövüşmesinde, Shaw Brothers filmlerindeki gibi kolları ile garip kung fu hareketi yapan iki hoca mı gördünüz? Hayır, gördüğünüz, WTci bile olsa güçlü olan-bunu da bilen dövüşçünün diğer yumuşak-WCciyi alıp yere çalmasını gördünüz. Başınıza sokakta aynısı gelirse sebebi Impulse değil, kötü antrenman alışkanlıklarınızdır.
    Doğru antrenman dogmatik olamaz. Bunu sağlamanın yolu da evvela dürüst olmaktır, kendinize ve öğrencinize. İlaveten (müsabakaya katılmayan öğrencileriniz için/müsabakasız sanatlar için) sparringdir.
    Ve attribute gelişimidir. Attribute’ü gözden kaçıran YANLIŞ yapmış olur. “Güç gerektirmez” diyen da yanlış yapar, her dövüş sanatı güç-kuvvet gerektirir, ya da şöyle diyelim güç olursa daha kolay uygulanır. Aslında bu VT için de geçerlidir. VT dedim yani Yip Man’ın da yaptığı orijinal “bikbik”ten bahsediyorum. Diğerleri zaten “güvenilir” ve “sahih” değil ki?

    3) TAMAM ANLADIK; NEDEN Wing Tsun DÜŞMANLIĞI YAPIYORSUN?

    WT düşmanı değilim, bu sanatı bazı ekollede hala yapmayı düşünebileceğimi defaatle söyledim Bazılarının ise kapısından bile geçmeyeceğimi de söyledim. Ayrıca selfdefans veya müsabıklık içi WTden (bence) daha iyi alternatiflerin de mevcut olduğunu da söyledim.

    YANİ wt düşmanı değilim ama ciddiye alınması gereken, hakikatlere dayanan bazı eleştirilerim de var !!! Gördüğüm kadarıya benzeri eleştirileri onlarca insan da dile getirmektedir.

    İlkin; Türkiye’de “öğretilen” WT “köksüz” bir WTdir, İpMan ile alakası pek “kalmamış” hibrid bir şeydir.
    Öğretilene dikkat ediniz, çünkü WTnin öğretilen kadar bir de öğretilmeyen, gizli tutulan ve ancak özel derslerle seminerlerle belki öğrenilebilecek teknikleri-silahları mevcuttur.

    HATTA tahta adam gibi faydalı bir ALET bile öğrenciye pek öğretilmez memleketimizde. Yani şimdi bizde 2.TGye gelmiş insanların Wooden Dummy ve formlarını, uzun sopayı ve çift bıçağı bildiklerini mi sanıyorsunuz? Hmm belki biraz biliyorlardır ama Türkiye’de bütün organizasyonlar içinde bunları bilen adam sayısı belki 1dir belki 0dır.

    O kadar uzağız VT gerçeğinden. Bunun sebebi de kökeni EWTO olan yanlış WTnin bizde kök salmasıdır, maalesef.
    Hem orijinal teknik-drill-silah EKSİKLİĞİ vardır hem de bunlara ilaveten orijinal olmayan drill ve teknik BOLLUĞU vardır.
    Mesela bu uydurmasyonlardan biri LAT SAOdur. 2. TG adamların dahi kökenini Sifu’ları Boztepe’den ÖĞRENEMEDİKLERİ bu drill Filipin kökenli bir drilldir. İp Man hayatında asla lat-sao yapmamıştır.

    Ayrıca, garip bir yer dövüşü eklentisi vardır. Bu da “olmamış” bir eklentidir. İyiliği-kötülüğü biryana (ki ÇOK KÖTÜDÜR) İp Man hayatında ASLA sizinki gibi “yer dövüşü” yap-ma-mış-tır.
    Görüldüğü gibi bu sakatlıklar atılırsa ben VTyi çok severdim [​IMG] ama WTyi ARTIK sevemem
    Ki işin business kısmına girmeyelim. İsteyenler ilgili threadlerden okusunlar.
    Şimdi bu "karman-çorman" yapısı ile WT yukarıda anlattığım manada çok az "tekniği" bünyesinde barındırır.
    Çünkü teknikleri gerçekçi değildir, bunları öğrenme ve çalışma usullari de gerçekçi değildir. (yani sanal abuzittin-do'dan çok da farklı değildir)
    Yumruklarında ciddi bir power-generation (yani güç yaratılması) sorunu vardır. Tekmeleri ve tekme savunmaları da çok etkili değildir. Yer dövüşü ise "hiç olmamıştır". Sparring vs. ile direnç gösteren bir rakibe karşı uygulama gösterilmez.
    devamı için; http://www.mucadelesporlari.com/thread-926.html
    veya http://www.mucadelesporlari.com/thread-755.html



    4) PEKİ NEDEN MT, BJJ, BOKS, KYOKUSHIN, KUDO, ASHIHARA, JUDO,SAMBO...?

