calısma programım hakında yardım

bu sprora baslayı ole cok az da olmadı 3 gunluk calısma programım ve gıttıgım bı spor salonu var ama oraya danısmak ıstemedım cunku haftanın 5 gunu gıdıyorum bos zamanım cok yapıcak sosyal falıyet oluyor benım ıcın yeterınce dınlenıp beslenebılıyorum , calısma programımı gunluk olarak ayarladım

pazartesi sadece gögüs hareketleri 5 hareket
salı sadece iç kol ve kanat
persembe sadece omuz hareketleri
cuma dıs kol hareketleri
cumartesi gögüs hareketleri
pazar salon kapalı gıtmıyorum

2 ıncı aydayım ılk bahara kadar mekık yapmayacam

bu program ıle gelısımımı devam ettırebılrımıyım fazlamı gelır azmı gelır
yas 26
boy,1,78
kilo.74,5
kollar,38,5
dıger yerlerı pek olcmedım
yas

Ic kol dedigin sanirsam biceps. Onu kanattan sonra yapman daha dogru olur.
Persembe omuz calisiyorsun cuma ise triceps ve yine cumartesi gogus bu uc bolgede ortak olarak tricepsi yoruyor ondan cumartesi gunu gogusten tam performans alamiyobilirsin.
Ama soyle bir sey olabilir nasilsa haftada iki gun gogus var press leri ilk gun acislari ikinci gun yaparsan sanirsam daha iyi olur.

Ic kol dedigin sanirsam biceps. Onu kanattan sonra yapman daha dogru olur.
Persembe omuz calisiyorsun cuma ise triceps ve yine cumartesi gogus bu uc bolgede ortak olarak tricepsi yoruyor ondan cumartesi gunu gogusten tam performans alamiyobilirsin.
Ama soyle bir sey olabilir nasilsa haftada iki gun gogus var press leri ilk gun acislari ikinci gun yaparsan sanirsam daha iyi olur.

salı gunu tabı ılk kanat yapıorum orda sadece yazım yanlısı yapmısım
omuz calsıtıgım gunde trısepsım pek etkılenmıyor en zor gecen gun cumartesi tabı ondan sonra pazar dınlenıyorum pazartesı bu sefer kanat iç kol tan baslıyorum bolgesel yorgunluguma gore gun belırlıyorum, saolsın fıkrın ıcın ama senden daha profesyonel bırının dusuncesını alsam daha ıyı olucak ama yazan yok benım topıge

Son düzenleme:
haftada beş gün gitmek mantıklı aslında ama bacağıda eklersen..

bu tür isteklerde hedefinizide belirtirseniz çok daha faydalı olur..zira çok ciddi olup hacim mi istiyorsunuz , hobi olarak bakıp beni çok kasmasın mı diyorsunuz..
ben ilkine göre değerlendiriyim..

yukarda yorum yapan arkadaşlarımda gayet yerinde tespitlerde bulunmuşlar..bir iki noktada ekleme yeterli olacaktır..

pzt göğüs-önkol-karın (5 hareket+1)
çrş biceps-triceps-karın (3+3+1)
prş bacak-calf (3+2)
cuma omuz-trapez (4 + 2 yada 1)
c.tesi alt sırt-kanat-karın (1+4+1)

gerçekten hacim istiyorsan kısa ve sert antremanlar yapmalısın..sevmeyeceğin hareketler yapmak zorunda kalıyorsan buna alışmalısın zira genelde size zor gelen hareketler etkilidir.(deadlift,barbell row,squat,preacher curl ,closegrip bench press,scull crushers gibi)

hacim bacaksız olmaz..bacak çalıştığında diğer bölgelerine daha rahat konsantre olacaksın, gücün ve dengendeki farklılığı hissedeceksin ve aldığın kiloların daha fazla olduğunu bizzat göreceksin..

haftada beş gün gitmek mantıklı aslında ama bacağıda eklersen..

bu tür isteklerde hedefinizide belirtirseniz çok daha faydalı olur..zira çok ciddi olup hacim mi istiyorsunuz , hobi olarak bakıp beni çok kasmasın mı diyorsunuz..
ben ilkine göre değerlendiriyim..

yukarda yorum yapan arkadaşlarımda gayet yerinde tespitlerde bulunmuşlar..bir iki noktada ekleme yeterli olacaktır..

pzt göğüs-önkol-karın (5 hareket+1)
çrş biceps-triceps-karın (3+3+1)
prş bacak-calf (3+2)
cuma omuz-trapez (4 + 2 yada 1)
c.tesi alt sırt-kanat-karın (1+4+1)

gerçekten hacim istiyorsan kısa ve sert antremanlar yapmalısın..sevmeyeceğin hareketler yapmak zorunda kalıyorsan buna alışmalısın zira genelde size zor gelen hareketler etkilidir.(deadlift,barbell row,squat,preacher curl ,closegrip bench press,scull crushers gibi)

hacim bacaksız olmaz..bacak çalıştığında diğer bölgelerine daha rahat konsantre olacaksın, gücün ve dengendeki farklılığı hissedeceksin ve aldığın kiloların daha fazla olduğunu bizzat göreceksin..

bacak yapım vucudumdan suan daha ılerı bı sevıyede gıbı. kısa ve sert calısıyorum ozellıkle gogus ve omus press lerde basabıldıgım kadar basıyorum ole cok bı hacım ıstemıyorum sekıl ve orta derecede bı hacım istiyorum 78 ıle 80 kılo tam uygun olucak gıbı gelıyor
suan kılom 74,5 ayda 1 kılo alıyorum ortalama
yorum ıcın tesekkurler
yazdıgın program baya uygun geldı bı tek persembe gunu ıcın bıraz teredduteyım

Back
Yukarı