Ekşi sözlük'te ve orada linki verilen ******'deki tartışmada yazılanları uzun uzun okuyamadım.
Ama kısaca eleştirilen iki şey var;
1- Forumda arama yapılması konusundaki katı tutum.
2- Supplementler.com bağlantısı.
Forumda arama yapılmadan başlık açılmasıyla ilgili bir çok açıklama yapıldı. Açıkçası kolaycı bir millete arama yapmayı, araştırmayı, çaba göstermeyi öngören bir yaklaşımı eleştirmek son derece
kolaydır,
populizmdir.
Daha önce bu konudan bahsetmiştim;
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/forumda-yeniyim-t10340.html?t=10340
BodyForumTR, Vücut Geliştirme sporunu ilkbaharda, yaza, plaj zamanına kadar göğüs-kol şişirmek için yapan insanların mekanı değil. Bu sporu ciddiye alanların buluştuğu bir yer. Siteye öylesine uğramış insanların, daha önce defalarca sorulmuş soruları, rastgele sorup, çöplüğe çevirebileceği bir ortam değil. Üstelik, foruma yeni üye olanların araştırma yapmadan açtıkları başlıklara moderasyon, doğru başlığa yönlendirme yaparak cevap veriyor. Adamlar bunu bile eleştirmiş..
Haliyle, bu sporu ciddiye almadan, 1-2 aylığına bu işe girenlerin sayısı, spora hayatının önemli bir kısmını ayıranlardan daha fazla ve BodyForumTR'yi eleştiren tayfaya bu sayıca fazla olan güruhun savunuculuğunu yapmak da daha kolay geliyor. Basit olanı yapıyorlar.
******'nin Ekşi Sözlük'ün yan sitesi olan Ekşi Duyuru'da reklamını yapmaya çalışan kişiyi şahsen olmasa da biliyorum. Ekşi Duyuru'da da sorduğu sorulara cevap vermişliğim var. Yaptıkları siteyi uzun uzun incelemesem de, görsel olarak başarılı görünen bir çalışma.
Ama iş,
bu piyasada farkedilmek için, eski ve köklü olana saldırmaya kalkmaya varınca, olayın tadı kaçıyor. Bunu Ekşi Duyuru'da da yapmıştı aynı kişi. Ve tamamen desteksizce atarak, BodyForumTR'yi hiç okumamış kişileri yanlış yönlendirerek.. Orada da cevap vermiştim.
Beğenilmek için, kendinden iyi olana saran kasedi satmayan popçu psikolojisi bu. Ve çok da sinsice.
Doğrunun değil,
kolaya kaçan çoğunluğun savunuculuğunu yapmak..
Supplementler.com ile ilgili eleştiriler ise komik..
Bu forumda sayfalardır devam eden Yurtdışından Alışveriş başlığı var.
Supplementler.com'da satılmayan ürünlerle ilgili bir çok yazı ve övgü var.
Tandem'in sattığı ucuz whey için sayfalarca yazı yazıldı. Ben de dahil bir çok kişi insanları bu ucuz supplement alma yolları konusunda teşvik etti.
El insaf....
Hangi forum, böyle bir online supplement satış mağazası ile bağlantısı varken, üyelerine bu konularda bu seviyede yardımcı olmaya çalışır?
Başta da dediğim gibi kolaya kaçıyorlar..
Forum'a hiçbir katkısı olmayan, zarar verip, yanlış yönlendirmeler yaptıkları ya da huzursuzluk çıkardıkları için atılan üyelerden aldıkları desteklerle de bir yere kadar giderler...
Yazık..