Bir Saniyede Kaç Yumruk?

Bir saniyede kaç yumruk atabilirsiniz?

• Total voters
    202
amatör box yapıyomda 4-5 değişiyor gerçi tam gerilmeden vurmak etkisiz olabilir herhalde.

yumruk gücü düşer, koyduğum videoda 6-7, eleman wingçuncu
7-8 diyen kim :) zaten elemanın yumrukları sıkılı değil öyle olsa daha da düşer

Son düzenleme:
inanıp inanmamak sana kalmış :D ben yapamıyorum diye üzülme istersen yumruk speed çalışma programımı yazabilirim

Yumrugun siddetine göre degisir saglam bi yumruksa 1 saniyede 3 den fazlasini pro boksörler bile atamaz ama sadece hiza bagli olaraksa 6-8 wing tsun tarzi yumruk atilabilir...

7,8 ı tıklayan arkadası cok merak edıyorum galıba wıng chun hocası wıng chun hocalarından baska kımse sanıyede okadar atamaz ben wıng chun yaptıgım zamanlar 4,5 tane atıyordum..

7 8i ben tıkladımda bu size neden bu kadar battı onu anlamadım saniyede 8 yumruk atıcagımdan degıl maksat eglencesıne tıkladım böyle konularda gaza gelip yumruk denemesi yapcak değilim

1 olsun sağlam olsun.
bu hiç bir şeye yaramayacak bir istatistik;
"oo duydun mu? falanca saniyede 13 yumruk atıyormuşşş" diye zamnında biz de anlattık-dinledik bu geyikleri.
yumrukta önemli olan doğru zamanlama ve teknik ile vuruş yapabilmektir.
geyiği geçin.
ciddi boks yapan, MT yapan kişilerin bu t,p geyiklerle uğraştığını hiç görmedim, bu arada!

[YOUTUBE]YgJ_ujhWEHM[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]veRtesXr9Rc[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]AgQh8uoFtNU[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]WgQyiEWdlNQ[/YOUTUBE]

bi tane olsun adam gibi olsunla olmuyor teknik bilen bir şahıs bir powerlifter ın yumruğunu bile kendine karşı kullanabilir mesela mike tyson yumrukları 1 tona yakın basıyor ama iş serbest dövüş tekniklerine gelince o yumruğu bile attırmaz teknik bilen işin erbabı ama sadece elini değdirmekde yumruk sayılmaz ortalama bir güç kullanarak saniyede 4 yumruk atan kişi zaten aşmıştır. Yukarıdaki videolardan örnek verecek olursak zenci sporcunun denemesinde farkındaysanız tricepsler çok kuvvet kullanılmadığını bağırıyor. Tabii mesele serbest dövüş değil. Mesele hız ve en çok hız gerektiren sporlara wing chun örnek gösterilebilir yukarıdaki videolarda bir wing chun cu için çok çok abartılı videolar değil daha iyisini yapanlar eminim vardır. Ama yok diyorsanızda haklısınız ne diyim :)

tabii tebrik etmek gerekir yukarıdaki ivdeolardakiler gerçekten bu işe gönül vermiş insanlar daha iyi yerelre geleceklerdir :)

iyi forumlar

Back
Yukarı