    Özel bir nedeni yok.

    Sadece şu; bu sporları yapanların öğrendiği "şey"in test edilmesi, ve müteakiben onaylanması veya terk edilmesi mümkündür ve bu şimdiye kadar n defa yapılmıştır.
    Bu sporları yapanların belli bir selfdefans yeterliği (teknik) ve fiziksel gelişim (attribute) kazandıkları şüphe götürmez bir gerçektir.
    Bu sporların kendi öğrencisine yaklaşımı da dürüsttür; 3. şahıslara tavrı da !
    Kapalı kapılar ardında, gizli-gizemli teknikleri bulunmaz, antrenmanlı-tecrübeli şahısların birbirleri üzerinde başarıyla 100000lerce defa deneyip başardıkları teknikleri vardır.
    Son olarak bu sayılanları kötü-yetersiz bulanlar bu iddialarını ragatlıkla ispatlama şansına sahiptirler, bu fırsat onlara verilmektedir, hem de büyük bir alçakgönüllülükle!!

    5) AMACIN NE PEKİ?

    Amaç bellidir!
    İnsanımızın ve onlarla beraber kendimin doğru ve etkili bir şekilde spor-sanat yapmalarına katkıda bulunmak.
    Bu "doğru" çalışmanın yolu bellidir; hem attribute hem de "teknik" anlamında gelişim sağladığı "tespit edilmiş" "ispatlanmış" sporların-sanatların tercih edilmesidir !
    İspattan ziyade syleme dayanan, efsanevi-gizemli retorik-sanatlardan ise uzak durulması ŞARTTIR.
    Yine, bazı okul ve grupların "business" uygulamalarının da düzeltilmesi gereklidir. bazısı martial arts işini boşlarken "financial arts" da grandmasterlığı çoktan kapmışlardır. dövüş yeterliği ve tecrübesinde beyaz kuşak iken parasal konularda 8. dan seviyesine gelmiş kurtlardan bahsediyorum. E bunlar kendini değiştirmeyeceğine göre, biz de daha "adil" daha "fair" olanları tanıtmakla yükümlüyüz.
    örneğin Aikido'da para vererk çok hızlı öğrencilerini yükselten, onlara kısa sürede siyah kuşak "veren" organizasyonlardan çokça şikayet edilmektedir. Bu aikido için iyi bir gidişat olamaz, aslında hiç bir martial art için iyi bir gidişat olamaz bu!!
    WT uygulamalarını biliyorsunuz.
    ara soru:: peki hangilerinin etkinliği ve başarısı tespit edilmiş ispatlanmıştır?

    müsabakası olan sporların önemli bir kısmı.

    özellikle de Muay Thai, Boks, Kick Boks, Judo, BJJ, SAMBO bu dallardan sayılması gereklerdir.
    ayrıca Enshin de oldukça ilginç güzel bir tam vuruşlu daldır, tavsiye edilir.
    KUDO ise geleceği çok parlak olan bir başka daldır. Dünya'da oldukça takdir gördüğünü yakinen bildiğim bir spor dalıdır, bu forumda da talebeleri ve hocaları var.
    Kalifiye hocasına ulaşabilen varsa MMA okulları da çok iyi olur.
    Güreş de ihmal edilemeyecek bir spordur. Hatta çocuğunu yazdırmaya giden veli kendisini de yazdırabiliyorsa güzel olurdu, aynı tavsiyeyi JUDO için de yapayım.
    ekle: Kyokushin ve Ashihara eklenmezse ayıp olur.

    Bu son sayılan sporların-sanatların hepsini ayrı ayrı tavsiye ediyorum.
     
    Son düzenleme: 21 Temmuz 2010
  2. derkrieger
    Offline

    derkrieger Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sık sık meşgul olurum. yazar-çizerim
    Yer:
    Ankara, Afyon, Viyana ve diğer yerler...
    6) ULA DERKRIEGER!! SEN PARA MI ALIYON? HANGİ MENFAATİN ADAMISIN?
    Bu işlerle ticari olarak ilgilenmiyorum.

