CrossFit

Evet millet oyunlar yarın başlıyor sanırım @Jacklifter aramızda bu konuda en tecrübeli olan sensin oyunları tam olarak nereden sorunsuz bir şekilde izleyebiliriz? Gerçi bir link paylaşmıytın biliyorum ama takip etmek isteyen arkadaşlar için tekrar bir hatırlatma olması açısından danışıklı dövüş yapıyorum :)
Youtube'de Crossfit Games'in kanalı var orda en güncel videoları paylaşıyorlar.

İnşallah hocam beklemedeyiz :D tek başına öğrenilmiyor bu spor maalesef hareketlerin formlarını öğrenmek çok zor clean grip bir türlü yapamıyorum ne zamandır sıkıntı bende mi bilgisizlik mi anlamadım bileklerim esnek değil. idmana nerden başlıcam bilemiyorum önce hareketlerin yapılışını mı öğreniyoruz teknikleri mi geliştiriyoruz ki bu bildiğim kadar uzun süren bir iş yoksa deadlift squat barfix burpee tarzı hareketlerde ağırlıkları-tekrarları mı arttırsam direk wod mu yapsam bu wod yapıyoruz 5-10 dk sürüyor sonrasında ne yapıyoruz mesela bitiyor mu idman anlamadm :D bu wod yapanları görüyorum bunlar ne zaman ağırlık arttırıyorlar mesela bu idmanlarda ağırlık arttırmak zor gibi. ne zamandır sıkıntı bende mi bilgisizlik mi anlamadım . Fiyatlar da crossfit 34 gibi olmaz inşallah 3 aylık 600 tl çok yav :( Birde bence crossfite başlamadan önce 1-2 yıl vg yada fitness da bir seviyeye gelmek önemli direk crossfitten başlamak yerine ve arkadaşlar crossfitçilerin vücudunu görüp crossfitte vücud yapıyım diye düşünüyorlarsa crossfitte vücud görünümü arka planda diye biliyorum görüp aldanmayalım bu kişilerin fitness geçmişi var :)

Her zaman söylediğim gibi eğitmen çok önemli Blonde. CrossFit yanlış kişilerin elinde çok zararlı bir spora dönüşebilir, doğru ellerde çok yararlı olduğu gibi. Salonu açtığımızda üye olan herkesin alması zorunlu olan 1 aylık temel eğitim olacak, haftada 3 gün toplam 12 ders şeklinde. Burada insanları CrossFit methodu, antrenmanları, beslenmesi ve dinlenmesi ile tanıştıracağız.

CrossFit sadece bir kondisyon programı değil, maksimal gücümüzü arttırmaya çalıştığımız antrenmanlar da yapıyoruz, bazı salonlar pek önem vermese de biz üzerinde en az kondisyon kadar duracağız.

Fiyat konusunda şu an bir şey söyleyemiyorum, ama o civarlarda olacak büyük ihtimal ile. Türkiye'de CrossFit ucuz bile denebilir, yurtdışında fiyatlar daha yüksek. Çünkü CrossFit salonları diğer fitness merkezleri gibi değil, çok fazla üyeye sahip olma imkanları yok, buda ücrete yansıyor. Ayrıca CrossFit salonlarında eğitmenin sürekli yanınızda olduğu class sistemi ile ders yapılıyor, yani sene boyunca her antrenmanda eğitmen bir Personal Trainer gibi yanınızda ve hataları düzeltiyor. Ücret CrossFit'in eleştirilen bir yanı fakat bahsettiğim noktalar göz önüne alınınca normal bir salondan ucuza bile geliyor aldığınız hizmet ile karşılaştırılınca.

Yukarıda da bahsettiğim gibi spor geçmişi gerekli değil başlamak için. Spor geçmişi olsa bile üyelerimiz temel 1 aylık eğitimi alacaklar. Yarışmalarda spor geçmişi olan atletler de var, spor hayatına direk CrossFit ile başlamış olanlar da. Motivasyon performans olduğu için görüntü arka planda kalıyor biraz, ama performans arttıkça görüntünüz de güzelleşiyor, yarışmalar buna örnek verilebilir.

