Ben de çok kafa yordum bu işlere. Sonuç kocaman bir sıfır. Sabahtan akşama kadar ürünlerin düzmece prospektüslerini, forumlardaki yorumları, satıcıların açıklamalarını okumaktan gözlerim bozuldu neredeyse. İlla uzaman istiyorsanız bunu doğal yollardan yapmaya çalışın. Enazından boyunuz uzamazsa bile zarar görmezsiniz. Hele egzersizle alakalıysa çalışmalarınız belki belinizi, karnınızı ve sırtınızı da bu vesileyle güçlendirmiş, omurilik problemlerini en aza indirmiş olursunuz. Benim hesaplarıma göre body'e başladıktan 3-5 ay sonra 2 cm boyum uzamış. Çok da isabetli bir tahmin değil; ama yaklaşık olarak 1-3 cm arasında bir uzama kesinlikle olmuş. Ben bunu antremanda bel, karın ve sırt antremanlarıma bağlıyorum. Farkında olmadan karın, bel kaslarını irileştirdiğimde kanatlarım zaten iri olduğu için omurilik disklerini kas desteğiyle açmışım gibime geliyor. Tezimin doğruluğunu şimdiye kadar teyit eden, benimle aynı fikri paylaşan hiç kimse çıkmadı. Evet pilates yapmadım, açma germe de yapmadım. Twist, çakı, yarım mekik, ters mekik ve cable cross'da tapınma hareketinden başka bir hareket de yapmadım karın ve bel adına. Bu tezim kafamda bir yığın mit oluşmasına sebep oldu. Benim bildiğim kadarıyla pilates kasları irileştirmekten ziyade kasların boyunu uzatıyor, çalışma şeklini değiştiriyor, yani binevi gözle görülür bir değişim değil de kasların irileşmeden kemikleri destekler nitelikte güçlenmesi ve uzaması anlamına geliyor. Benim yaptığım karın-bel antremanı kasların boyunu uzatmış olabilir mi? Kaslarını irileştirmiş olabilir mi?
Kesinlikle irileştirdi. Kısmen de uzatmış olabilir. Düşüncelerimin akabinde karın-bel antremanı ve açma-germe yaptığımızda farkında olmadan pilates yapmış oluyoruz desem düşüncelerimi desteklemiş olurum. Sanırım forumda body ile pilates yapan arkadaşlar vardı. Onlar bu konudaki görüşleini belirtirlerse daha mütabık bir karar alabiliriz diye düşünüuorum.