    Hatta mücadele sporları ticaret için yapılacak en son iştir bana sorarsanız, getirisi harcana emeğe oranla çok da değildir. Para kazandıran WT, Aikido, Ninjutsu ve BJJ ile para kazanılması mümkündür. BJJ hariç bunların hiçbiri de attribute ve teknik geliştirme noktasında "üstün" sporlar-sanatlar olarak kabul edilemez !

    Yani burada hiç bir parasal kazancım-menfaatim söz konusu olmadan yazıyorum. Tek menfaatim "benim zamanında yaptığım hataları" başkalarının tekrarlamasını önlemek, bu güzel forumda, sağlam spor muhabbeti yapabilmektir. Buna benzer bir forum sayesinde ben de gerçeği görmüştüm, ingilizce bir forum; şimdi bu forumun da hizmette bulunmasına katkıda bulunmaya çalışıyorum.

    7) HŞŞT! SEN ŞİMDİ EN İYİ SAVUNMA SANATI HANGİSİDİR ONU DA BİLİYORSUNDUR. SÖYLE DE GİDELİM ONU ÇALIŞALIM.
    Evet en iyi sanat abuzittin-do'dur.
    [​IMG]

    tabii ki en iyi sanat-daha üstün sanat yoktur.

    yukarıdaki iki unsuru (attribute & teknik) etkinliği ispatlanmış metotlarla geliştirmeye çalışanlar ve bunu yapmayanlar vardır.
    yani iyi-doğru-onaylanmış antrenman metotlarını kullanan ne varsa onu tavsiye ediyoruz.
    insanı belli bir rahat-bölgeden (comfort-zone) çıkartan, onu kendi sınırlarında zorlanmaya iten ne varsa hepsini seviyor-sayıyor ve de kabul ediyoruz.
    yoksa en iyi dal veya dalların karşılaştırmasını yapmak yanlıştır !!!

    bunu yaptığımızı düşünenler ya okuduğunu anlamamaktadır yahut düpedüz kötü niyetlidir.
    kaşılaştırma bireyler için söz konusu olabilir !

    mesela; muay thai'yi ele alın. bence çokçokçok iyi bir spor dalıdır. WTye kesinlike tercih ve tavsiye edeceğim bir daldır; AMMA bir WTci MTciyi dövebilir; tersi de mümkündür, burada marizlenen stil değil o bahtsız şahısdır.
    ancak X branşından 100 sprocuyu Yden ise 100 sporcuyu karşılaştırdığınızda belli prensipleri takip ederek çalışan öğrencilerin belli bir oranda galip gelmesi beklenmelidir.

    istisnai veya az bir grup sayılmazsa; "canlı" çalışan; sağlam antrenman yaptıran, sparring yaptıran, saçma kuralların eli-kolu bağlalamadığı müsabakaları olan stiller diğerlerine karşı daha iyi bir konumda olacaklardır.
    bunun nedeni takip edilen metodun üstünlüğüdür. konuşmayan ama çalışan, fantazi binlerce teknikle vakit kaybetmeyen ancak 20-30 tekniği (max.) sürekli tekrar ile mükemmel hale getiren dallar sanatlar diğerlerini büyük bir ihtimalle ma-riz-ler hocam.


    müsabaka kondisyonu ve tecrübesi kazandıran da üstündür, ama tkd-shotokan müsabakası bu kurala dahil değildir, sebebi yaptıkları el-ayak eskriminin yanlış bir kural yığını olması ve gerçek kavgada zararlı olacak yanlış alışkanlıklar kazandırmasıdır. MSL ellerin havada tutulmaması, ayakla darbelerin icrası-gösterilmesi ama bu sırada kuvvet ve etkinliğin ikinci planda tutulması, vuruşlardaki bazı kısıtlamalar.

    sonuç olarak; MT kyokushin judo bjj ashihara Kudo vb. hepsi sağlam ve doğru yaklaşıma sahip dallardır.
     
  3. erlik
    Offline

    erlik Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    yazar
    MT, BJJ, BOKS, KYOKUSHIN, KUDO, ASHIHARA, JUDO,SAMBO (Ring mucadelesi) hakkinda:

    Ring mucadelesi olmayan sanatlarla ugrasanlarin yaptiklarinin `ulviligine` gercekten inanip kendilerini Jedi zannettiklerine katiliyorum. Bunun nedeni el yumrugu yememis olmalari. Sorsan `biz teknik girsek adam mefta olur` falan derler.