Biraz daha sabredin, Ankara'lı CrossFit severler yakında evlerine ulaşacaklar. :)

konuya şöyle bir baktım bir daha jay cutlerin 2-3 dakika koşup yere yığılacağını öğrendik yahu sporla alakası olmayan göbekli sıska insanlar bile 2 dakika koşabiliyor harbi inanıyormusunuz buna jay cutler esneme germe hareketleri yapıyor ayrıca koşuyor ve yüzüyorda bir crossfit yapanlar gibi hızlı olmasada 2 dakikada yere yığılacak adam değil ayrıca bazı konularda özellikle dövüş konularında cutler için önüne gelenden dayak yer o kolu kaldıramaz diyenler oluyor adam belki ileri düzeydeki bir dövüşçüyü dövemez ama sporla alakası olmayan yada dövüş sporunda başlangıç seviyesindeki birini devirir yok bide vg sporu için sadece görüntü verir diyenlerde var yahu bilimsel olarak insana güç verdiğide kanıtlanmıştır

Bizim rutinimiz yok olayı da kesinlikle yalan. Klasik bir antrenmanda yada crossfit müsabakasında
Kesinlikle halter kaldıracaksın (clean, jerk, thruster, snatch)
Koşacaksın
Bisiklet süreceksin
Burpee yapacaksın
Kutuya zıplayacaksın
Şurada oturup saysam 30-35 tane hareket vardır. (bodybuidlingde de 30-35 vardır)
Haftanın 5 günü antrenman yapıp bunların sadece ağırlıklarını yada tekrarlarını yada hızını değiştirerek bu hareketleri en azından haftada 2 kez yapıp bizim rutinimiz yok, biz uzmanlaşmıyoruz demek ne kadar doğru bilmiyorum.

konuya şöyle bir baktım bir daha jay cutlerin 2-3 dakika koşup yere yığılacağını öğrendik yahu sporla alakası olmayan göbekli sıska insanlar bile 2 dakika koşabiliyor harbi inanıyormusunuz buna jay cutler esneme germe hareketleri yapıyor ayrıca koşuyor ve yüzüyorda bir crossfit yapanlar gibi hızlı olmasada 2 dakikada yere yığılacak adam değil ayrıca bazı konularda özellikle dövüş konularında cutler için önüne gelenden dayak yer o kolu kaldıramaz diyenler oluyor adam belki ileri düzeydeki bir dövüşçüyü dövemez ama sporla alakası olmayan yada dövüş sporunda başlangıç seviyesindeki birini devirir yok bide vg sporu için sadece görüntü verir diyenlerde var yahu bilimsel olarak insana güç verdiğide kanıtlanmıştır
Vücut geliştirme ve CrossFit karşılaştırması gereksiz, iki ayrı amacı olan spor dalı. CrossFit içinde Vücut Geliştirmeden nefret edenler, vücut geliştirmede CrossFit'den nefret edenler var. Bunun yerine iki taraf da birbirini tanımaya çalışıp, birbirlerini geliştirmeye çalışsalar çok daha iyi olur. CrossFit olimpik ve olimpik olmayan bir çok spor dalı ile işbirliği içinde, vücut geliştirmeciler ile de bu şekilde bir işbirliği yapılmasını dilerdim.
Anladığım kadarıysa salonu sen açıyorsun hocam herhalde ? Yer olarak nereyi düşünüyorsun ?
Şu an yer bakmaya devam ediyoruz, lokasyon kesinleşince haberiniz olur mutlaka.
Bizim rutinimiz yok olayı da kesinlikle yalan. Klasik bir antrenmanda yada crossfit müsabakasında
Koşacaksın
Bisiklet süreceksin
Burpee yapacaksın
Kutuya zıplayacaksın
Şurada oturup saysam 30-35 tane hareket vardır. (bodybuidlingde de 30-35 vardır)
Haftanın 5 günü antrenman yapıp bunların sadece ağırlıklarını yada tekrarlarını yada hızını değiştirerek bu hareketleri en azından haftada 2 kez yapıp bizim rutinimiz yok, biz uzmanlaşmıyoruz demek ne kadar doğru bilmiyorum.
Evet insanlara yalan söyleyip, kandırıp, dolandırmaya çalışıyoruz. :)

Antrenmanlarımızda 3 temel element var, halter, cimnastik ve metabolik kondisyon. Her salonun programlamaya yaklaşımı farklı, ben programlamamı aylık yapıyorum, fakat o gün antrenmanda ne yapılacağı önceki gece belli oluyor. Elimin altında bir program var fakat hareket ve antrenman methodu eğitmenin yaratıcılığına bağlı, rakam bahsettiğinizin çok ama çok üzerinde. İmzamda yer alan grupta antrenmanları inceleyebilirsiniz ki çok kısıtlı imkanlar ile yapılan bir yer için yazılıyor.

