Buğday

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve gredi tarafından 8 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. gredi
    Offline

    gredi Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Buğday, hemen hemen her devirde insanların en önemli gıda maddesini teşkil etmiştir. Beslenme için lüzumlu olan nişasta ve proteinli maddeleri oldukça uygun bir oranda (1/6) ihtiva etmesi, bu bitkinin ziraatte en başta yer almasına sebeb olmuştur.Yeryüzünde ziraate tahsis edilen arazinin yarısından fazlası (% 55) tahıl bitkilerine ayrılmış bulunmaktadır.

    Sağlıklı bir şekilde karbonhidrat almak için en makul seçeneklerden biri buğdaydırbench_O. Benim tarifime gelecek olursak eğer:

    Aktardan falan biraz aşurelik buğday alın. Zaten epeyi de ucuz bir şey. Daha sonra buğdayları ılık suya ıslatın, biraz bekletin. Tencereye çok az yağ koyup suyunu süzdüğünüz buğdayları kavurun. Ardından üzerine su koyup haşlayın. İçine biraz tuz koyabilirsiniz.
    Haşlandığında birden fazla seçeneğimiz var :) İsterseniz biraz dereotu ve nane doğrayıp limon ve nar ekşisi ile tatlandırarak bir salata yapabilir, isterseniz üstüne yoğurt koyup çırparak (çok az da su koyulacak, ayrandan daha koyu kıvamlı olmalı) soğuk çorba yapabilir, yada biraz üstüne peynir koyarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
     
    carmelo114 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş