Arkadaslar baslıkta da anlasılacagı uzere Buğday Ruşeymi,Arı polenı ve sutu karıstırıp ara ogun nıyetıne yanı saat 16.00 cıvarında tuketıyorum.Ara ogunumde ton balıgı yada yogurt vardı.Ton balıgını yıyemedıgım ıcın yogurt tuketıyordum.Oglen ve aksam yemeklerınde de yogurt tukettıgım ıcın degısık bırseyler dusundum.Forumda Buğday Ruşeym'ini okumustum,ıcerısınde ne polen kattım sut ıle karıstırıp tukettım.Agırlıklı olarak buğday dan karbonhıdrat,polen den ıse proteın almayı hedeflemekteyım.Değerler tam olarak ne cıkar bılemıyorum ama sızınde yorumlarınızı almak ıstedım..
Bitkisel proteinlerin biyolojik değerleri düşüktür. Protein ihtiyacını daha çok hayvansal gıdalardan karşılamalısın. Balık yiyemiyorsan tavuk tüketmeye deneyebilirsin. Oda olmazsa yumurta veya ara ara kırmızı et tüketmeyi dene.
Bu beslenmeyle bu spordan hiçbirşey bekleme. Hatta bu beslenmeyle bu spora devam edersen ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsin.
Sanırım yanlıs anlasıldı Sadece bu beslenme degıl tabıkı.Oglen yemegımde,aksam yemegımde mutlaka tavuk,kırmızı et,salata,pılav vb gıdalar tuketıyorum.Son zamanlarda angryhun nun tavsıyesı uzerıne antremandan sonrada salata ve tavuk tuketmeye basladım.Sabah kahvaltısında mutlaka 3-4 yumurta tuketıyorum.Lor peynırı,yulaf ezmesı vs tuketıyorum.Yukarıda yazdıgım ogun sadece tek bır ogun yanı ara ogun ıcın yazılmıs bır ogundur.Alternatıf olabılır mı dusuncesı ıle.
Ben her öğünde yoğurt yıyorsun sandım öyle yazmışsınkı böyle beslenıyorsna beslenmen ıyı ara öğünde hep aynı şeylerı yeme kuruyemış ye meyve ye sebze ye
Evet anlatımda bıraz aksaklık olmus kusura bakma Bu urunlerı satan aktar bugday ruseymı ve arı polenınden ıyı mıktarda proteın ve karbonhıdrat alabılecegımı soylemıstı,bende bıraz arastırdım bugday ruseymı degerler olarak yuksek.Ama forumda sızlerın fıkırlerı de cok onemlı oldugu ıcın sormak ıstedım.Gunluk alacagımız proteın degerının bır kısmını bu uclemeden karsılayabılırmıyız? Bu arada kullanımım 1yemek kasıgı bugday ruseymı+1 tatlı kasıgı arı polenı ve 200gr sut.
Arkadaslar Ruseym'in degerlerı ve acıklaması su sekılde: Lif değeri yüksek, tokluk hissi veren, lezzetli bir besindir. "Buğdayın ruşeymi" dünyada "wheat germ" denilen, ülkemizde ise buğday taneciğinin en tepesindeki "cücük" olarak bilinen doğal E vitaminidir. Buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır. Vitamin E, folik asit, fosfor, thiamin, çinko, demir ve magnezyum gibi birçok besin kaynağı içerir. 1000 kg buğdaydan ancak 1 kg RU-SHEIM elde edilebilir. Besin Değeri (100 gr) Eenerji (kcal): 302 Protein (gr): 31.75 Karbonhidrat (gr): 44,7 Yağ (gr): 3.75 Lif (gr): 15,6 Şeker (gr): 16 Doymuş Yağlar (gr): 0,5 Vitaminler E (mg): 22 B1 (mg): 2,01 B2 (mg): 3,3 NİASİN (mg): 4,5 Mineraller Demir - Fe (mg): 8,5 Sodyum Na (mg): 5
Çok guzel degerler Ben sabah yulaf ezmesının ıcerısıne kattım 1 kasık kadar tad olarak fark etmedım bıle.