Bodye erken yaşta başlayanlar için program. (14 yaş ve üstü)

Süpersin hocam detaylı bi açıklama olmuş

hocam ben yaklasık 2 gundurlu v.g ye gidiyorum 16 yasindayim 1.72 boyum 78 kilom var
butterfly 3x10
latarel 2 kg bazen 5 kg dambılla 3x10
triceps push down 3x10
leg extension 3x10
wide grip lat pulldown 3x10
mekik 4x15 ayrietten yatmadan once
2x10 duz mekık 2x10 ters mekık 2x10 sınav 2x10 yarım mekık ve yatmadan once 1 bardak sut iciyorm (süt yeterlimi gunde 1 paketi bitireyimi)
2 gun de 1 arayla calisiyorum sizce bunlar yeterlimi yada eksiltmem gerekiyormu hocam bana bunları uygun gördu boyumun uzamasını engellicek hareketleri yapmak istemedimi soledim bide size danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Flexor Hocam bir salona gitmeye baslayalı 3.haftam oldu genel kuvvetlendırme programını geçtiğimi söyledi oradaki hocam Ve bir program verdi 2 ayrı programdan olusan Haraketler Soyle

P1
1 Bench press 4x 10 10 10 8
2 Flat dum fly 3x 10 10 8
3 Inclıne Dum Press 3x 10 10 8
4 Butter Fly 3x10 10 8
5 Lat pulldown 3x 12 10 10
6 N.Grip pull downs 3x 12 10 10
7 Standing barble curl 3x 10 10 8
8 Concentration curl 3x 10 10 8
9 Hummer Curl 3x 10 10 8

P2
1 Dumblee press 4x 10 10 10 8
2 Sıde leteral raıses 3x 12 10 10
3 Front raises dum 3x 10 10 8
4 Delt deck 3x 10 10 10
5 Push downs 3x 10 10 10
6 One Dum Triceps Extansion 3x10 10 8
7 Kıck back 3x 10 10 8
8 Leg extansion 3x 12 10 10
9 Leg press 3x12 12 10
10 LEg curl 3x 12 10 10

Boyum 1.69
Yaşım 15
Kilom 52.800

Benim için uygunmudur ve de boyumun uzamasını engellicek bir hareket varmıdır ? Ayrıca kilo almak istiyorum fakat amino asit kullanmak istemiyorum Protein olabilir Ama Ne önerirsiniz ?
Cevabınız için teşekkürler :)

Flexor hocam harika olmuş ellerine sağlık sayende büyük bir açık kapandı fakat benim bi kaç sormak istediğim şey var ben gelecek haftadan itibaren bodye başlıyacağım. Boyum 1.92 kilo 65 yaş 15 boyumun kısalmasını istemediğim için bu hareketlerle devam etmeyi düşünüyorum.Fakat Bu program hacim kazanıdırır mı yoksa daha çok açma hareketleri gibi mi etki gösterir? Hacim benim içinde çok önemli çünkü artık ne giysem üstümde saçma duruyor. Daha salon hocasıyla görüşücem fakat sizin tavsiyelerinizde benim için çok önemli. Eğer boyum çok çok fazla kısalmassa ben normal olarak başlamayı düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Benim anlamadıgım bir olay var.Şimdi 1 sene boyunca aynı programı uygulicaz ve hafif ağırlıklarla.Belli bir süreden sonra program bize yanıt vermicek hareketleri değiştirmemiz gerekmeyecek mi ? Belli bir süre sonra da ağırlıklar bize az gelicek ağırlığı arttırmamız gerekmeyecek mi hacim için ?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:32 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:24 ----------

Bir de Leg Extension dizlere baskı yapmıyor mu ? Ben yaparken dizlerimi ellediğim de baskı hissediyorum zorlanıyor dizlerim.Omurgaya bir şey yapmıyor demişsiniz de boy uzaması sadece omurga değil ki.Boy uzamasından dolayı dizlerimde ağrı var 3 senedir leg extension yapınca zorlama,baskı hissediyorum dizlerimde.Bir sorun olur mu acaba ?

Yeni başlıcam yardım

Çok saol hocam.

