Bir Saniyede Kaç Yumruk?

Bir saniyede kaç yumruk atabilirsiniz?

• Total voters
    202
Düzenli çalışmayla herkes 1 snyede 3 veya 3ten fazla yumruk sallayabilir bu kadar zor değil

4-5 arası atıyorum

Emin Boztepe 11 yumruk atıyor diye biliyorum , ayrıca eski bir wing chun sifusunun adı aklıma gelmedi sn de 18 atıo diye bi yerde okumustum. Ayrıca bende 1 yıldır WT ile uğraşıorum 6-7 yumruk çıkıo sn de. ( yumruk wing chun sitili)

Son düzenleme:
6 saniyede 48 yumruk attım videoyu 10 dakika içerisinde upload edip atacagım buraya

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:52 ----------

Videoyu upload ettim(youtubeden buraya nasıl video eklenecegini bilmedigim için linkini koydum mesaja,isteyenler indirip vlc player ile yavaşlatarak izleyebilir.14-20.sn ler arasındaki 6 saniyede 48 yumruk.Tabiki kavgada böyle yumruk atmam,bu yumrukları dik tutmamın sebebi daha hızlı sallayabilmem,birbirine daha yakın ve omuz ile tam açı yapmasını istedigimden dolayı yumrukları bu sekilde tutup sallıyorum.Normalde omuz hizası(gücü omuzdan almak için) ve yumruk dik degil yatay(ya da 45 derece eğimle) tutulmalı bana kalırsa direk vuruşlarda.

https://www.youtube.com/watch?v=cN7_BaDQWNY&feature=youtu.be

wing chun zincir yumruk mu ? çok saçma bence

bruce lee sen bir demeden bence 15 sallar :))

Yakın mesafe-uzak mesafe-gerilim-reflex-denge bu birçok şeye bağlıdır.Hepsi bir arada olmaz.

1 saniyede 52 yumruk atıyorum diyen eleman.hemen hemen salisede 1 tane oluyor:D Bence sen 52 saniyede 1 tane atıyosun

Zaman-yumruk sayısı çizelgesi hangi dövüş sanatından bahsediyorsanız değişiklik göstericektir. Mesela Wing-chun'da yumruk şiddetinden çok hızı önemlidir ve iyi bir Wing-chun ustası saniyede 8 yumruk atabilmektedir, bu oran amatör Wing-chun sporcularda ise saniyede 4 yumruğa kadar inmektedir. Düz boks gibi siklet farkı mevcut dövüş sporlarında, yumruk sayısı siklet ağırlığı arttıkça saniyede atılan ortalama yumruk sayısı düşecektir fakat şiddeti artıcaktır. Düz boks rakibin savunmasız bıraktığı alana en sert ve şiddetli yumruğu atmak üzerine kuruluyken Wing chun'da ise söz konusu durumda sayıca fazla yumruk atmak asıl hedeftir. Örneğin zincir yumruk adı verilen teknikte yumruklar düz bir çizgi halinde, biri geri dönmeden diğeri başlamak suretiyle seri halinde atılır. böylece iki yumruk arasında boşluk kalmaz. Bir aparkat ya da kroşe kadar güçlü olmaz tabii ki yumruklar fakat taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir.Boks sporunda yumruğun gücü ve şiddeti ana belirleyici iken wing-chun da ise belirleyici hızdır. Thai boks'da ise yumruk sayısı ve teknikleri düz boks ile paralellik gösterse de dirsek kullanılarak yapılan vuruslar yumruk kombinasyonlarının daha fazla olmasına ve dirsek darbelerinin yumruğa göre daha hızlı çıkarılabildiği için darbe sayısını saniye bazında arttırabilmektedir. Bana gelince 183 cm ve 89 kg ağırlıgında biri olarak dirsek kullanmadan saniyede 3 ila 4 yumruk atabiliyorum.

saniyede 6-7 tane atılan yumruktan bi cacık olmaz diye düşünüyorum.sert ve düzgün bir şekilde yumruk atabileceksen bu saniyede en fazla 3 olur. 7-8 tane atabiliyorsan bunların hiçbiri sert ve etkili olmaz.ha wing chun'cular atarım diyorlarsa bile önce wing chun sporunun nasıl bir para tuzağı olduğunu öğrenmeleri gerek :)).

muhammed ali yanılmıyorsam saniyede 6 tane atıyordu hepside sağlam ama amatör boksörler benim gibi 4 felan.

Back
Yukarı