Boksör'ler neden sert yumruk atar?

Beyler evet başlıktada belirttigim gibi boksörler neden sert yumruk atabiliyor? Sonuçta çalıştıgı torba sert degil ve bandaj+eldiven olunca yumruklarını bile tam sıkamıyolar ve eldivenle istedikleri kadar vursun elleri acımıyor sonuçta eldiven bi nevi koruma yapıyor. ama gel gör ki boksörler sert yumruk atabiliyor bir vuruşta normal insanı komaya bile sokabiliyorlar. merak ediyorum nasıl oluyor? Eldivenle yapılan vuruşlardan sonra çıplak elle nasıl balyoz çarpmış gibi yumruk atabiliyorlar?

Tabi sert yumruk atcak o kadar çalışıyor nereye ve nasıl vuracağını bilir normal insan dayanamz

Tabi sert yumruk atcak o kadar çalışıyor nereye ve nasıl vuracağını bilir normal insan dayanamz
hayır kardeşim ben teknikle alakalı bir şey söylemedim. balyoz gibi bir yumruktan bahsediyorum. boksörler var 350-400 kg lık bir basınç uyguluyor yani nereye vuracagini bilmesine gerek yok nereye vurursa vursun zarar verir zaten. bunu soruyorum ben[DOUBLEPOST=1495217113][/DOUBLEPOST]lütfen bilgili arkadaşlar konuya cevap yazsın çok merak ettigim konu çünkü

Biraz biliyorum önkol kasları yani yumruğun tümsek ucu zarar verir[DOUBLEPOST=1495217955][/DOUBLEPOST]Eldeki tümsekler sert olunca hasar verir buda doğru çalışmakla

Son düzenleme:
Kardeşim ben boksör değilim ama uzun yıllardır kick boks yapıyorum bazen müsabakalara hazırlanırken boksör arkadaşlarla beraber aynı salonda çalışıyorduk.
Bazı torbaları çok ağır.Hani yerinden oynayamacak kadar ağır torbalara vuruyorlar. Biz de öyle yapıyoruz gerçi.Bütün torbalar hafif değil.

Darbenin sertliğine gelince. .O, merkezi sinir sistemi ile alakalı.Sürekli vurunca, merkezi sinir sistemin gelişiyor. Eldiven giymen, attığın yumruğun İvme ve momentumunu özünde etkilemez.Sadece, rakip için çıplak elle vurulmasına göre daha yumuşak gelir darbe.
Eldivenin içine basınç ölçer koysan, çıplak elle vuruş gücünü ölçersin.

Back
Yukarı