Dövüş kursunda yaralanmalar?

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. 16 yaşındayım. Bazen ister istemez başımıza bela alıyoruz. Benim vücudum yapılıdır ama kavgadır dövüştür pek anlamam. Bu yüzden de kick boks veya tayland boksuna yazılmaya karar verdim. Şu anda tayland boksu daha yakın geliyor ama bir sorum var. Bu kurslardan yüzüm gözüm şişmeden çıkmam mümkün müdür? Okulda o şekilde görünmek istemem çünkü. Yani demek istediğim bu tip sporlarda sürekli yaralanmalar olacak mı?

Valla ben hıc dusunmedım boyle bıseyı yanı takmam fazla . Bızım hoca yuzumuze gozumuze dokanmıyor ama mesela arkadaslarla full contack yapmaya kalkıncada ses etmıyor :D Bence ısın egıtım yanını gor ılerısıne gıtme eger yara bere ıstemıyorsan . Cunkı bır sureden sonra oradakı arkadas ortamı olur vesaıre baska seyler spor harıcı kapısmaya donuyor . Kolay gelsın basarılar.

Bacakta, lifte, bilekte v.s sakatlanmalar olabilir fakat yüzde bir yaralanma olmaz. Bu sporları yaparken her türlü önlem alınıyor kaval koruyucu, kask, dişlik gibi.

Evde iken bile yaralandiginiz olmuyor mu ? Elbette nadir de olsa arada sirada kucuk yaralanmalar olacaktir

Konuya uzun süredir bakamamıştım arkadaşlar kusura bakmayın. Yaralanmalar elbette olacaktır zaten ben bu riski göze aldım. Şu anda kendimi savunabilecek kadar öğrenmek istiyorum, eğer bu sporda başarılı olursam ilerletmeyi düşünürüm. Muay Thai ya da kick boks arasındayım şu anda. 1 hafta içinde başlayacağım ikisinden birine.

Muay Thai , Kickboks iki vuruşlu mücadele sporu birbirine benziyor diye biliyorum , ama Muay Thaide dirsek ve diz de uyguluyanıyor galiba kickboksta onlar yokken MT de bunların olması bi + gibi.Bence MT başla.Ong Bank izle :D Tony Jaa oynuyor çok iyi bir Muay Thaici :)

Back
Yukarı