Koşacaksın
Bisiklet süreceksin
Burpee yapacaksın
Kutuya zıplayacaksın

Eğer bir olimpik halterde geçmişin yoksa 1 reps snatch yap maximum kiloyla videoya çek buraya koy bakalım :) Ama ciddi anlamda 1 rep olsun 10 kg takıpta yapma yani :D

Eğer bir olimpik halterde geçmişin yoksa 1 reps snatch yap maximum kiloyla videoya çek buraya koy bakalım :) Ama ciddi anlamda 1 rep olsun 10 kg takıpta yapma yani :D
0 Carb ve diyetteyken 70 kg Clean atıyordum. Snatch denemedim. İşte demek istediğim olay bu, iş elinde sonunda one rep Snatch de kaç kg yaptına dayanıyor.

Facebook grubuna baktım saydığım günleri yazıyorum
Pull Up
21-7
23-7
15-7
1-7

Deadlift
24-7
22-7
15-7
9-7
Bu kadar sık deadlift ben bile kaldırmıyorum dikkat edin :)

1 Rep derken bütün kuvvetinle 1 tekrarlık snatch yapamazsın eğer tekniğini bilmeden kendi başınada öğrenmen zordur yani halterin altında kalır gidersin valla teknik bilmeden 1 tekrar snatch yapayım derken :D kast ettiğim buydu birde sen vücut geliştirmeci kafasıyla düşünüyorsun

0 Carb ve diyetteyken 70 kg Clean atıyordum. Snatch denemedim. İşte demek istediğim olay bu, iş elinde sonunda one rep Snatch de kaç kg yaptına dayanıyor.

Facebook grubuna baktım saydığım günleri yazıyorum
Pull Up
21-7
23-7
15-7
1-7

Deadlift
24-7
22-7
15-7
9-7
Bu kadar sık deadlift ben bile kaldırmıyorum dikkat edin :)

Teknik öğrenmemiş birinden zaten kendi kilosunu clean edebilmesi beklenir. 70 kilo clean yaptım demenizin amacı nedir anlamadım, tabii ki maksimal kuvvet önemli, ama halter salonuna gittiğim zamanlarda halterciler ile CrossFit denemiştik ve antrenmanı bitiremediler, maksimal ne kadar yüksek olursa olsun, eğer yüksek tekrar üzerine çalışılmamış ise çok faydası olmuyor.

Her hafta iki kez güç antrenmanlarımızda deadlift ve varyasyonları var, metconlarda da ara sıra koyulmuş. Pull-upda varyasyonla haftada bir denk gelmiş neredeyse. Sıkıntı nedir bir yaptığımızı bir daha yapmayalım mı? Normal bir fitness salonunda çalışıyoruz, imkanlar kısıtlı demiştim hatırlatayım.

"Bu kadar sık deadlift ben bile kaldırmıyorum dikkat edin :)" Nasıl yani?

Clean ile ilgili mesajım blonde içindi ss yaptığım ve 8-9 ay evde ağırlık çalışıp front squat yapmak için az çok clean amatörce yaptım. Clean için kendi kilosunu kaldıran kişiye novice diyebiliriz. (Power Clean Standards

Deadlift için ise şu yüzden yazdım, sonuç olarak burası bir vücut geliştirme forumu. Crossfitçiler genelde vg nin rutinine laf eder. Vg cilerin çoğu da haftada 1 deadlift, pull up yapar anlamında yazdım. Ve yeri gelir 15 tekrar yapılır yeri gelir 1 tekrar yapılır yeri gelir süper set yada dev set yapılır. Yani rutin anlamında aslında arada çok fark yok. Tabii metconlar hariç.
Metconlarda da belli rutinleri izleyerek hızlanırsınız. Burpee yi hızlı koşan değil daha çok burpee çalışmış olan daha hızlı yapar. Yüzmeyi en kral crossfitçi, ortalama yüzücüden daha iyi yüzemez çünkü uzmanlaşmak esastır. (Sanırım turnuvalardan birinde yüzme de yapıldı)
Yoksa crossfit fikir olarak çok iyi, kalbe yararlı ve yüksek rekabet içeren spor. Yanlış anlaşılmasın, burada konuyu okuyan ve başlayacak çok insan var. Sonra gelip vgcilere bizde rutin yok hıh demesinler diye yazdım. ;)

Random (Rastgele) - Varied (Çeşitli)
Training (Antrenman) - Competition (Yarışma)

Bunlar arasındaki farkı iyi anlamak lazım. CrossFit her gün rastgele antrenmanların yapıldığı bir spor değil. Bunu bu şekilde uygulayanlar olup sizin bu ön yargınızı sağlamış olabilirler. Dediğim gibi her salonun programlamaya yaklaşımı farklı, sonuçta yeni bir spor ve üzerinde anlaşılmış tek bir çalışma şekli yok henüz, bu kadar farklı spordan element içerdiği için gelecekte de olacağını sanmıyorum.

