bodyciler göründükleri kadar güçlümüdür ?

Konusu 'Dertleşme' forumundadır ve rockybalboa7 tarafından 9 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 29 üye.
  1. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    aklıma takılan bir soru var bu vg ile uğraşanlar acaba söylenildiği kadar güçlü mü ? bu soruyu sormamın sebebi bazı bu sporla uğraşanların bu spor dalı için estetik kazandırdığını ancak bodycilerinde öyle yeri göğü inletecek kadar gücü olmadıklarını söylemişlerdi bana pek inandırıcı gelmedi ama sizelere bir danışayım dedim.
     
  2. sovereign
    Offline

    sovereign Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2008
    Mesajlar:
    372
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Istanbul
    değişir o adamına göre benim başlıkta konuşmuştuk her insanın kas kalitesi farklıdır vs.
    çoğu eşcinsel'inde vücudu kaslı oluyor pek güçlü olduklarını zannetmiyorum açıkcası. :)
    birde şunu düşünüyorum.
    ben 15kg dumbbell ile kaslarımı çıkartmaya çalışıyorum.
    benden güçsüz adam bunu 10kg ile çok rahat yapabilir hatta benden daha iyi bir görünüşe sahip olabilir.
    vücut yapısıyla alakalı sanırım.
     
  3. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Şöyle diyebilirim, kimi vücutçular hafif kilolarla büyük kaslar yapabiliyorlar, kimileri ise çok ağır kilolarla vücut yapıyorlar, bu birazda vücudun kas yapısı ile alakalı.
    Mesela Paul Dillett müthiş fizikli bir yarışmacıydı ama kız gibi çalıştığı söylenirdi,
    en fazla pro müsabaka ünvanına sahip Vince Taylor'da bir hayli hafif kilo ile çok tekrar yaparak çalışan bir vücutçuydu.
    Öte yanda Kevin Levrone, Tom Platz, Franco Columbu, Arnold Schwarzenegger, Lee Haney, Bertil Fox, Lou Ferrigno ve daha niceleri çok güçlü vücutçular.
    Hepsi çok güçlü değil, ama sana denildiği gibi kasları hava ile şişmiş, köfte adam demek büyük haksızlık olur vücutçular için.

    Bence çok ağır çalışmadan büyük kas yapabilmek bir şanstır, çünkü kişi vücudunu çok daha az yıpratır ve ileri yaşlarda eklem rahatsızlığı yaşamaz, mesela Arda Faruk Horhor o harika fiziğine rağmen duyduğuma göre bir hayli hafif çalışır ama kasları şahanedir.
    İnsan demiri büken kilolarla çalışmaya özenir ama hafif çalışarak güzel vücut yapan adamın da beli ileri yaşlarda kolay kolay bükülmez :D

    Tabii John Grimek vardı, 88 yıl yaşadı, inanılmaz ağır çalışan çok güçlü bir vücutçuydu, son yıllarına kadar hışım gibi ve çok kuvvetliydi, yani ille ağır çalışan ileri yaşlarda artirit olur diyemem elbette...

    Uzun bir cevap oldu ama sorunun cevabı vücutçudan vücutçuya değişir, Olympia'da sahnesinde yanyana duran iki vücutçudan daha ufak kaslı olan kendisinden iri olanın 2 katı bench press yapıyor olabilir ama bu ender bir durumdur...
     
    Ocensers, SEZER YZL, seductive ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  4. shownodese
    Offline

    shownodese Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    966
    Beğenileri:
    253
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    gayrimenkul danışmanı
    Yer:
    kocaeli
    vg yapan bir kişi normal bi insandan daha fazla kilo kaldırması çok normal bu insan anatomisinin gereği zaten bir koşucuda normal birinden hızlı koşar yani insan neyle ilgileniyorsa iyi yada kötü vucudu her yönüyle yaptığı işe uyum sağlar.... yani..! senin bahsetmeye çalıştığın bilek güreşi normal güreş gibi güce dayalı farklı sporlarla vg kıyaslamak lazım
     
  5. hernan77
    Offline

    hernan77 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    954
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    sağlık teknisyeni
    Yer:
    izmir
    bana kalırsa hafif çalışarak mükemmel fizik yapabilmek büyük bür şans...ağır çalıştığım zamanlar niye bu kadar ağır çalışıyorum diye kendimi sorguluyordum...ağır kilolar ile çalışmak biraz da ego tatmini ve salonda var olduğunu gösterme çabası...
     