    Diger yandan ringe cikartan sporlarin da kurallari baslibasina dezavantaj. Ornegin eldivenlerin girisinden sonra boksta duruslar ve gardlar oldukca degismistir. Boks en zorlu ve etkili sanatlardan biridir ama yine de eski usul pankreas veya irlanda boksunun daha dogal oldugunu, ringde sporculari korumak icin konan kurallarin da sanattan birseyler goturdugunu dusunuyorum.

    Sonucta: Benim de fikrim ringe cikartan sanatlardan yana. Elbette defalarca gercek mucadeleye girmenin insana katkisi cok buyuktur, laf degil icraattir. Ama iki ekolun de birbirine gore avantajlari oldugu bir gercek.
     
    orpheo bunu beğendi.
  4. derkrieger
    Offline

    derkrieger Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sık sık meşgul olurum. yazar-çizerim
    Yer:
    Ankara, Afyon, Viyana ve diğer yerler...
    güncel.
    sataşmaları cevap vereceğini düşündüğüm yazıdır.
     
  5. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    doğru tespitler...

    bence bir disiplin eğer gerçekten etkili bir dövüş sistemi olacaksa :

    -müsabaka olanakları,sıklığı ,geçmişi
    -müsabakaların kontakt(temas) konusu
    -hareket ,teknik serbestisesi , daha fazla tekniğe izin verilmesi
    -konusunda gerçek reel dövüş anlamında rüştünü ispat etmiş olması...

    bunlar can alıcı noktalar...zaten, gerisi sonradan kendiliğinden gelir...

    örneğin , bir " kung fu ustası" bir "muay boran-lethwei "müsabakasına girdiği zaman yapmış olduğu dalın , idmanların ne kadar anlamsız olduğunu görür...çünkü, reel kontakt bağlamda idman yapmamış, bu alanlarda serbestisi olan müsabakalara iştirak etmemiştir...

    aynı şekilde , zamanında "mike tyson 'un " parasal nedenlerden dolayı "k-1 " e iştirak edip,maçlara çıkacağıını açıklayıp, , daha sonra " organizasyonda dövüşen boksörlerin başarısızlığını " görmesi üzerine çark ettiği üzere...) çünkü, k-1 , bir boksörün idman ve maçlarında olan ,kabul ettiği, beynine kazınan hareket serbestisesi, teknikler , uzuv donanımı yeterli gelememiştir...

    kısaca her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır...ama , yanlış anlaşılmaması gereken nokta bir tarafta "organik ,natürel yoğurt" yiyen diğer tarafta "süt tozu katlılı yoğurt" yiyen yiğitlerin olduğu...

    bu nedenle en yukardaki 4 ana kaide de önemli gibi ...)
     
  6. scorrado
    Offline

    scorrado Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2011
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Çok doğru bir yazı olmuş darkreiger fakat sana samimi olarak bir kaç soru soracağım..

    1. Bir 4 senelik WT /WC ne ise öyle bir insan düşün bu adam gayet yapılı 75 kg civarında kas yığını biri..Bir taraftada 60 kg ağırlığında yine 4 sene Muay thai yapmış bir kişi düşün.2si karşılaşmış olsa kimin kazanma yüzdesi daha çoktur yüzde kaçtır?

    2. Kungfu ustasıyla bir Muay Thai ci karşı karşıya gelse dendiğinde ; neden kungfu ustaları kısa zayıf olarak düşünülüp Muay Thai ciler ong bak filmindeki yada yenilmez filmindeki gibi adam gibi kemik kıran olarak düşünülür ??

    3. Bir WT'ci dendiğinde neden cılız güçsüz insan profili belirir akıllarda ?

    4.Bir WT 'ci ''ben sparring yapmam müsabaka yapmam'' diye yemin mi etmiştir ?

    5.Noter huzurunda 10 saniyede 100+ yumruk atan bir sifu ya(emin boztepe) neden bu kadar saygısız davranıyorsun oda insan be hocam :) ?

    6. ve son olarak şunu sormak istiyorum...

    herhangi bir dövüş sanatını çok çalışan mı kazanır , yoksa en iyi dövüş sanatını yapan mı kazanır ?

    Gayet samimi sordum darkrieger bunları cevaplandırmanızı rica ediyorum..

