Crossfit ve 5*5 dayaniklilik antremani yapsam boksta faydasini gorebilir miyim?

Boksa gitmeden once crossfit ve 5*5 kuvcet antremani yapiyim diyorum. Crossfit ve 5*5 kuvvet antrenmanı yapsam boksta faydasini gorurmuyum. Mesela 1 yil yapsam gucum kuvvetim yerine gelse boksa gitsem profosyonel boksor olabilir miyim? (bu arada cok istegim hirsim var cok hevesliyim) Yas 18

yanlış bilgi vermek istemiyorum.boks teknik işi değilmi? kuvvet ile alakasının pek fazla oldugunu sanmıyorum.
Teknik işin en son kısmı :) genelde çoğu kuvvet-dövüş sporunda başlangıç seviyesinde güç en büyük faktördür. Profesyonelleştikçe teknik daha çok devreye girer. Tabi teknik bilmeden de olmasa da güç olmadan da teknik işe yaramaz :)

Teknik işin en son kısmı :) genelde çoğu kuvvet-dövüş sporunda başlangıç seviyesinde güç en büyük faktördür. Profesyonelleştikçe teknik daha çok devreye girer. Tabi teknik bilmeden de olmasa da güç olmadan da teknik işe yaramaz :)
Yani simdk ne diyorsun? 5*5 kuvvet antremani crossfit yapiyim mi? Bide aklimda boksa gitmeden once halter var. Haltercilerin kollari cok guclu diye duydum

Yani simdk ne diyorsun? 5*5 kuvvet antremani crossfit yapiyim mi? Bide aklimda boksa gitmeden once halter var. Haltercilerin kollari cok guclu diye duydum
doğrusu 5x5 altyapısı olan birisi elbet daha verim alacaktır ama bilemedim. Ağırlıkla boksu beraber götürmek daha önemlidir ama yeni başlayan birisi ikisini bir de götüremeyeceği için boksla ilgilnenen birilerine sormakta fayda var.

Dostum sen önce boksla ilgilen. Evet bu işi ringde yapacaksan güç çok önemli fakat boks da hız ve sürat daha önemli kardio çok çok önemli. Sen rutin boks idamnlarının yap belli bir seviyeye geldiğinde güç idmanlarınada başlarsın. Amma esneklik ve hızının kaybetmeden bu işi yapmalısın yoksa ringe çıkarsan patates olursun.

kardesim merhaba evet kuvvet artısı yaparsın fakat kaldırma kuvvey-ti farklı vurus kuvvetı farklı bırde kuvvetlı olmak profesyonel sporcu olacaksın anlamına gelmez yetenegının olması gerek bunun için

Back
Yukarı