sayın üyeler 12.10.2008 pazar günü bir filim izledim BROKEBACK DAĞI tanrım o ne dağmış artık her dağa farklı gözle bakıyorum artık. sizin yorumlarınız nedir.
o ne dağmış öyle. asıl sorgulanması gereken olay farklı.. izleyenler varsa yorum bekliyorum lütfen.
bu arada darkknight taki rahmetli oynuyor ona göre. 2005 yapımı.
Bence gayet güzel bir filmdi Atakan, bir tanesi forumumuzda tartışılan doğal, içgüdülerinden taşan bir eşcinselken (tabii bu herkesin kabul ettiği bir açıklama değil) diğeri gayet maço, o yönde belirgin bir eğilimi olmayan, ancak insanı yakınlık, yalnızlık gibi etkenlerle o da kendisini böyle bir ilişkinin içinde buluyordu hatırladığım kadarıyla.
Benim bir tezim vardı, tabii bu bana ait değil, yanılmıyorsam Doktor Kinsey'e ait bir düşünceyi benimsiyorum diyelim.
Kişinin heteroseksüel-eşcinselliği 1'den 6'ya kadar değişen bir skalada düşünülebilir deniyordu sanırım.
Örnek olarak 1 Fatih Ürek'ken, 6 John Wayne.
Aslında Fatih Ürek kötü bir örnek, karikatür bir karakter ama aşırı uçta eşcinsel dürtüsü olup heteroseksüelliğe uzak diyelim.
John Wayne'de sapına kadar heteroseksüel diyelim.
Fimde skalada 1 ya da 2'ye denk gelen bir adamla 5 ya da 6'ya denk gelen bir adamın fizyolojik ve manevi birlikteliği anlatılyor bana göre.
İşin sadece tensel çekimde kalmadığı, dostlukla harmanlanan bir ilişki, rahmetli büyük oyuncuydu, bu filmde de gösteriyordu yeteneğini, o sessiz, güçlü, içinde fırtınalar kopan adamı şahane oynamış.
Bir yanıyla tüm benliği ile bu işi kabullenemeyen ama aynı zamanda kendini frenleyemen adamı çok iyi canlandırmış.
Bence toplumun diğer gay kahramanı öldürmesi de çok gerçekçi, ve bunun hep böyle süregeldiğinin anlatılması, kimseye zararı olmadan birlikte yaşayan ihtiyarların da öldürüldüğünün belirtilmesi falan, filmin çok iyi yazılmış, yönetilmiş ve oynanmış bir film olduğunu düşündürüyor bana.
Evdeki kadın yaşadığı dram da çok iyi verilmişti, filmde herkes kendince haklıydı (3 ana karakter için diyorum)
Sen neler düşündün Atakan merak ettim?