  6. sovereign
    Offline

    sovereign Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2008
    Mesajlar:
    372
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Istanbul
    bence biraz değil kesinlikle ego tatmini.
    bu sporu yapan biri kasları hafif kiloda gelişçeğini bilsede ağır çalışır ego tatmini için bence.
     
  7. bodypower34
    Offline

    bodypower34 Yeni Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2008
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    ben hamdullah aykutlunun sadık hocayla beraber calısırken görmüştüm biraz sert birii oldugu için hamdullaha yaklasamadım gercegi ama barbell curlde 5er 10ar 15 er kg ıle calıstı hayranlıkla izledim ancak o dev kollar daha fazla kaldırmalıydı diye düsündüm sonra sadıkla konustum agır kaldırmak hakkında birton sey soyledi ve dedim artık bende hafıf calıscam:D
     
  8. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Hamdullah Aykutlu'nun kütle/kuvvet oranı düşük olsa bile rahatlıkla barbell curlde 60 kg. ile çalışabileceğine kalıbımı basarım.

    Şu da var şimdi belki de steroid kullananlar da kullanmayanlara göre (genetik uyumluluk yüksekse) çok daha az ağırlıkla kas geliştirmek mümkün diye düşünüyorum. Çok daha az bir uyarıyla.

    Bu arada Hamdullah Aykutlu'nun her halükarda o kolları Barbell Curl'de 15-20 kg. ile çalışarak yapmadığına da eminim. Bir ki çalışmaya bakılarak bir yargıya varılmaz, adam profesyonel neyi ne zaman nasıl çalışacağını hocaları da kendi de iyi biliyor. Şu da var; aşırı kilolarla çalışmamak gerektiğine tabii ki katılıyorum.

    Müsabaka dönemlerini saymazsak bodyciler "göründükleri" kadar olmasa da normal insanlardan çok daha güçlüler. Göründüğü kadar güçlü olanda vardır elbet.

    Ama kuvvet uygulayabilme, kuvvetli olma ile hacimli ve güzel görünümlü kas geliştirmek temelde farklı şeylerdir. Ağır kaldırabilmek, uzun süre çalışabilmek, patlama kuvvetini geliştirebilmek farklı şeylerdir.

    Arkadaşlar kendim yükledim diye demiyorum da şu slaytlara Allah rızası için bakın da kuvvet hakkında fikirleriniz olsun. Kuvvetin kaç çeşit olduğunu nasıl geliştirilebildiğini....

    Doğuştan gelen kas lifi sayısını değiştirmenin mümkün olamayacağını....

    Bu arada o slaytlarda olmayan bir bilgi daha, kuvvet kaldırmak tüm kas lifi sayısını gelişmişliğini falan bi kenara bırakın, tendonlarla, kasların enerjiyi ne kadar verimli kullanabileceğiyle ve de şaşıracaksınız belki ama kol uzunluğuyla bişle alakalıdır. Yani dirseğin altı ve üstünün birbirine oranıyla vb....

    Buyrun şu klasik bilgilere bir göz atın:
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum...ayan-kl-l-t14803.html?t=14803&highlight=slayt
     
    Ocensers bunu beğendi.
  9. seductive
    Offline

    seductive Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Lefkosa - Kibris
    Bence guc kontrol ve bilinctir. Elinizdeki gucun bilincinde degilseniz ve kontrol edemezseniz gucsuzsunuz. Veya tam tersi. Bir nevi denge meselesi.

    Bir alinti yapayim tamamen katiliyorum.

    "güç her asırda, senede, ayda, dakikada, mekanda, değişen bir kavramdır. içeriği zamana-mekana göre değişir. dinamiktir. güçlü dövüşçü, güçlü oyuncu, güçlü takım, güçlü devlet, güçlü yönetici, güçlü bomba, güçlü teori, güçlü dil… ve daha nice güç sıfatı. bütün bu sıfatlara anlam yükleyen güç kavramıdır. iktidarın cezbedici ve baştan çıkarıcı o ihtişamının nelere mal olabileceğini hayal bile edemiyoruz. içten içe götürdüklerini ve kendine haklı gerekçeler bulmak için geceler boyu stres diye tabir ettiğimiz durumu yaşamanın sebebini doğru dürüst düşünmüyoruz.

