Chin-Ups Rekorunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Despo

ADMIN
Yönetici
Admin
En fazla kac tekrar yapabiliyorsunuz ? (araliksiz)

Bu arada Dünya rekoru Stephen Hyland (UK)´e ait. 1 Saatte (bu bir saat icinde ara verdi) tam 701 tekrar yapmis :badgrin:
12 saatte ayni kisi 2,222 tekrar yapmis.

wide_grip_chins.jpg

kanatlarinin büyük olmamasina sasirmamali... cünkü yaptigi sey bence kondisyona giriyor... ronnie´ nin yanina yaklasamaz güc konusunda ama kondisyon konusunda da ronnie onun yanina yaklasamaz. hatta duyduguma göre ronnie cok az barfiks yapabiliyormus. bayagi bi ugrasarak ronnie nin hayal edemeyecegi kadar fazla sinav cekilebilir hatta bunu yoldan gecen herhangi bir insan yapabilir... cünkü ronnie kondisyon icin degil kas kütlesi ve patlayici güc icin calisiyor. bu yüzden barfiks rekoru kiran bu arkadasin resmini görmeden bile iri yari birisi olmadigini anlamistim. saygilar.

chin-ups

ber sete yaklaşık 35 tekrarım var. en sevdiğim hareketir despo hoçam. bizim zanmanımızda şimdiki gibi aletler yoktu barfiks bizim için en güzel ve en fazla çalıştığımız aletlerin başında gelirdi bununla beraber paraller aletide öyle hep antrenmanlarda yarışırdık dips rekorum ise 68 dir. şimdi bile barfikste 4x22 rahat cıkıyor.

Not: bir de tek ele çekiş var?

saygılarımla
Zülküf TURAN

Tebrik ederim Zülküf bey cidden iyi çekiyormuşsunuz. Tek elle barfiks var ama yapana rastlamadım ben. Set aralarında anlatılan tatlı bir efsane o benim için. Birgün yapan birini görmek istiyorum ama.

atlas ben eskiden tek elle cekiyordum ama degisik bir teknikle sag elimle barfiks demirini tutup sol elimlede sag elimin bilegini sikica kavriyordum bu sekilde biraz zorlanarak olsada 1 tane barfiks cekebiliyordum... sanirim 6-7 veya daha fazla barfiksi cekebilecek gücü olan herkes bu teknikle tek elle barfiks cekebilir.
isin garip yani ben eskiden tam 7 barfiks cekebiliyordum... o zaman body falan yapmiyordum. vücut su anki gibi degildi bayagi cilizdim simdiki halime göre. güc olarakta bayagi gücsüzdüm. 1 bucuk senedir barfiksi biraktim boyuna halter calisiyorum. güc artisi inanilmaz ama simdide en fazla 2-3 tane cekebiliyorum. acaba kilo aldim ondan mi??? saygilar.

Bomberman, senin o dediğin şekilde, bende lisede 9 tane çekiyordum, ancak o tek el sayılmıyor tam, zira eninde sonunda sol kolundanda güç alıyorsun.
Tek elle barfiks çeken "canavarlar" bilek güreşçileri, onların yapabilmesine şaşırmamak lazım, 60 kilo olup, kendi kilosuna yakın dumbbell ile wrist curl yapan bir bilek güreşi şampiyonu olduğunu duymuştum, işte bu tip adamlar o işi beceriyor (sol elini kotunun arka cebine sokarak çekiyor barfikisini :lol:

Karasan dedi:
Bomberman, senin o dediğin şekilde, bende lisede 9 tane çekiyordum, ancak o tek el sayılmıyor tam, zira eninde sonunda sol kolundanda güç alıyorsun.
Tek elle barfiks çeken "canavarlar" bilek güreşçileri, onların yapabilmesine şaşırmamak lazım, 60 kilo olup, kendi kilosuna yakın dumbbell ile wrist curl yapan bir bilek güreşi şampiyonu olduğunu duymuştum, işte bu tip adamlar o işi beceriyor (sol elini kotunun arka cebine sokarak çekiyor barfikisini :lol:
Niyazi Kurt'u taniyan var mi? bilek guresinde 80 kiloda dereceleri var. ilk salonumun sahibiydi, 80kg tek koluyla on kol calisirdi. baska bi bilek gurescisi arkadasi gozumun onunde tek koluyla nizami 8 tekrar barfiks cekmisti, 8 sene oldu ama goruntu hala capcanli gozlerimin onunde!!!