    Saygılar..
     
  7. derkrieger
    Offline

    derkrieger Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sık sık meşgul olurum. yazar-çizerim
    Yer:
    Ankara, Afyon, Viyana ve diğer yerler...
    1. bunu kimse bilemez. ama şu var; bu dört sene boyunca bu arkadaşlar biri en az 5-10 maça çıkmış, darbe almaya alışmış olacak. bundan dolayı bence "o" kazanabilir ama bunu kesin bilemeyiz ki! yine de benim oyum MTciye. hatta kız olsun MTci! yine de belli olmaz! :)

    2. çünkü doğru antrenman diye bir şey var. neden biz bu dallara "imajiner" diyoruz. çünkü sonuç almaya yönelik çalışmıyor ki! form-kata yapacağına koşsun, ağırlık vursun, maç yapsın, sparring yapsın!

    3. böyle bir şey demedik ki! Hatta MTci daha "sırım gibi" bir vücuda sahip olabilir. kas kütlesi ile ilgisi yok bu işin. bak Taylandlı dövüşçülere,a damlar incecik ama 20-30 kilo artısı olan Avrupalılarla çatır çatır dövüşürler!

    4. ona yakın bir şey var. O da ne? "ölümcülüz len biz" geyikleri. aslında WTnin bir çok tekniğinin hızlı ortamda işe yaramayacağını gizlemektir amaç. gelen yumruğu bong sau ile yumuşatıp biu jee çıkmak falan çok gereksizdir. Bu da WT müfredatının ne kadarı gerekli, ne kadarı gereksiz sorusunu hatıorlara getirecekti. Bunun önüne "ölümcülüz la, sanatız lo" diyerek geçtiler!

    5. böyle bir şey olduğunu hiiiç zannetmiyorum. :)
    olsa da bir şeyi değiştirmez, EB sağlam bir dövüşçüdür. Keşke KRK ve Leung Ting değil de Gracielerin talebesi olabilseymiş zamanında!
    bak bu frekansı yüksek darbeleri gözünde de büyütme. 31ci hızıdır o, o darbelerde güç-müç olmaz. f=m.a'yı yanlış anlıyorsunuz. darbenin gücü yarattığı torktan gelir, o da bacaklardan ve kalçadan gelir. arkasına vücut konmayan darbeden etki beklemeyin.

    6. doğru antrenman teknikleri uygulayan kazanır. bilimsel olan kazanır. çok çalışan da kazanır. haftada 20 saat çalışıp da bunun 10 saati chi sao, 5 saati lat sao çalışıyorsan 2 saat de form çiziyorsan 3 saatte de WT anti grappling çalışıyorsan; haftada 8 saat çalışan boksör seni yiyebilir. :)
     
  8. Michaeljai
    Offline

    Michaeljai Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2011
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Ne mt imiş ne kadar çok övdünüz sunu ip man bruce lee bunların hep dalı wt ve bir programda bilgisayarlara kaydedilen sonuclar sonucunda bir çok dövüş sanatı karsılaşmış ve mt ilk 5 e bile girememiştir.Ben kick boks cuyum ben en iyi dövüş sanatı diye demiyorum devam etmemin nedeni türkiyede en çok gelisecek spor ve hocaları su anda diger dallara göre daha iyi ve mt cilere karsı antremanda yaptım iyi spor yoktur hocam uygun spor vardır iyi adam vardır istedigin kadar teknik ögren adam iyi oldugu zaman bir osmanlı tokatıylada gidersin haaa bu arada bu kadar iyise mt mike tyson u yen yenersin demi çünkü sen mt cisin muhammad ali felan hiç demi sen hiç el yumrugu yememişsin bi boksor bi vurur istersen 101 tane dövüş sanatı bil hayatını karartır
     
  9. derkrieger
    Offline

    derkrieger Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sık sık meşgul olurum. yazar-çizerim
    Yer:
    Ankara, Afyon, Viyana ve diğer yerler...
    kafan yerinde mi?
    iyi misin Michael kardeşim?
    soru bana MT dendi diye MT dedik
    yoksa ben de KBciyim
    yukarıda yazdıklarmda MT yerine rahatlıkla KB yazabilirsin.
     