    güç neden herkes için bu derece önemli? çünkü yaratılmamızdan-ortaya çıkmamızdan itibaren gücün tapınmaya değer şeylerden en önemlisi olduğu öğretiliyor. baba güçlü olduğu için itaat ederiz, anne sevginin gücünü kullanır itaat ettirmek için. allah en güçlü-her manada- olduğu için itaat edilmeye değerdir (bu güç bir çok kişi için acziyetinden kabul ettiği güçtür. allah'a inanmak için bu güçten daha farklı sebepler bulmak mümkündür). güçlü olmak için yapmadığımız şey kalmaz. bu insani ve doğal olabilir. insani olmayan şey gücün gözümüzü kararttıktan sonra yaptırdıklarıdır. daha güç elde edilmeden yapılanlara bakarsak gücün ne denli tehlikeli olduğu net olarak görünür. gücün etkileyiciliği ve çekiciliği insanları iki yüzlü yapar. güce ulaşmanın imkansızlığı anlaşıldıkça güçlüye yanaşılır. güçlünün gücü paylaşılmak istenir( paylaşılmak istenen bu güç kimilerince mantıklı gerekçelerle değersizdir) bunun neticesinde gücü yöneterek yahut gücü paylaşarak varoluş anlamlandırılmakta ve bu suretle birey olma hazzı yaşanmaktadır. sünepe beyinlerin anlayamadığı şeyse gücün geçiciliği ve sathiliğidir. güç güçsüzlerin olduğu yerde değerlidir. gücün varlığı güçsüzlerin varlığıyla anlamlıdır. bu anlaşılmadıkça herkesin istediği sınırlı güç tanımlarıyla güç anlamını yitirir. misal gücün parayla olduğu bir yerde herkes zengin olursa güçlülük tanımı bozulur. güçlü olmak kendini tanımaktır, sınırlarını bilmektir. ötesi yalandır. dolandır."

    * alinti: sozluk.sourtimes.org (candidekadarsafwertherkadaracili, 05.05.2008 21:14)
     
    born bunu beğendi.
  10. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Seductive anlamadıysam beni bağışla ama anlayabildiğim kadarıyla konudan uzaklaşmışsın ve daha "mecaz" ve kişisel bir güç tanımını alıntılamışsın. Esas konumuza ise çok ufaktan değinmişsin.

    Allah'a güçlü olduğu için inananları bırakalım da ben senin mesajındaki "mesajı" alamadım. Şimdi bodyciler göründükleri kadar güçlü mü, değil mi? Ya da ne ?

    Güç geçici diye güçlenmeyecekmiymişiz ? Ya da ne ?

    Ya da herşeyi bir kenara bırakıp bridgestone reklamındaki gibi "kontrolsüz güç ! Güç değildir !! " dediğine mi odaklanayım.

    O mesaja bir şerh gerek gibi :)
     
  11. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    ben hiçbir vücutcunun adeleyi büyütene kadar hafif kilo çok tekraar çalıştığını zannetmiyorum .. benim hocam balkan 2. oldu bu sene sakattı diye hafif kilolarla çalıştı ...ancak bunuın öncesiede var adam adeleyi oturtmuş .. zamanında 200 kilonun üstünde bench gireremiş ..
    bu spordan artık elini ayağını çekmeye yakın olanlar zannetmiyorum ki daha öncede 5-10 kg lik dambıllar la çalışarak öyle vücut yapmış ..

    bu sporun doğası bu bana göre....
     
  12. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    İstanbul'da Bilg. programcılığıyla uğrayan bir abi vardı. 10 yıldır bb yaptığını söyledi. Gerçekten de 10 yılın hakkını vermiş, bilgili, kültürlü ve güncel bir adamdı. Bayağı muhabbet ettik onunla. Çok şey öğretti bana sağolsun. Kolları o kadar iri, o kadar damarlıydı ki ben canlı canlı bu kadar damarı sadece onda bir arada gördüm. Ve o kadar hafif çalışıyordu ki: ben de klasik cahiller gibi, "abi hafif giriyorsun, definasyonda mısın" dedim. Bu sorum şimdi bana çok saçma geliyor. O da "ben genellikle böyle çalışırım" dedi. Belki de onun iki katı ağırlığa giriyordum . Ama enlemesine benim gibi iki tane adam ederdi.
     
