Chin-Ups Rekorunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bakıyorumda herkes barfks canavarı kesilmiş. ama bu işi gayri nizami yapıpta ben bu kadar barfiks çekiyorum diyen birsürü insan tanıyorum. bence önemli olan nizami barfiks çekebilmek. bu şekilde 15 tane çekebilen varsa bravo derim. vucut ağırlaştıkça barfiks çekiş olayıda zayıflıyor.....

hernan77 dedi:
bakıyorumda herkes barfks canavarı kesilmiş. ama bu işi gayri nizami yapıpta ben bu kadar barfiks çekiyorum diyen birsürü insan tanıyorum. bence önemli olan nizami barfiks çekebilmek. bu şekilde 15 tane çekebilen varsa bravo derim. vucut ağırlaştıkça barfiks çekiş olayıda zayıflıyor.....

Evet haklısın hernan.özellikle de geniş tutuş enseye çekişte 15 yapan adam çok sağlamdır bence de.

Barfikste benim için önemli olan hareketi tam yapmak yani bitiş noktasında kolların tamamen düz olarak salınması ve olabildiğince ağır kilolar kullanmaktır.Yıllardır ayağıma aldığım dambellarla (Maksimum 30 kg lık) 6-8 tekrar yapıyorum. Sürekli ayağımda dambellar olduğu için hareketi boş olarak yaptığımda ise sanki uçuyorum ... Biri beni durdursun :lol:

Mr.Olympia dedi:
Barfikste benim için önemli olan hareketi tam yapmak yani bitiş noktasında kolların tamamen düz olarak salınması ve olabildiğince ağır kilolar kullanmaktır.Yıllardır ayağıma aldığım dambellarla (Maksimum 30 kg lık) 6-8 tekrar yapıyorum. Sürekli ayağımda dambellar olduğu için hareketi boş olarak yaptığımda ise sanki uçuyorum ... Biri beni durdursun :lol:

Evet kesinlikle.Mesela kollar tamamen düz olarak salınarak yapıyorum ben de ve 4-5 tekrar enseye çekiş yapabiliyorum ama harekette hafif oynama yapınca mesela kolları ve kendimi tamamen bırakmayınca bu tekrar 6-7 olabiliyor,bu gözardı edilmemeli gerçekten.

zfrskr dedi:
hernan77 dedi:

Evet haklısın hernan.özellikle de geniş tutuş enseye çekişte 15 yapan adam çok sağlamdır bence de.

burada ben kast ediliyorsam burada kayıtlı bir çok öğrencim var onlara sorabilirsiniz.

FleXoR dedi:
zfrskr dedi:
hernan77 dedi:

burada ben kast ediliyorsam burada kayıtlı bir çok öğrencim var onlara sorabilirsiniz.

Flexor hocam,kesinlikle sizi kastetmedim neden öyle bi kanıya vardınız ki :oops:

Flexor hocam bende arkadaşların sizi kastetiğini sanmıyorum, çünkü doğru söylediğinizi anlamak için sadece avatarınıza bakmak yeterli :D bu arada bende chin-ups'ta 12 tekrar falan çıkartıyorum ama son tekrarlar pek nizami olmuyo :)

flexor seni kasttetmedim. ama tüm mesajları okuduğumda ortalama olarak barfikste herkes çok iyi derecelerden bahsetmiş. ben de hareketin nizami yapılması taktirde zor olduğunu belirttim. nizami olarak gayet yüksek oranda barfiks çeken de vardır tabiki. belki ben fazla çekemiyorumdur. nizami olarak max 8 yapabiliyorum. kolları iyice açıp çenemi geçene kadar da yukarı çekiyorum. benim bildiğim nizami şekil bu......

yok siz yanlış anladınız benim sayılar biraz yüksek o bakımdan bana soru sorulmuş olabilir bende cevap veriyim demekti bahsettiğim çok küçük yaştan beri barfiks çektiğimden sayılar fazla gibi gelebilir fakat nizaminin dışında kendimi iyi hissettiğim günlerde bacağımı katlayarak 20 kg ile birlikte barfiks çekiyorum değil barfiks boş demirle bile çalışmayı nizami yaparı nizami olmayan hiç bir hareketi hareket saymam

biraz daha kanat calisirsa kus olup ucacak :D

en fazla 40 yaptım ayağımı bisikletin pedallarına geçiripte denemiştim o şekilde 9 yaptım çocukluğum hep parklarda demirlerin üzerinde geçti maymun gibin :lol:
vücut ağırlığım az geliyo yorulmuyom diye makinada yapıyom kanat, ondada en sona takıyom yine yetmiyo...

iceboys dedi:
en fazla 40 yaptım ayağımı bisikletin pedallarına geçiripte denemiştim o şekilde 9 yaptım çocukluğum hep parklarda demirlerin üzerinde geçti maymun gibin :lol:
vücut ağırlığım az geliyo yorulmuyom diye makinada yapıyom kanat, ondada en sona takıyom yine yetmiyo...

Hey maşşallah diyorum o zaman :)

En fazla kac tekrar yapabiliyorsunuz ? (araliksiz)

Bu arada Dünya rekoru Stephen Hyland (UK)´e ait. 1 Saatte (bu bir saat icinde ara verdi) tam 701 tekrar yapmis :badgrin:
12 saatte ayni kisi 2,222 tekrar yapmis.

wide_grip_chins.jpg

Bu chin-up dediğiniz, avuç içi bize doğru olan değil mi? Resimde tam tersi var? İyice kafam karıştı. Bir de şu kadar barfiks çekiyorum deyince hangisini kastediyorsunuz, avuç içi içe olanı mı, dışa olanı mı?

Bir de link vereyim de tam olsun: http://www.beastskills.com/OneArmPull.htm

Son düzenleme:
zisha verdiğin linki inceledin mi bilmiyorum? ama ordada avuç içi karşıya bakarsa (pronate) pullup olur diyor..avuç içi bize bakarsa chin-up..
buarada linkte enteresan bilgiler var..

tamam diez ben de onu diyorum. Alıntı yaptığım mesajda, yani konunun ilk mesajında despo chin-up rekorunuz demiş ve açıklayıcı resim olarak yukardaki resmi koymuş. İlk mesaja bakarsan ne demek istediğimi anlayacaksın.

Ama verdiğim linkte -ki güzel bilgiler var hakkaten- avuç içi bize bakan şekildeki harekete chin-up denir diyor yani despo'nun resimdekinin tam tersi.

Herkes onun üzerine konuştuğu için konuda, yanlış hareket üzerine bir muhabbet mi döndü kafam karıştı..?

zisha o resimde sorun var sanırım..sen yanılmıyorsun yani..

Back
Yukarı