cumanın ketojenik diyet ile imtihanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cuma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cuma

Üye
Evet arkadaşlar başka bir ketojenik diyet başlığında da bahsetmiş olduğum gibi bir süredir bu diyet ile kilo vermeye çalışıyorum

Belirli bir şeyler başardığımı düşündüğüm için artık başlığa taşımaya karar verdim.

Öncelikle kendimden bahsedeyim
Boy 180cm
Kilo diyet başlangıç 105 kg( mart ortası)
(İlk resimdeki halim pantolon önden açık:D)
Şu anda 98 kg ( bugün)
(İkinci resim kenarlar azaldı ama daha çok yol var)

Yağ oranı başlangıç % 24.6
Şu anda % 18.5

Vücut tipi mezomorf ile endomorf arası yağlanmaya yatkın bir yapım var.

Diyet aşağıdaki gibi şu anda

Kahvaltı 7:30
Yağda 2 yumurta ve 50 gr sucuk yada pastırma

Ara öğün 10:00
25 gr yer fıstığı

Öğlen yemeği 12:15
İş yerinde ne çıkarsa genelde etli yemekler yapılıyor ancak makarna pilav patates kuru fasulye gibi yüksek karbolu olanlardan yemiyorum
Etli nohutun etlerini çalıyorum tencereden misal:D

Ara öğün 14:00
25 gr yer fıstığı
200 gr süzme yoğurt
1 ölçek whey
10 gr zeytinyağı karışımı

Ara öğün 17:00
100 gr kaşar peyniri

Saat 20:00 20:30 antreman

Antreman sonrası
1 ölçek whey 5 gr glutamine ve 10gr zeytinyağı

Akşam yemeği en geç 22:00 de
200 250 gr tavuk ızgara ve yağlı baharatlı sos ile yeşillik salatası

Bu şekilde yaklaşık günlük alımlar şu halde
Yaklaşık 2100-2200 kalori
Protein 186 gr toplam kalorinin % 35 i
Yağ 130 gr toplam kalorinin % 56 sı
Karbonhidrat 45-50 gr toplam kalorinin % 9 u
(karbonhidrat Miktarı değişiyor ancak bu rakamları asağısında kalıyor hep)

Antreman programı olarak şu anda arkadaşımla jim stoppani nin
Shortcut to size programını uyguluyoruz.
Kardiyo şu anda pek yapamıyorum nedeni antreman partnerimin hala kilo almak istemesi:D
Ancak programa uygun şekilde off günlerde 30-60 dakika arası hareketli bir aktivite uyguluyorum
(Örneğin bisiklet binmek)
Artık vücut tamamen alıştı diyebilirim arada gelen krizler hariç tatlı aramıyorum misal:D

İlerleyen zamanlarda diyetten sonuç aldikca buradan paylaşacağım eleştiri ve görüşleriniz benim için çok değerli sizlerde katkıda bulunursanız sevinirim

Eklentiler

• IMG_20130513_141040.jpg
    IMG_20130513_141040.jpg
    443,9 KB · Görüntüleme: 687
  • IMG_20130513_140350.jpg
    IMG_20130513_140350.jpg
    449,5 KB · Görüntüleme: 666
Son düzenleme:
Dün diyetin biraz dışına kaçtım bir tane lokum yedim dayanamayıp:D

Antremanlarda gücüm diyete ilk başladığım döneme göre geri geldi sanırım alışma dönemi iyice geride kaldı.

Programın 3. Haftasındayız 12 hafta boyle devam edecek
Dün göğüs-triceps günüydü
Drop setler özellike çok etkili programda
Programı Merak edenler içinBodybuilding.com - Jim Stoppani's 12-Week Shortcut To Size

Bugün de ağır bir antreman beni bekliyor sırt-biceps ve karın

Dün dinlenme günüydü aktif olarak geçirmek için 10 kere apartmanın merdivenlerini indim çıktım hiit şeklinde 1200 basamak yapıyor ilerleyen zamanda artırarak gidebilirim sanırsam
Sırtımda tatlı tatlı ağrımaya devam ediyor.

Bugün omuz günü
Omuzda ağır girmeyi pek sevmiyorum özellikle lateral raise de hareket çok çabuk bozuluyor. Dikkat ettiğim halde arada formu bozduğumu hissediyorum

cuma bey, ketojenik diyet boyunca kaslardan kaybınız oldu mu hiç? ben 2 ay falan yağlarımı yakmak için yaptım ketojenk diye şimdi yağlar baya azaldı fakat hem daha da eritmek ve hacim almak istiyorum ketojenik diyetle birlikte bu mümkün mü?

bu arada omuzlar harika neye borçlu olduğunuzu öğrenebilir miyim :)

cuma bey, ketojenik diyet boyunca kaslardan kaybınız oldu mu hiç? ben 2 ay falan yağlarımı yakmak için yaptım ketojenk diye şimdi yağlar baya azaldı fakat hem daha da eritmek ve hacim almak istiyorum ketojenik diyetle birlikte bu mümkün mü?

