Merhaba arkadaşlar ben bu spora yeni başlayacağım. Ama aklımda bazı sorular var. bu soruları siz değerli üstadlarımla paylaşmayı uygun buldum.
Ben yaklaşık bir hafta sonra bir işte çalışmaya başlayacağım. İşin saatleri gece 12.00 sabah 9.00 yani gece çalışıcam gündüz yatıcam. bb'de dinlenmenin çok büyük bir önemi olduğunu biliyorum. o yüzden bu saatler arası çalışmam vücut gelişimim için bir engel teşkil eder mi? yani sabah 9.00 da eve geldikten sonra akşam 17.00 ye kadar falan uyurum. 17.00 dan sonrada antrenman yaparım diye düşünüyorum. yani antrenman sonrası hemen dinlenme imkanım olmayacak. acaba bu sorun olur mu?
BB' yapanların kesinlikle yemesi ve kesinlikle yememesi gereken şeyler nelerdir? (protein, karbonhidrat vs. şeklinde değilde gıda ismi olarak yazarsak -örneğin tavuk, yumurta, bal vs.- yeni başlayan arkadaşlara daha yardımcı olmuş oluruz.) herkes bu soru için bir tane kesinlikle yenmesi bir tane de kesinlikle yenmemesi gereken bir gıda eklerse konunun iyi yerlere geleceğini umuyorum.
Resimlerimi ekledim. geçen yaz 1 aylık bb maceram olmuştu. salona yazılmaya gittiğimde hoca bana sen daha önce bb yaptınmı dedi. bende hayır dedim. o zmn senin vücudun bb'ye çok elverişli kısa zamanda iyi sonuçlar alırsın falan demişti. acaba vücut yapısına göre gelişim durumunun süresi değişebilirmi? Sizce benim vücut hızlı gelişim göstermeye adaymı?
Fazla parçalı olmayan ama fit görünen bir vücuda ulaşmak için ne gibi programlar yapılmalı? Ben yaklaşık 1 1,5 sene düzenli çalışmayla(iyi beslenme ve kaliteli dinlenme ile) böyle bir vücuda sahip olunabileceğini düşünüyorum. Bu düşüncem doğrumudur?
Vücuttaki kılların kas gelişimini yavaşlattığını duydum. bu doğrumudur? doğruysa vücuttaki kılların alınmasımı gerekir? (eğer doğruysa benim bacaklar hiç gelişmeyecek demektir.

)
Herkese iyi çalışmalar!
Genişletmek için tıkla...