Bu Check-up yeterlimi sizce?

Bu Check-Up hakkinda ne dusunuyorsunuz?

Kalp ve bobrek icinde baktiricam ama bu kadar testten sonra gerek var midir yine?
Check-Up'ta Hangi Testler Yapılır?Bayındır Hastanesi'nde, doktorun yapacağı detaylı fiziki muayeneden sonra, cinsiyete, yaşa ve kronik hastalıklara göre değişik testler uygulanmaktadır;

Radyolojik İncelemeler

Akciğer Grafisi: Akciğer hastalıklarında ön tarama yapmak amacıyla çekilen grafidir.Özellikle sigara kullanan kişilerde an az yılda bir kez düzenli çekilmesi gerekmektedir.

Ultrasonografi: Karaciğer, safra kesesi, safra yolları, pankreas, böbrek, mesane (idrar torbası) ve prostatın değerlendirilmesinde yardımcı yöntemdir. İç organlar televizyon ekranından görüntülenerek organlarda tümör, enfeksiyon (İltihap), taş gibi bulguların olup olmadığı incelenir.

Mammografi: Meme hastalıklarının özellikle kanser tanısında kullanılan tarama yöntemidir. Meme dokusunun resmi çekilerek Uzman Hekimlerce memede kitle yada diğer anormal durumların olup olmadığı incelenir. Her bayanın 40 yaşında sonra her yıl düzenli yaptırması gereken bir testtir.

EKG: Koroner Arter Hastalıkları veya ritm ( Kalp atımı) bozuklukları teşhisi amacıyla göğüs üzerine ve el/ayak bileklerine yapıştırılan paletlerle kalbin elektriksel uyarı grafisinin kağıt üzerine çizilmesidir.

Kemik Mineral Dansitometrisi: 50 yaşından sonra bayanlarda kemik yoğunluğunun ölçülmesi için yapılan testtir. Osteoporoz denilen kemik erimesinin teşhisi ve takibinde kullanılan bir testtir.

Biyokimyasal İncelemeler

Açlık Kan Şekeri: Şeker hastalığının tanı veya tedavisi için

SGOT, SGPT: Karaciğer ve safra yolları ile ilgili hastalıkların ayırıcı tanısı için kullanılır.

Kreatin: Böbrek fonksiyonlarının izlenmesi ve hastalıklarının için bakılır.

Ürik Asit: Protein metabolizması ve gut hastalığının teşhisi için yapılır.

Total Kolesterol,LDL Kolesterol, HDL Kolesterol, Trigliserid: Koroner kalp hastalıklarının risk derecelendirmesinin yapılması , tedavi planı ve izlenmesi için kullanılır.

High Sensitif CRP: İleri dönem koroner arter hastalığı riskini belirler.

STSH: Tiroidal hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan bir testtir. Bayanlarda 40, erkeklerde 50 yaşından sonra her yıl bakılmalıdır.

PSA: Prostat bezinin iltihaplarında, büyümesi ve kanserlerinin teşhisi ve takibinde kullanılan bir parametredir.Şikayeti olmayan 50 yaş üzeri erkeklerde yılda bir kez düzenli bakılmalıdır.

Tam İdrar: Böbrek hastalıklarının tanısı ve izlenmesi, idrar yolu hastalıklarının saptanması ve bazı kötü huylu hastalıkların saptanması için

Dışkıda Gizli Kan: Mide, barsak özellikle barsak kanamalarını gösterir.

Kan elektrolitleri(Na,K,Ca, CL): Her türlü metobolik hastalıkların ve hipertansiyon takibi ve şeker hastalığının takibi için kullanılır.

HbsAg: Hepatit B varlığını gösteren bir parametredir.

Hematolojik İncelemeler

Lökosit (WBC): Enfeksiyon, kansere karşı vücudun reaksiyonlarının ölçülmesi için

Eritrosit (RBC), Hemoglobin (Hb), Hematokrit (Hct): Kansızlığın tespitinde

Lenfosit (LYM), Nootrofil (NEU), Monosit (MONO), Eozinofil (EOS), Bazofil (BAZO): Bu test panelinde kan hücrelerinin özelliklerinin değerlendirilmesi ve bazı kan hastalıklarının tanısı için bakılmaktadır.