bu arada omuzlar harika neye borçlu olduğunuzu öğrenebilir miyim :)

Kas kaybı pek yaşadığımı düşünmüyorum şimdilik ağırlıklar bulk zamanı ile aynı veya bir kademe altında gidiyor kalori açığı olduğu için o kadar normaldir diye düşünüyorum.
Ancak hacim konusunda bir cevap veremem onun için yaz sonu bulk zamanı geldiğinde carb back loading düşünüyorum

Öyle demeniz hoşuma gitti :) zira omuzlarım eksik bulduğun bölgelerin başında geliyor.
Kavun gibi yapamadım bir türlü:D

Sadece dikkat ettiğim arka omuzu kesinlikle ihmal etmiyorum ve şu anda uyguladığım program hariç press hareketlerinde 10 tekrarın altına hiç düşmedim.

Cuma günü gayet ağır geçen bir bacak antrenmanı oldu
Üzerine haftasonu güzel bir karb yüklemesi yaparak yeni haftaya hazırlandım

Bu hafta en ağır girilecek hafta programda
Karb eksikliğinde bakalım çıkarabilecekmiyim

Bugün göğüs ve triceps antrenmanı var incline bench için kişisel rekorumu kırmaya çalışacağım

Bu arada Çin'den kas mezuram geldi 1 ay bekledim ama 3 liraya aldım:D

Yaz başlamış resmen ağırlık antrenmanı yaparken bu kadar terlediğimi hatırlamıyorum.

Daha önce hiç bu kadar az tekrarlara düşmemiştim programlarımda gerçekten çok zevkliymiş:D
Dün gerçekten çok güzel bir antreman oldu.
Bugün en güçlü saydığım bölgem sırt var ve 3-5 tekrar aralığında eldiven veya başka bir şey kullanmadığım için tutuş zorlukları olacak gibi görünüyor

Nerede olduğunu hatırlamıyorum ancak sağ elimin baş parmağı üzerine ağırlık bindiği zaman inanılmaz bir şekilde ağrıyor.
Row da cidden zorlandım ancak güzel bir antreman oldu.
Bugün off günüm yine merdiven inip çıkmayı planlıyorum

Merhabalar
Beslenme programinizi begendim, fakat pastirma yerine ton baligi tuketmeniz bence daha iyi olur.
Pastirmada fazla tuz bulunuyor

Ketojenik diyette ara öğün yapmazsan daha iyi sonuç alacağını düşünüyorum.

Merhabalar
Beslenme programinizi begendim, fakat pastirma yerine ton baligi tuketmeniz bence daha iyi olur.
Pastirmada fazla tuz bulunuyor

Görüşünüz için teşekkürler tuz konusunda haklısınız çemensiz de olsa tuzlu oluyor ana
Pastırma her zaman olmuyor tabiki ancak sabahları ton balığı pek ilgi çekici değil:D
Akşam yemeklerinde haftada bir iki kere ekliyorum ton balığını

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:06 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:58 ----------

Ketojenik diyette ara öğün yapmazsan daha iyi sonuç alacağını düşünüyorum.

Teşekkürler özellikle sizin görüşleriniz benim için gerçekten önemli(sözlükten dolayı:D)

Ara öğün yapılmaz ise peki o aldıklarımı hemen yemeğin arkasına eklesem olur mu?

Örneğin kahvaltıya ara öğünümü ekleyip yesem 25 gr fıstığı yani
Diğer öğünlerde de bu şekilde ayarlama yapsam dediğinize yakın birşey olur herhalde

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:06 ----------

Bu arada omuzda 3-5 tekrar aralığı çok zevkli :D

Drop sette resmen ağırlık kalkmadı bütün l gücümün bittiğini hissettim

Gayet mantıklı.

Ara öğün yapılmaz ise peki o aldıklarımı hemen yemeğin arkasına eklesem olur mu?

Örneğin kahvaltıya ara öğünümü ekleyip yesem 25 gr fıstığı yani
Diğer öğünlerde de bu şekilde ayarlama yapsam dediğinize yakın birşey olur herhalde

Gayet mantıklı.

Bugün okuduktan sonra denemek için öğlen yemeği sonrası direk fıstıkları götürdüm.
Açlık hissi olacak diye ara öğün yapıyordum ancak düşündüğüm gibi olmadı pazartesi bu şekilde düzenleyip tekrar buraya yazarım beslenme programını

Bacakla haftayı kapadık bu hafta carb up yapmayı düşünmüyorum.

Carb Up şart değil zaten.

Beslenmr programında biraz değişiklik yaptım
Ara öğünleri aradan çıkarttın şöyle gözüküyor artık.

Kahvaltı aynı +25 gr fıstık

Öğlen yemeği
Aynı şekilde +75 gr fıstık (günde 1 paket bitiyor)

İşten çıkmadan hemen önce 6:00 6:30 gibi
100 gr kaşar peyniri

Antreman sonrasında shake aynı şekilde ve akşam yemeği aynı şekilde

Bu şekilde 161 gr protein 148 gr yağ ve 35 gr karb almış olacağım
Değerler öncekinr göre daha iyi gözüktü gözüme.