Grupta gördüğünüz program ileri seviye sayılabilecek kişilerin yapması için yazılıyor. 6 gün antrenman yapıyoruz, Pazar günü dinleniyoruz. Antrenman şiddeti metconlarda hafta içinde yükselip azalıyor. Güç antrenmanlarımız daha standart sayılabilir, squat-press-deadlift varyasyonlarını yazdığım sıra ile iki kere yapıyoruz. Yani örnek olarak bir gün deficit deadlift yaptık, diğer deadlift günü snatch grip deadlift yapıyoruz, stimülasyon farklı oluyor. Rutin konusuna katılmam mümkün değil, bir süre programı izlerseniz göreceksiniz.

Ayın ilk 3 haftası training, son haftası ise competition tarzı benchmark wodlardan oluşuyor, yine son hafta maksimallerimize bakıyoruz.

Bu senenin şampiyonu Rich Froning yüzmeli eventte 8. oldu, yüzmede birinci olan Jordan Troyan ise 20. oldu. CrossFit'te başarılı olmak için önünüze konulan her şeyde iyi olmalısınız, birinci olmak için her şeyde en iyi olmak gerekmiyor, böyle bir durum zaten mümkün de değil.

Ben bizim rutinimiz yok demeye devam ediyorum, rutin çok sınırlı bir kelime, bağlı kaldığımız ana hatlar var diyebilirim.

Kimsenin rutinine veya yaptığı spora laf etmiyorum, edilmesinden de hoşlanmıyorum. Bizim yaptığımız spor için doğrusunun bu olduğuna inanıyorum.

Hocam noldu salon ?

Kendimize uygun bir yer aramaya devam ediyoruz Blonde. Bulduğumuz zaman gerisi çok hızlı gelişecek çünkü malzemeler vs. hazır sayılır. Açılışı yapmadan biz zaten içeride kendimiz antrenman yapmaya başlarız ve eş dost çağırmaya başlarız antrenmana, senin de haberin olur zaten öyle bir durumda forumdan. Bende çok sabırsızlanıyorum ama işin uzun soluklu olması için her ayrıntıyı düşünmemiz gerekiyor.

Crossfit için salon açmak zor iş çünkü vg gibi değil belli bir alana kurasın. Bayağı büyük oluyor crossfit salonları en iyisi bi depo ambar falan bulmak greg plitt gibi oda ankarada zor :D[DOUBLEPOST=1407275725][/DOUBLEPOST]Aletleri nerden temin ediyorsun yurtdışından mı ?

hocam aradığım sporu buldum ama burda 2. sayfadan sonra kafam karıştı evde ıkı aydır çalısıyorum vucut ağırlığı ve dumblela lordsoth yazdğı antreman programı kafamı karıstırdı belki terimleri bilmediğim içindir ve bi kaç tane soru sormak istiyorum yazdıkları antreman programları hep aynı mı olucak arttırabıldıgımız tekrar ve ağırlık haricinde yoksa 2. 3. aydan sonra değişik antreman programları yazılır mı fitness geçmişi olması gerekıyo mu bu sporda yoksa yeni başlayanlar da seçebilir mi aşırı efor sarf edildiği için besin takviyesi olarak unıversal anımal nıtro önerir misiniz veya önerebileceğiniz başka takviyeler var mı sorularımı cevaplarsanız şimdiden çok teşekkür ederim iyi sporlar

Crossfit için salon açmak zor iş çünkü vg gibi değil belli bir alana kurasın. Bayağı büyük oluyor crossfit salonları en iyisi bi depo ambar falan bulmak greg plitt gibi oda ankarada zor :D[DOUBLEPOST=1407275725][/DOUBLEPOST]Aletleri nerden temin ediyorsun yurtdışından mı ?
Çok küçük olan da var çok büyük olan da, şehirdeki kira miktarlarına göre değişiyor durum. Büyük bir alan tabii ki avantaj, ancak küçük bir yerde de yapılabilir sıkıntı yaşamadan. Milano'da gittiğim bir box sanayi sitesi gibi bir şeyin içindeydi mesela. :)

Ekipmanların bir kısmını Rogue'dan bir kısmını ise yeni kurulan bir Türk markası Muscle Up Sport'tan temin edeceğiz.