Merhaba arkadaşlar. Ben bu spora yeni başladım. Daha doğrusu başlıyacağım. Yaş= 17 Boy 1.76 Kilo: 70. Günlük beslenmem:

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

200-300 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için) bu şekilde. Şimdi sizden istediğim ben evde dumbell ile çalışacağım şu an salona gitme imkanım yok yapmak istediğim göğüs omuz kanat karın ve kol. Bunu en hızlı ne şekilde yapabilirim. Ve birde hangi tozları almam gerekli kasların çabuk şişmesi için. Şimdiden çok teşekkürler.

flexor hocam bn 16 yaşındayım boyum ise 1.93 kilom ise 65 basket oynuyorum bana hocam dedi artık body baslamam lazmmıs bench_O hocam güzel paylaşımlar yapmıssınız ama benim bir endişem var boy uzamamı durdururmu yada etkilermi? cvpınızı bkliyorum hocam simdiden teşekkürler:)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:16 ----------

flexor hocam yaşım 16 boyum 1.93 kilom ise 65 basket oynuyorum hocam bana dedi artık body başlamam lazımmıs hocam güzel seyler paylaşmıssınız ama benm bir endişem var bu hareketleri yptıktan sonra boy durması yada kısalması olurmu simdiden teşşekkürler hocam cvabınızı bkliyorum :D

dambııl evde çalışma

27 yaşındayım.180 boy 77 kiloyum. vücut geliştirmeye yeni başlayacağım. spor salonuna gidecek vakit ve nakitim olmadığı için evde çalışmaya karar verdim. 5 kg iki adet dambıl aldım. Ayrıca 1 adet el yayı aldım.evde haftada kaç gün ve ne şekilde çalışırsam kaslarımdaki gelişmeyi hissedebilirim.Bu iş ne kadar sürer.Bu işten anlayan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.Daha önce bu işlerle uğraşmadım.bench_O

Demekki ben tam bodybuilding yaşındaymışım doğru yaşta başladımda ben böyle açıcı hareketler yerine tam tersini yapıyorum eklemleri zorlayan hareketler var programımda birşey olurmu ben bodybuilding sporunun boy kısalttığna kesinlikle inanmıyorum bu spora çamur atıyorlar.Hiçbirşeyde olmaz boyunuza ben bu kadar erken başladım hiçte korkmuyorum boyum kısalır yok uzaması durur falan bunlar hikaye sakın inanmayın böyle saçmasapan şeylere ağırlık çalışmaları çok yararlıdır.Eğer boyun uzayacağı varsa uzar uzamazsa uzamaz o kadar sorun yapmayın ben 13 14 yaşındayım boyum 168 yakında 170 olur sanırım.Ben çok şanslıyım bizim bütün aile hem anne hem baba tarafı kısa boylu ama ben uzun boyluyum babamla kardeş gibiyim babam birisine beni tanıtırken buda benim birader diyor boyum baya uzun birde zayıf olduğum için dahada uzun gözüküyorum çubuk gibiyim :) kilo alırım yavaş yavaş bu sporu yaptıkca hacim yapcam zaten o sorun değil.Ya benim boyum ilerde 180 olurmu abilerim olursa sorun yok ama çok isterdim 190 ın üstünde boyum olmasını :D en uzun bodyci arnold sanırım oda 188 :D 190 bile yok belki vardır bilmiyorum am****ısacası benim boyum ilerde kaç olur boy şuanda 168 yaş 14 diyelim.Kaç yaşında boy uzaması tamamlanır tamamen durur? Bir dursada kurtulsak ikidebir pantol küçülüyor ayakkabı küçülüyor tişört küçükülüyor bıktım ya :D

Abiler benim göğüs bölgemde yağlanma var.İnternette araştırdım göğüs bölgesini çalıştırırsanız daha büyür ve yağlarınızda bununla orantılı olarak büyür diyor.Doğrumudur yoksa göğüs çalışmak o bölgedeki yağları yakar ve kas oluşumunu mu başlatır ?

Ben 16 yaşındayım.175cm ve 76-78 arasında değişiyorum. 10-15 arasında değişen bir yağ oranım var. ve benim programım göğüs arkakol, omuz kol, sırt bacak diye gidiyordu.ve en son omuz kaldırdığımda vucudum yarın olacak ağrıyı kaldıramadı.ateşlendim baş ağrısı.korkunç 3 gece.şimdi nasıl yapcağımı bilmiyorum.bu programı hocam vermeişti başka bir hoca önerdi.

ben 16 yaşındayım ve yenı başlıyıcam çalışmaya. aslında vücudum hiç çalışma yapmadığım halde üçgen. öğün olarak peynir yerıne bol bol süt içsem aynı yeri tutarmı

yardımcı olurmusunuz

ben daha vücut çalışmaya yeni başladım şimdilik evde dumple ile çalışmayı düşünüyorum dumplenin ideal kilosu kaç olması gerekir boyum 1.84 kilom 64

Back
Yukarı