energyoxy
Üye
Herkese merhaba,
Ben 32 yaşındayım ve yakın zamanda ameliyat geçirdim. Kullanılan ilaçlar ve hareketsizlik sonucu hızlı şekilde kilo aldım. Şimdi bu kilolardan kurtulmaya çalışıyorum. İlk işim tabii ki spor salonuna yazılarak profesyonel bir hocayla çalışmak oldu. Daha ilk haftam. Hocamın verdiği programı ve kendi yaptığım diyet listemi aşağıya yazıyorum. Her türlü desteğinizi beliyorum. Yanlışlarım ve düzeltmem gerekenler için yardımlarınızı rica ediyorum.
boy: 180cm kilo: 114 (ameliyat öncesi 90 kiloydum)
Hocamın verdiği cardio programı şu şekilde ; (pazartesi ve salı programım , perşembe ve cuma günü ile aynı. Çarşamba dinlenme ve cumartesi pazar gurup dersleri.pilates crunch and burn gibi)
PAZARTESİ :
koşu bandı - 6 hızda 10 dk + 4,5 hızda 10 dk (bayır yani incline) + 6 hızda 9 dk + 7 hızda 1 dk.
Sırt + omuz + göğüs +kol (optima serisi) - 3*15
Squat - 3*15
Lunge - 3*15
Kürek - 5 dk
Cross Trainer (uzay yürüyüşü) - 15 dk
SALI
Bisiklet - 15 dk
Spark (merdiven) - 15 dk
Crunch (karın çalışması) - 3* max.
Crunch makine - 3*max.
Leg Crunch - 3* max.
yan eğilme - 5kg dumbell ile 3*150
Cross Trainer (uzay yürüyüşü) - 10 dk
Kürek - 5 dk
Yediklerim de günlük yaklaşık aynı şeyler;(hocanın verdiklerine başlayamadım)
sabah : 3 dilim etimek , 50-75 gr beyaz peynir , 2 tam yumurta , 5-10 ad. zeytin , yarım domates ve 1 ad. salatalık
ara öğün - 10 ad. çiğ badem
öğlen - 150-200 gr et , salata
ara öğün - yarım muz yada 1 ad. kivi yada 1 avuç fındık + light yoğurt
Akşam - 150-200 gr et , salata
Kalori hesabım yanlış değil ise ortalama aldığım kalori 1600-1700 civarı.
Her hafta gelişmemi buraya girmeye kararlıyım. Umarım yorumlarınızla beni aydınlatırsınız.
Ben 32 yaşındayım ve yakın zamanda ameliyat geçirdim. Kullanılan ilaçlar ve hareketsizlik sonucu hızlı şekilde kilo aldım. Şimdi bu kilolardan kurtulmaya çalışıyorum. İlk işim tabii ki spor salonuna yazılarak profesyonel bir hocayla çalışmak oldu. Daha ilk haftam. Hocamın verdiği programı ve kendi yaptığım diyet listemi aşağıya yazıyorum. Her türlü desteğinizi beliyorum. Yanlışlarım ve düzeltmem gerekenler için yardımlarınızı rica ediyorum.
boy: 180cm kilo: 114 (ameliyat öncesi 90 kiloydum)
Hocamın verdiği cardio programı şu şekilde ; (pazartesi ve salı programım , perşembe ve cuma günü ile aynı. Çarşamba dinlenme ve cumartesi pazar gurup dersleri.pilates crunch and burn gibi)
PAZARTESİ :
koşu bandı - 6 hızda 10 dk + 4,5 hızda 10 dk (bayır yani incline) + 6 hızda 9 dk + 7 hızda 1 dk.
Sırt + omuz + göğüs +kol (optima serisi) - 3*15
Squat - 3*15
Lunge - 3*15
Kürek - 5 dk
SALI
Bisiklet - 15 dk
Spark (merdiven) - 15 dk
Crunch (karın çalışması) - 3* max.
Crunch makine - 3*max.
Leg Crunch - 3* max.
yan eğilme - 5kg dumbell ile 3*150
Cross Trainer (uzay yürüyüşü) - 10 dk
Kürek - 5 dk
Yediklerim de günlük yaklaşık aynı şeyler;(hocanın verdiklerine başlayamadım)
sabah : 3 dilim etimek , 50-75 gr beyaz peynir , 2 tam yumurta , 5-10 ad. zeytin , yarım domates ve 1 ad. salatalık
ara öğün - 10 ad. çiğ badem
öğlen - 150-200 gr et , salata
ara öğün - yarım muz yada 1 ad. kivi yada 1 avuç fındık + light yoğurt
Akşam - 150-200 gr et , salata
Kalori hesabım yanlış değil ise ortalama aldığım kalori 1600-1700 civarı.
Her hafta gelişmemi buraya girmeye kararlıyım. Umarım yorumlarınızla beni aydınlatırsınız.