  13. BOSNAK
    Offline

    BOSNAK Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    375
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    ist-izmir
    ozaman ben salonu bırakıyorum salvadore xp eve 2dambell alırım 1barbell sınavımı mekiğimide çektimmi:D ...bacak içinde askerde öğrendiğim komando dansını yaparım squata bench e hiç gerek yok okadar ağırlık altına girmeye...
     
  14. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    İstanbul'da olsaydım ilk işim Erdinç abinin fotograflarını çekip size göstermek olurdu. Hakan79'un biraz daha kibar hali gibiydi. Hiç kür yapmamış. dönem dönem protein ve creatin kullanmış. Doğallıktan yanaydı zaten hep. Gögüs presslerde 50-60kg ile çalışıyordu. Kanatta aynı. Bacak antremanına hiç denk gelemedim. Hummer curl'u da 30-40kg arası çalışıyordu.
    Gerçekten böyle bir yapıya sahip olunduğunda salon o kadar gerekli değil sizin için. Sürekli plaka almak zorunda kalmayacaksınız. Ben tekrarları ve setleri düşürüyor, mümkün olduğu kadar ağırlığı fazla basmaya çalışıyordum. Klasik pump mantığı işte.
     
  15. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.262
    Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    ben açıkcası pek zannetmiyordum az ağırlık çok tekrarla iyi bir vücut çıksın diye ama şimdi yorumları okuyunca acaba diyorum çünkü bunu diyenler karasan salvadore _xp gaddarkemal bilgilerine çok güvendiğim kişlerdir.
     
  16. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    rockybalboa7, bizim sporla ilgili çok söylenen birşey var, tek bir doğru yok.
    Yani çok güçlü vücutçuları saydım sana, Arnold Schwarzenegger'de çok güçlü mesela, sanılmasın ki ağır çalışmayanlar dandik sporcular.
    Serge Nubret efsane bir vücutçu, çok ender olarak 90 kilo üzeri bench press yaptığını kendisi söylüyordu ancak o da kendi farkını şöyle ortaya koyuyordu.

    Arnold'dan bile güçlü Lou Ferrigno ile pullover yapmaya başlamışlar.
    Ferrigno bu hareketi normalde en az 70 kilo ile yapıyormuş, Serge'nin 33 kiloya yöneldiğini görünce gülmüş, ama Serge bu sefer benim gibi çalışalım demiş.
    Set üstüne set yapmışlar, aralarda sadece 30 saniye dinlenerek, 5. setin sonunda Ferrigno sudan dışarı fırlamış balıklar gibi can çekişmeye başlamış.

    Şimdi buradaki mesaj, ağır kilo kullanmayan vücutçu tembel olmak zorunda değildir.
    Bende eski şampiyonlardan Parolay Atan'ı izledim, göğüs idmanındaki tekrarlarına, kondüsyonuna bu forumda kimse erişemez, adam öyle muazzam bir serilikte, akıl almaz bir kondüsyonla çalışıyordu.

    Tabii bu yöntemi Franco Colombu uygulasa eminim ona gitmezdi, o çok ağır kilo ile gelişen birisi.

    Serge Nubret çok güzel anlatmış zaten, kişinin kendi yapısını çözmesi önemli diyordu, onun gibi bir diğer Fransız Francis Benfatto aynı şekilde hafif kilolarla muhteşem fizik yapan bir adam, bir keresinde Kevin Levrone'un göğüs idmanına özenmiş, bende ağır çalışayım demiş, kariyeri boyunca geçmeyen bir göğüs yırtığı ona dersini vermiş.

    Ben şuna inanıyorum, kimi insan ağır girdikçe daha ağır giresi gelir, kimisi ise tekrar yaptıkça tekrar yapası, set ekleyesi gelir.
    Kişinin hangi grupta olduğunu bilmesi önemli.

    gaddarkemal'in dediği de doğru, Boşnak'ın da, yani bazıları da, önce çok ağır kilo ile alt yapı yapar, sonra hafif kilo ile bunu korur.
    Zaten kütleyi korumak çok kolaydır, ancak bazıları hiç ağır girmeden de kütle yapabilirler.

    Ancak itiraf edeyim aklıma gelen büyük vücutçuların çoğu çok güçlü adamlar, Samir Bannout mesela 1.70 boyunda, 85 kiloda yarışan bir adam olduğu halde 140 kilo ile enseye press, 190 kilo ile tekrarlı barbell rowing yapan bir sporcuymuş. Zaten spora olimpik haltercilikle başlamış, yani birde böyleleri var, göründüğünde de güçlü vücutçular, Ahmet Enünlü'de 1.71, tamam muhteşem kaslı, ama çok mu iri, hayır, ama o da inanılmaz güçlü bir adamdı ve hala öyle.
     