hocam aradığım sporu buldum ama burda 2. sayfadan sonra kafam karıştı evde ıkı aydır çalısıyorum vucut ağırlığı ve dumblela lordsoth yazdğı antreman programı kafamı karıstırdı belki terimleri bilmediğim içindir ve bi kaç tane soru sormak istiyorum yazdıkları antreman programları hep aynı mı olucak arttırabıldıgımız tekrar ve ağırlık haricinde yoksa 2. 3. aydan sonra değişik antreman programları yazılır mı fitness geçmişi olması gerekıyo mu bu sporda yoksa yeni başlayanlar da seçebilir mi aşırı efor sarf edildiği için besin takviyesi olarak unıversal anımal nıtro önerir misiniz veya önerebileceğiniz başka takviyeler var mı sorularımı cevaplarsanız şimdiden çok teşekkür ederim iyi sporlar
Lordsoth ile bir türlü anlaşamadık ama CrossFit antrenmanları sürekli değişkendir, yani imkan olduğu taktirde bir antrenmanı uzun bir süre tekrar yapmak zorunda kalmazsınız. Biraz yukarıda da anlattığım gibi bu her gün rastgele antrenman yapmak değildir, sadece varyasyon çoktur, belli bir şablona sadık kalmak ilerlemeyi sağlamak açısından gereklidir bence.

CrossFit'e başlamak için fitness veya herhangi bir spor geçmişi gerekmiyor. Varsa avantajdır, ama şart değil. Relative Intensity (Göreceli Yoğunluk) dediğimiz kavram, yüksek seviyede bir yarışmacının da, 40 yaşında bir ev hanımının da aynı antrenmandan yaklaşık etkiler alması için düşünülmüş. Aynı antrenman bu iki farklı kişi için ağırlık, zaman, tekrarlar açısından değiştirilerek ikisinin de aynı etkiyi alması sağlanıyor, yani yazılan bir antrenmanı 3 senedir yapan biri ile beraber yeni başlayan birine ayarlanmış şekilde beraber yapabilirsiniz.

Ancak bu yazdıklarımı ne yaptığını bilen bir eğitmen gerçekleştirebilir. Yine bunları gerçekleştirebilmesi için çeşitli ekipmanlara ihtiyacı var. Sürekli bu spor resmi salonlarda yapılmalı diyorum, sebepleri bunlar işte. Çok sürmeyecek, ileride her şehirde en az bir resmi salon olacak zaten, resmi olmadan da bu işi güzel yapan arkadaşlar var ancak çok az sayıdalar.

Çok küçük olan da var çok büyük olan da, şehirdeki kira miktarlarına göre değişiyor durum. Büyük bir alan tabii ki avantaj, ancak küçük bir yerde de yapılabilir sıkıntı yaşamadan. Milano'da gittiğim bir box sanayi sitesi gibi bir şeyin içindeydi mesela. :)

Ekipmanların bir kısmını Rogue'dan bir kısmını ise yeni kurulan bir Türk markası Muscle Up Sport'tan temin edeceğiz.

Lordsoth ile bir türlü anlaşamadık ama CrossFit antrenmanları sürekli değişkendir, yani imkan olduğu taktirde bir antrenmanı uzun bir süre tekrar yapmak zorunda kalmazsınız. Biraz yukarıda da anlattığım gibi bu her gün rastgele antrenman yapmak değildir, sadece varyasyon çoktur, belli bir şablona sadık kalmak ilerlemeyi sağlamak açısından gereklidir bence.

CrossFit'e başlamak için fitness veya herhangi bir spor geçmişi gerekmiyor. Varsa avantajdır, ama şart değil. Relative Intensity (Göreceli Yoğunluk) dediğimiz kavram, yüksek seviyede bir yarışmacının da, 40 yaşında bir ev hanımının da aynı antrenmandan yaklaşık etkiler alması için düşünülmüş. Aynı antrenman bu iki farklı kişi için ağırlık, zaman, tekrarlar açısından değiştirilerek ikisinin de aynı etkiyi alması sağlanıyor, yani yazılan bir antrenmanı 3 senedir yapan biri ile beraber yeni başlayan birine ayarlanmış şekilde beraber yapabilirsiniz.

Ancak bu yazdıklarımı ne yaptığını bilen bir eğitmen gerçekleştirebilir. Yine bunları gerçekleştirebilmesi için çeşitli ekipmanlara ihtiyacı var. Sürekli bu spor resmi salonlarda yapılmalı diyorum, sebepleri bunlar işte. Çok sürmeyecek, ileride her şehirde en az bir resmi salon olacak zaten, resmi olmadan da bu işi güzel yapan arkadaşlar var ancak çok az sayıdalar.

peki besin takviyesi hakkında ne düsünüyosunuz araştırıp baktığım universal animal nitro bu sporu karşılıyabilecek besin takviyesi midir perfonmans güç artısı konusunda

Back
Yukarı