  10. Michaeljai
    Offline

    Michaeljai Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2011
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Kick boks ile wt yi kıyaslıyosanda ben sana iyimisin derim
     
  11. derkrieger
    Offline

    derkrieger Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sık sık meşgul olurum. yazar-çizerim
    Yer:
    Ankara, Afyon, Viyana ve diğer yerler...
    aynen katılıyorum.
    KB bence WTye çok daha üstündür
    :)
     
  12. Michaeljai
    Offline

    Michaeljai Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2011
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    :) Savunma sanatlarından anlamadıgın kesin
     
  13. derkrieger
    Offline

    derkrieger Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sık sık meşgul olurum. yazar-çizerim
    Yer:
    Ankara, Afyon, Viyana ve diğer yerler...
    4 yıl WT
    ondan daha fazla KB yaptım.
    3 yıl kadardır da Judo yapıyorum.
    senin tecrüben?
     
  14. Michaeljai
    Offline

    Michaeljai Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2011
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    3.5 yıllık kick bokscuyum ve 1.5 yıllın win chun kariyerim var ayrıca bir çok mt ve wushu maçına cıktım haftada 4 gün 2 saat clupte calısman var ayrıca bu isler de teçrüben mi var mt yapmamıssın ozmn mt hakkında konusma ve millete mt iyi yok kb iyi yerine bütün dövüş sporlarını övmeden iyisiyle kötüsüyle adam akıllı anlat
     
    scorrado bunu beğendi.
  15. scorrado
    Offline

    scorrado Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2011
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0

    Sayın Darkrieger siz benle dalga geçtiniz bende sizle geçeyim :)

    Bende 4 yıl top oynadım tarabyasporda futbolcu olamadım. Futbol kadar rezil bir spor yok hiçte para kazanamadım ki çıkardığım sonuç futbol para kazandırmıyor... :)

    WT'e size uygun değilse bu insanlar ne yapsın ? Kaldıki birşeyin ne kadar kötü olduğunu öğrenmek 4 sene gerektirmez. Bence siz birinden ağır bir darbe aldınız(sözlü yada kariyerinizi engelleyecek ne bilim parasal felan)

    Saygılar..
     
  16. derkrieger
    Offline

    derkrieger Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sık sık meşgul olurum. yazar-çizerim
    Yer:
    Ankara, Afyon, Viyana ve diğer yerler...
    iyi de
    KÖR MÜSÜN?
    ne zaman bunu yapmışız?
    ben inanmadığım şeyi övemem, inandığım-gördüğüm-bildiğim ne varsa onları anlatırım. wing tsun'u da "olduğu gibi" anlattım. iyi olsa iyi derdim, ama değil.

    sen wing chun'ı hangi organizasyonda öğreniyorsun bakeyim?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:42 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:35 ----------

    scorrado, ben seninle nerede dalga geçtim, rica ediyorum?
    Allah yani, nasıl okuyorsunuz bu yazıları?
    neden bu kadar alıngansınız?

    WT bana uygun değil, çünkü ben;
    *etkinlik isterim.
    *para tuzağına düşmek istemem.
    *Kült karakterlerin pompalanmasını YEMEM.
    *3 liralık eşofmana üstünde "bikbik" yazıyor diye 100 tl vermem.
    *bilimsel yaklaşırım. öğrendiğim şeyi DENEMEK isterim.
    * Dünya'yı takip ederim.
    * Dünya'da ne tartışılıyor bilirim.
    * tarikata mürit OLMAM.
    * şahıslara, sifulara tapmam.
    * alayına gideriz diyeni giderken görmek isterim.

    WT aleminden dostlarım var; Mert Nomer hocaya "derk"i sorabilirsin, kendisiyle yazışıyoruz, senin kadar kişiselleştirmiyor.
    Sifu Erdal Karaal ile şahsen kaç defa telefonda konuştum, adam BEYEFENDİ!

    Bu arada son teorin "hakikaten" yanlış çıktı, çünkü WTyi kariyer olarak görmüyorum, hiç de görmedim. Hatırladığım kadarıyla da WT camiasından bana bir kazık vs. hiç olmadı, verdiğim aidatları kazık saymazsak tabii!
     
  17. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    şu "mt ci ve kb ci " olup da "imajiner dövüş sistemi "yapanları ve bunların buralarda etkin olabileceğini iddia edenleri gerçekten merak ediyorum..kimler?!...

    bi isimlerini lütfetseler de biz de bilsek hemen, böyle bi şey gerçekten var mı ?!...)
     
