Body ve Futbol

Arkadaşlar;

Body yapmaya başlayalı tam 3 ay oldu. Bu ay 3. ay programımı gerçekleştiriyorum. 63 kilodan 68 kiloya çıktım. Ve biraz daha kilo almaya kararlıyım. Ancak bu dönemde başka bir gelişme daha oldu. Çocuk yaşlarımda futbola- kaleciliğe yeteneğim olduğunu biliyordum. Ama kalecilik hayalim olmadı. Ailemde farklı yönlendirdi. Şuanda üniversite okuyorum. Ancak üniversitede fakülte takımı için oynamamı istediler. Antrenmanlara, body çalıştığım için katılamayacağımı söyledim. Haftada bir gün sadece maçlarda kaleye geçeceğim. Bu günde dinlenme günüme denk geliyor. Kalecilik yapmam,

1. yaptığım body sporuna etki eder mi?
  2. Hedefime ulaşıp biraz daha kilo almam yolunda bana engel olur mu?
  3. Bu süreçte kilo verir miyim?
  4. Maç sonrası gün salona gidip çalışmam doğru olur mu?

bu sorulardan sonra farklı sorularım daha olacak... Tabi bu soruların hepsinin başına kilo vermeden ve kilo artışımı engellemeden,

1. Uzun süren bir müsabakada nefesimin kesilmemesi için, yani kondisyon kazanmak için salonda yapabileceğim ne var?
  2. Aramızda kalecilik yapan varsa bir kaleci için salonda neyi çalışmanın daha faydalı olacağını yazabilir mi?
Sevgiler,

sonuçta aktif olackasın enerji harcayacaksın ter dökeceksin. yani ogünü dinlenmiş olarak saymana imkan yok. tam tersi ertesi gün maçta kaybetiklerini alman için extra dinlenmen gerekecek sen maçtan bir gün eveli maç gününü ve maçtan bir gün sonrasını bence gözden çıkar

sonuçta aktif olackasın enerji harcayacaksın ter dökeceksin. yani ogünü dinlenmiş olarak saymana imkan yok. tam tersi ertesi gün maçta kaybetiklerini alman için extra dinlenmen gerekecek sen maçtan bir gün eveli maç gününü ve maçtan bir gün sonrasını bence gözden çıkar

Bu durumda şöyle bir sonuç çıkıyor. maç günlerini spor günü olarak sayarak bir önceki günü ve ertesi gününü dinlenme günü olarak belirlemem gerekiyor. ama haliyle salondaki spor günlerimde 2 güne iniyor :( şöyleki,

Pazartesi boş gün
Salı maç günü
Çarşamba boş gün
Perşembe salonda çalışma
Cuma boş gün
Cumartesi salonda çalışma
Pazar boş gün

:( bu durumda kalecilikten vaz mı geçmeliyim acaba :s

pazar niye boşki ? pazarda çalışısın haftada 3 idman olmuş olur buda ideale yakın

geç kaleye ye golleri ne ter ne bişe hc yorulma ck antreman yap :P:D neyse bu işin şaka yanı tabiki ama en az body yapmş kadar enerji kalori harcıyorsun kilo kaybına sebep olur dinlenmezsen salı maç varmş söyle yap derm bnce

pazartesi ;boş
salı ;mac
carsamba ;boş
persembe ;antreman
cuma ;antreman
cumartesi ;boş
pazar ;antreman

not; persembe ve cuma günleri aynı kas grubu calışmazsan yine iyi sonuc almaya devam edersin

Back
Yukarı