karasan peki benim su anda idmanda yaptigim bütün hareketlerde 1 bucuk sene öncesine göre cok daha güclü olmama ragmen daha az barfiks cekmemin nedeni ne? valla bayagi bi kafa patlatiyorum ama bulamiyorum. kilo artisiyla alakali olabilir mi? saygilar.

bomberman dedi:
karasan peki benim su anda idmanda yaptigim bütün hareketlerde 1 bucuk sene öncesine göre cok daha güclü olmama ragmen daha az barfiks cekmemin nedeni ne? valla bayagi bi kafa patlatiyorum ama bulamiyorum. kilo artisiyla alakali olabilir mi? saygilar.

Tamamen ondan dolayi bomberman, sebebi baska yerde arama, kollarinin su anki gücü, eski vücudunda olsa, 25 tane çekerdin belkide, ciddiyim, barfikste vücut ağırlığının 20 kilo artması çok şeyi değiştiriyor.
Profesyonel vücutçular, 140 kiloluk hallerini taşıyamadıkları için, özel dips makinasinda yapıyorlar, bir çeşit, destekli barfiks makinasi gibi, belli bir güç seni aşağıdan yukarı doğru itiyor, mesela paul dillett, alttan 30 kiloluk kaldırma gücü olmadan, adam dips yapamiyordu (cünkü 150 kilo oluyordu off seasonda :D

Sen definisyona girip, 12-15 kilo verdiğin zaman, bak o zaman nasıl barfiks çekiyorsun.

34 yapmıştım ama bundan 1.5 sene önceydi.. ah eğer ogün 40 yapabilseydim şimdi hala dalga geçiyo olucaktım partnerimle, şimdi o benimle dalga geçiyo :D

15

maksimum 15 çektim

20 tekrar normal ama biraz kasarsam 25 ;)

Bu barfiksi antremana mutlaka dahil etmek lazım ben çekiyorum devamlı sırt antrenmanının başında tek seferde kastığım zaman 14-15 tane çekerim geçen sene kürlüyken yine böyle çekiyordum sonra düştü, ama zamanla gene arttı.

Tuhaf hikayeler anlatmayı seven kafa bir adamdanla set arası geyiği sırasında dinlediğim bir hikaye;
Eski pehlivanlardan bir tanesi bacaklarından kendini atına bağlattırıyormuş ve bir ağaç dalına asılarak atla beraber kendini birkaç defa yukarı çekiyormuş diye :D

Çok mitolojik geldi bana ben inanmadım sizde inanmayın bence :D :D

bence böyle bir seyi yapmak imkansiz. hem güc olarak imkansiz hemde fiziksel kanunlara aykiri. cünkü elinle tutunabilecegein incelikteki bir agac dali koskoca ati ve pehlivani tasiyamaz kirilir ;)

bomberman dedi:
bence böyle bir seyi yapmak imkansiz. hem güc olarak imkansiz hemde fiziksel kanunlara aykiri. cünkü elinle tutunabilecegein incelikteki bir agac dali koskoca ati ve pehlivani tasiyamaz kirilir ;)

Belki tam barfix pozisyonunda değildir tabiki tam nizami yapmıyordur canım haklısın bu konuda ne diim
Ben barfiksi enseye de çekiyorum güzel oluyor bazen bir enseye-bir öne
Bazı arkadaşlar barfix çekerken ayaklarına dumbell koyup ağırlığı artırıyor, daha az tekrar ağır yapıyor veya bazen pull down makinesinde vücut ağırlığının üstüne çıkıp parner yardımıyla bacaklarını geçirip çeken de var seyrek olarak bende yaparım bunları

Back
Yukarı