  18. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    924
    Beğenileri:
    1.301
    Ödül Puanları:
    0
    boks ve bjj ile uğraştım bugüne kadar, wt ve mt ile ciddi bir uğraşım olmadı ama bana kalırsa wt abartılarak pazarlanıyor. sadece wt değil, karate, kung fu gibi bir takım sporlar da biraz olsun pazarlama tekniği sayesinde öne çıkıyorlar. mt bana kalırsa daha kullanışlı ve daha etkindir.
     
  19. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    karate ve wushu da pek bu tip şeyler ,sataşmalar ,anlamsız geyikler olmaz...nedeni ,zaten artık "bunların federasyonlarının "olması,müsabaka falan yapmaları ve zamanında "bu tip ikili temasları" bolca yapmış olmalaları ve sınırlarını ,limitlerini pratikte iyi bilmeleri...

    bu tip geyikler ,sataşmalar genelde farklı kulvarlarca yapılıyor bizde...))
     
  20. scorrado
    Offline

    scorrado Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2011
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    WT bana uygun değil derseniz saygı duyarım..Muay Thai,Kick boks,Boks ve daha ne varsa size göre. Bunlar daha etkili derseniz yine anlarım sizin fikrinizdir saygı duyulması gerekir. Ama WT şöyledir böyledir hiç bişey yapamassınız derseniz bu hiç hoş değil.Kaldıki sadece konu wt değil aikido felan içinde aynı görüşleri sunuyorsunuz..

    Birde hangi organizasyonda wt yaptınız sorabilirmiyim?

    Çünkü eleştirilerinizden doğru olmayanlar var.

    *etkinlik isterim.( saygı duyulur)
    *para tuzağına düşmek istemem.(kendi fikrinizdir)
    *Kült karakterlerin pompalanmasını YEMEM.(bunu zaten her insan yemez bunların reklam olduğunu bilmeniz gerekir ve doğal birşeydir.)
    *3 liralık eşofmana üstünde "bikbik" yazıyor diye 100 tl vermem.(Benim bildiğim organizasyonda böyle bir koşullama yok. Egemen hocayada sordum böyle birşey mümkün değil. İleriki seviyelerde seminerlerde belli bir mertebeye gelince istenir ki buda 100 tl dir yani abartılmasına gerek yok..Kaldı ki bir boks veya kb la uğraşan birinin kaskı 150 TL , Tekmelik 65 TL , Eldiven 90 TL , 2 lapa 100 TL, eve kum torbası almak 120 TL,dişlik amatör 30 prof 90 TL 'dir (bunlar everlast fiyatları )
    *bilimsel yaklaşırım. öğrendiğim şeyi DENEMEK isterim.(kimse size denemeyin sakın demez ki,Hocalara sparring yapmak istediğini söyleyin her türlü hoşlarına gidecektir ve yapacaktır.Burdan da başka dallarla uygulamak isterseniz hiç bir boksör kb ci mt ci geri adım atmaz seve seve deneşirsiniz)
    * Dünya'yı takip ederim.(wt yi eleştirmek için sadece duruş pozisyonunu öğretip karşısında muay thai ci koyan, dayak yedirten insanlardan bahsediyorsanız bende takip ederim güzel reklam aracıdır.)
    * Dünya'da ne tartışılıyor bilirim.(Dünyada tartışılan bişeyler varsa sporların etkililiği konusundadır eleştiri konusunda değil)
    * tarikata mürit OLMAM.( ne tarikatı allah askına. Her konuda böyledir bu işler beşiktaşlısı fenerlisi , kb cisi boksörü,sağcısı solcusu,futbolcusu basketcisi,her konuda camia kültürü vardır)
    * şahıslara, sifulara tapmam.(kimsede bize tapın demiyor ama benim hocam olsa bu kişide kendini kanıtlamışsa ben ona tapmam örnek alır saygı duyarım. Tapanlar kimlermiş dini tarikatmı bu yaw :))
    * alayına gideriz diyeni giderken görmek isterim.(kim demiş bunu ? 15 -16 yasında ki daha hormanları beynini kontrol eden kardeşlerimizden bahsediyorsan eğer her sporda var bunlar tarafsız olalım lütfen.Yetişkin bir insan böyle şeyler söylüyor ise onun ruhsal komplexlerinden kaynaklanıyordur wing tsun eğitimden değil.)

    Sayın darkrieger çok güzel yerlere parmak basıyorsunuz fakat abartıyorsunuz.. %20 lik kesimleri %100 e bağlamak doğru olamaz.
     

Sayfayı Paylaş