Sedimantasyon Hızı: Enfeksiyon ve iltihabı hastalıkların, bir takım kanserlerin, aktif romatizmal hastalıkların göstergesidir.
Kaynak: http://www.bayindirhastanesi.com.tr/bolum7.asp#testler
 
Son düzenleme:
basliginizi editledim,lutfen kurallara uygun baslik acin!!!
 
böbrek için ultrasound ve kan tetkiki sağlıklı bireylerde yeterli. böbreklerinde ek sorun varsa nefrologla konsulte edilip ek tetkik istenebilir. yine yaşını ve kalp sorunun olmadığını bilmiyorum ama ekg genç yaşta sorunsuz insanlar için yeterlidir. iyice emin olmak olmak için eko ve eforlu ekg çektirmeni önerebilirim.
kalanda oldukça doyurucu bir check up. vücudun hakkında iyi bilgi verecektir.
 
gecen sene cok kucuk bi bobrek tasi oldugunu ogrendim, sabah kalktigimda korkunc bi aci ile kalkip hastaneye kaldirilmistim,

doktor bobrek tasi agrisinin normal yoldan dogumdan sonra dunyadaki en cok aci veren 2.rahatsizlik oldugunu soylemisti,

o olaydan sonra dusurup dusurmedigimi bilemiyorum, birkac agri kesici igne ve ilac kullanmistim agriyi dindirmesi icin, ama tasi dusurup dusurmedigimi bilemedigim icin ayrica check-up a gidip baktirmak istedim
hem bir daha ayni olayi yasamamak hemde bir tanidigimizin bobrek tasi oyle buyumuski bobrekle birlikte almak zorunda kalmislar tasi, Allah korusun boyle bir olay yasamamak icin bi kontrol ettirmek istemistim.
Sizce bu check-up onada bakar mi? Yani tas olup olmadigina veya buyuklugune falan? Gerek var midir gitmeme?
Gercekten bu konularda pek bilgim olmadigi icin soruyorum, yoksa sormazdim arkadaslar.
 
ee böbrek taşım var demişsiniz. büyüklüğü hakkında size bilgi verilmemiş. 8mm altında ise kendiliğinden düşer. düşmüş ise de görüntüleme testlerinde boşluğu bellidir. en büyük tanı yöntemi idrar testi ve fiziksel olarak temastır. ilk önce 2 parmakla böbreğinize vurulur acıyormu. 2 cisi idrar testinizde calsium ve üre miktarınız fazlaysa potansiyel tehdit oluşturmakta . 2 saflada kan tahlilleriniz istenerek kimyasal değişmeler incelenmeli süphe varsa görüntüleme teknikleri kullanılmalıdır. özellikle sizin gibi böbrek hastalığı kanıtlanmış olan hastalar beslenmesine dikkat etmeli bol su içmeli. özellikel doktorunuz taşın ne taşı olduğu hakkında sizi bilgilendirmemiş.

idara testlerinizi 6 aydan 6 aya yaptırın özelde bile 5 kuruş felan birşey. fakat böbrek hastası olduğunuzu belirtin ve calsiyum ve üre olarak mutlaka belirtin. eğer fazlası var ise bolsu için ve calsium oranınızı azaltınız böbrekler kandaki plazma düzeyinde fazla kalsium özellikle 9 g aştığında böbrekler yoluyla atılıma giderler.

şimdilik sadce çay kahve tuz çikolata çekirdeği büyük meyveler yememeyiniz. kuruyemiş alımızı azaltınız.

ve doktorunuza bu taşın nasıl oluştuğunu ve içeriğini sorunuz ne taşı diye.ona göre nötr leme besinlerine başlayacaksınız.

fakat illa ben bunları değil görüntüleme ile emin olmak istiyorum diyorsanız sana tavsiyem direckt batın grafisi, tomografi dir. ikiside gösterir fakat ucuz ve tam tanı için renksiz tomografi derim başka birşey demem. bütün karın içi organlarının sağlığı hakkında bilgi verir ve böbreğinde taş olup olmadığını gösterir.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı