Bu Çocuk Sizi Çok Şaşırtacak..

jimlastik yapması fln iyide ben ağırlık kaldırmasından yana değilim zigbog unda dediği gibi boy uzamasıni ciddi anlamda etkiler diye düşünüyorum bece şu yaşlardeyken ilerde vg sporu için alt yapı oluşturacak olan sporlar yapması daha mantıklı

hiç güzel değil, bu yaştaki çocuğun zamanını spor salonlarında ağırlık kaldırarak değil de dışarda arkadaşlarıyla oynayarak geçirmesi lazım. bu yaşta bu sporun kemik gelişimine etkisi de telafi edilemeyecek türden olmalı...

Ağırlık çalışması bilinçsiz yapıldığında büyüme çağındaki sporcularda boy uzamasını engelleyebilir.
Squat, leg press, hack squat gibi hareketlerde bilinçsiz ağırlıklarda kemik uçlarında bulunan büyüme plakları ciddi baskı görebilir, bu ise boy uzamasını sekteye uğratır.

Forumda Flexor'un 15 yaş civarındakiler için hazırlamış olduğu antrenman programı da bu prensip üzerine konumlanmıştır zaten.

Kıscası ağırlık çalışması değil ama bazı ağırlık çalışma hareketleri boy uzamasını sekteye uğratabilir diyebiliriz.

Ağırlık çalışması bilinçsiz yapıldığında büyüme çağındaki sporcularda boy uzamasını engelleyebilir.
Squat, leg press, hack squat gibi hareketlerde bilinçsiz ağırlıklarda kemik uçlarında bulunan büyüme plakları ciddi baskı görebilir, bu ise boy uzamasını sekteye uğratır.

Forumda Flexor'un 15 yaş civarındakiler için hazırlamış olduğu antrenman programı da bu prensip üzerine konumlanmıştır zaten.

Kıscası ağırlık çalışması değil ama bazı ağırlık çalışma hareketleri boy uzamasını sekteye uğratabilir diyebiliriz.

dediğine katılıyorum zaten verdiğim linkte de öyle diyor, ama doğrudan çocuklukta ağırlık kaldırmak boy uzamasını durdurur denmesini yanlış buluyorum.

dediğine katılıyorum zaten verdiğim linkte de öyle diyor, ama doğrudan çocuklukta ağırlık kaldırmak boy uzamasını durdurur denmesini yanlış buluyorum.

evet haklısın(sonuçta kanat harketleride ağırlık antrenmanıdır). Bu konunun açılması iyi olmuş, ama videoda gördüğüm çocuk baya baya ağırlığa abanmış durumda. Boy uzamasına engel olmasa bile gelişimi zirvede olan bir vücuda böyle ağırlık çalışmaları iyi gitmez diye düşünüyorum. Sonuçta eklemlere de yük biniyor. Yapılan bir araştırmaya göre(gazetede okumuştum) dengesiz ve çok fazla spor yapanlarda ve hiç yapmayanlarda eklem sorunla çıkıyormuş. Bu çocuğun yanlış bir şekilde sert bir antrenman yapması gelişimi sırasında düzeltilmesi zor sounlara neden olabilir.

babasının egosunun kurbanı olmuş çocuk yazık. bitene daha vardı böyle psikolojisinin bozulduğuyla kalmıştı çocuk.

bu yaştaki çocuğun ağırlıkla diyetle işi olmaz.
aynen herşeyi zamanında yaşamak lazım çocukluğumu dolu dolu yaşadım ama şuan sorsalar 1 dk dşünmem tekrar çocuk olmak isterim gezip eğlenmek o yaşlarda en güzel ki bu çocuk ilerde neler düşünür kim bilir :(

Bence İyi olmamış ama çocuğun ilerde iyi ödüller alacağını düşünüyorum. Halil mutluda çocukluktan başladı ve bir sürü powerlifting şampiyonluğu var. Bunlarıda unutmamak gerek..

babasının egosunun kurbanı olmuş çocuk yazık. bitene daha vardı böyle psikolojisinin bozulduğuyla kalmıştı çocuk.

bu yaştaki çocuğun ağırlıkla diyetle işi olmaz.

Hatta o dedıgın cocuk benım dusundugumle aynıysa o cocuga doktorlar psıkologlar fılan body buıldıng'ı yasaklamıslardı..Fıtness yapıyordu artık en son..Fakat ısmı aklıma gelmedı..

çocuğun bakışları gerçekten çok fena yorgun olduğunu gösteriyor... kesin ileriki yaşlarında oyuncaklarla oynayan bir bodyci olur tabii bodyci olmak isterse... mekik, şınav olayını anlarım da bir terminatör yaratmaya çalışmalarını algılayamıyorum... neyse biz daha 14 yaş uygun mu vs. derken adamlar daha 3-4 yaşlarında başlatıyorlar... iyi mi ? kesinlikle değil...

Back
Yukarı