Birde bugünkü halimi koyayım yanlar biraz daha indi gibi geliyor

Eklentiler

• IMG_20130527_120704.jpg
    IMG_20130527_120704.jpg
    523,5 KB · Görüntüleme: 535
Önceki gün göğüste ve dün sırtta 12-15 tekrar aralığında ağırlık artırmayı denedim
Başardım ancak gelin bana sorun:D

Ara öğün yapmadan gayet tok duruyorum herhangi bir sıkıntı olmuyor.
Evde ufak yeğen var ona arada abur cubur alınıyor bazen kendimi kaybedecek gibi oluyorum:D

Dün çok güzel bir omuz antrenmanı ile haftayı kapadım
Bugün bir haftalığına tatile çıkacağım için bacak antrenmanı yapmayacağım.
Hem vücut dinlenecek hem de biraz Bronzlaşmak lazım:)

Çok bozmak istemiyorum ancak bu hafta biraz kilo alırım gibime geliyor:D

Evet arkadaşlar başka bir ketojenik diyet başlığında da bahsetmiş olduğum gibi bir süredir bu diyet ile kilo vermeye çalışıyorum

Belirli bir şeyler başardığımı düşündüğüm için artık başlığa taşımaya karar verdim.

Öncelikle kendimden bahsedeyim
Boy 180cm
Kilo diyet başlangıç 105 kg( mart ortası)
(İlk resimdeki halim pantolon önden açık:D)
Şu anda 98 kg ( bugün)
(İkinci resim kenarlar azaldı ama daha çok yol var)

Yağ oranı başlangıç % 24.6
Şu anda % 18.5

Vücut tipi mezomorf ile endomorf arası yağlanmaya yatkın bir yapım var.

Diyet aşağıdaki gibi şu anda

Kahvaltı 7:30
Yağda 2 yumurta ve 50 gr sucuk yada pastırma

Ara öğün 10:00
25 gr yer fıstığı

Öğlen yemeği 12:15
İş yerinde ne çıkarsa genelde etli yemekler yapılıyor ancak makarna pilav patates kuru fasulye gibi yüksek karbolu olanlardan yemiyorum
Etli nohutun etlerini çalıyorum tencereden misal:D

Ara öğün 14:00
25 gr yer fıstığı
200 gr süzme yoğurt
1 ölçek whey
10 gr zeytinyağı karışımı

Ara öğün 17:00
100 gr kaşar peyniri

Saat 20:00 20:30 antreman

Antreman sonrası
1 ölçek whey 5 gr glutamine ve 10gr zeytinyağı

Akşam yemeği en geç 22:00 de
200 250 gr tavuk ızgara ve yağlı baharatlı sos ile yeşillik salatası

Bu şekilde yaklaşık günlük alımlar şu halde
Yaklaşık 2100-2200 kalori
Protein 186 gr toplam kalorinin % 35 i
Yağ 130 gr toplam kalorinin % 56 sı
Karbonhidrat 45-50 gr toplam kalorinin % 9 u
(karbonhidrat Miktarı değişiyor ancak bu rakamları asağısında kalıyor hep)

Antreman programı olarak şu anda arkadaşımla jim stoppani nin
Shortcut to size programını uyguluyoruz.
Kardiyo şu anda pek yapamıyorum nedeni antreman partnerimin hala kilo almak istemesi:D
Ancak programa uygun şekilde off günlerde 30-60 dakika arası hareketli bir aktivite uyguluyorum
(Örneğin bisiklet binmek)
Artık vücut tamamen alıştı diyebilirim arada gelen krizler hariç tatlı aramıyorum misal:D

İlerleyen zamanlarda diyetten sonuç aldikca buradan paylaşacağım eleştiri ve görüşleriniz benim için çok değerli sizlerde katkıda bulunursanız sevinirim

2100 kalori alıyosan hiç boşa kürek çekiyosun boşa kaşıyosun günlük zaten 2000 metabolizma yakabiliyor sen onu alıyorsan ne yağ yakar ne bişey aynı kiloda kalırsın ketojenik diyet ayrıca böyle degil daha ne oldugunu bilmiyosun yaptıgın iş baştan yanlış neyse keyfin bilir

2100 kalori alıyosan hiç boşa kürek çekiyosun boşa kaşıyosun günlük zaten 2000 metabolizma yakabiliyor sen onu alıyorsan ne yağ yakar ne bişey aynı kiloda kalırsın ketojenik diyet ayrıca böyle degil daha ne oldugunu bilmiyosun yaptıgın iş baştan yanlış neyse keyfin bilir

Öncelikle cevabınız için teşekkürler.

Sadece metabolizma olarak bakmamak lazım sporda yakılan kalorilerde mevcut.

Ketojenik diyet nasıl yapılır bende öğrenmek isterim benim internette yaptığım araştırma ile öğrenebildiğim bu kadar Anlatırsanız sevinirim.

Yaptığıma yanlış dediğinize göre benden daha iyi bilgilisinizdir.

Back
Yukarı