    Ocensers, smltncr, NHFL ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  17. therion
    Offline

    therion Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2007
    Mesajlar:
    604
    Beğenileri:
    230
    Ödül Puanları:
    53
    aslında vucut inşa etme olayında herkez (ozellıkle yenı baslayanlar) tek dogrunun pesınde. ama zaten tek dogru olsa şimdiye kadar coktan açıklanır bızlerde bılgı pesınde kosmak zorunda kalmazdık. yıllardır yaptıgım bb de net olarak sunu ogrendımkı evet belırlı prensıpler vardır ve bu genel cerceve ıcerısınde hareket etmek zaman kazandırır yaptıgınız ısı daha bılımsel kılar. ama o genel cerceve cok buyuktur. sadece genel sınırları belırler. gerı kalan cogu sey sizin, genetık durumunuz, vucut yapınız, kas yapınız, nası beslendıgınız vs yanı tamamen sıze ozel seylerdır. ve konu sız olsanız dahı bu bılgelere 3-5 ayda ulasamazssınız. deneyerek ve gozlemleyerek elde edılecek bılgılerdır bunlar. bırısı hafıf kılolarla nızamı ve cok tekrarla guzel gelısım gosterıyor dıye doğru oldugu anlamına gelmez. ondakı metabolızma, kas yapısı, genetık yapı, beslenme seklı, dınlenme seklı sende varmı? eger yoksa o, O nun dogrusudur senın degıl. bu sporda dogruyu bulmakmı ıstıyorsun; halıhazır yasam tarızını, yeme dınlenme durumunu, genetık yapını, metabolızmanı dıkkate alarak senın gelısımını en ıyı hangı program ve hareketler tetıklıyor bunu gozlemlemelısın. ıkı set arasında 30 sanıyemı dınleneyım 35 sanıyemı yok 10 tekrarmı yapayım 11 tekrarmı yok 40 kg mı yapayım 42 kgmı gıbı detaylarda bogulursan kendı dogrunu bulmanda bı okadar zorlasır. bırak detayları, marsa roket gondermıyoruz. bu spor o kadarda detaylı degıl. kendı vucudunu tanıman yeterli.......
     
    rabesantrata bunu beğendi.
  18. ayıbogan
    Offline

    ayıbogan Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    38
    tek kelimeyle steroid kullananlara pos vucut derim sadece şişmiştir....
    doğal vucut yapanların güçleride görünüşleriyle orantıldır pos değildir yani
     
  19. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Steroid kullanımına karşı olsam da doğal yolla daha sağlıklı ve kalıcı güçlenmenin mümkün olduğuna inansam da maalesef KUVVETİ ARTTIRAN steroidlerin var olduğu bir gerçek.

    http://www.allsteroidsworld.com/y1Anabolic-steroid-ranking-system-.html

    Hatta bu linkte bir sıralamanın bile yapıldığını en çok kuvvet arttırıcı olanların hangileri olduğu hakkında fikir edinebilirsin.
     
  20. seductive
    Offline

    seductive Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Lefkosa - Kibris
    Demek istedigim "guc" kelimesinin sana ne ifade ettigidir.

    Senin icin bir "bodyci"nin guclu olmasi ne demektir?

    Bench presste 150 kg basabilmesi mi?

    Yoksa bir yumrukta adami devirebilmesi mi?

    Veya kimseden dayak yememesi mi?

    Alintiladigim yazida da bazi insanlar icin gucun ne demek oldugundan bahsettim.

    "Bodyci" dediklerin de normal bir insandir, ne kadar insanustu bir guce sahip olabilir ki?

    Ayrica fiziksel olarak buyuk gorunmekle guclu olmak arasinda bir iliskinin var olduguna karsi degilim, ama fiziksel buyuklugun guclu olmak icin bir sart olmadigi iddiasindayim. Bu yuzden de goruntuye gore guc gibi bir orantinin yapilamayacagini soyluyorum. Yani ne benden daha irilerin benden guclu olduguna, ne de benden daha zayiflarin daha gucsuz olduguna inaniyorum. Anlatabildim umarim.
     

Sayfayı Paylaş