brujah dedi:
Et,omlet,makarna yapmayı bide konserve açmayı

öğrenirsen kimseye muhtaç kalmazsın.
Kesinlikle!!!
Bu spor icin gerekli besinleri "yapmayı öğrenecek" birşey yok.
Tavada tavuk göğüs, ya da antrekot-biftek pişirmek, 2-3 yumurtadan omlet yapmak, hatta makarna yapmak yemek yapmak bile sayılmaz.
Yemek yapma özgürlüğünü kazanmak için, arkandan kirli bulaşık bırakmaman, yemek yaptığın tavaları güzelce temizlemen en temel kural.
Tavuğu hazırladıktan sonra arkana bakmadan mutfağı temizleme işini annene bırakırsan, bu işi günde 3-4 sefer yapacağını da düşünürsek annenle papaz olman kaçınılmaz olacaktır.
Pahalı olayına gelince, sanırım hala öğrencisin, harçlığının bir bölümüyle tavuk göğüs alırsan ailenin üzerindeki yük hafifleyecektir.
Öğrenci olan arkadaşlar bu dediğimi özellikle dikkate alsınlar, eğer öğünlerinizin büyük bir bölümünü evde yeme fırsatınız var ise, ve yemek masrafınız ailenize batıyorsa, mutfak giderlerinin bir bölümüne ortak olun.
Bir kilo tavuk size iki gün yeter, bu da 6-7 ytl. her ay, 40 ytl. ayırıp tavuk alsanız, bu sizin 2 haftalık tavuk ihtiyacınızı karşılamaya yetecektir.
Yumurta olayı da aynı şekilde, gidin kendiniz alın, böyle bu işi sevdiğinizi ve istediğiniz şey için onlara yük olmadığınızı göstermiş olursunuz.
Tavaları rezil etmemek ve etrafı yağ yapmamak için bir çözümde sunayım size, eski bir ilaç spreyiniz mesela "tantum verde" isimli ilacın boş sprey kutusunu güzelce yıkayın, bir gün su içinde bırakın.
Sonra bunu zeytinyağı ile doldurun.
Bu sayede etrafı yağ içinde bırakmadan omlet yapabilirsiniz, tavuklarınız tavaya yapışmadan çok az yağ kullanarak yağsız etlerinizi pişerebilirsiniz.
Ben bunu yapmadan önce, her omlet yaptığım sabah annemden laf işitirdim," etrafı yağ içinde bırakmandan bıktım!!!" şeklinde.
İnanın bu olayı keşfettiğimden beri, omletlerim üzerine bir kere bile laf duymadım.
En büyük sır, temiz çalışın, maddi olarak az yük olun, kendi işinizi çok temiz şekilde halletmeye alışın.
Sorun büyük oranda ortadan kalkacak...