rammstein oldschool heavy metal tarzı bir grup değildir ama kesinlikle metaldir..bu grubun müzikalitesi gerçekten çok çok başarılı,ister metal olsun isterse olmasın bu su götürmez bir gerçek.şöyle bide gerçek var eğerki bir müzik grubu almanca sözlere,sert ve gürültülü müziğine rağmen dünyada bu kadar çok tanınıyorsa bu grupta iş var demektir..ayrıca bir müzik grubunun heavy metal grubu olması için ne gibi özellikler taşıması gerekir..saç uzatıp,siyah giyip,mtv karşıtımı olması gerekir..dürüst olmak gerekirse liseye gittiğim zamanlar ben gerçek bir heavy grubunun en azından bu özellikleri taşıması gerektiğini düşünür,sert müzik yapmayan,popüler grubları beğenmezdim

..ilerleyen zamanlarda ise gercekten müzik kalitesi benim için daha önemli olur hale geldi..lisedeyken dinlediğim grupları düşündükçe hala kendime çok gülerim..rammsteinin yaptığı müziğin adı ne olursa olsun beni bu zamana kadar en çok gaza getiren,öfkelendiren parçalar rammstein parçaları omuştur..ayrıca hiç kimseninde till(vokaliist) den daha öfkeli ve şiddetli bir vokal yapabileceğini zannetmıyorum..direk, salonda calışırken dinlenebilecek bir grup,+3 tekrar garantisi var