Bugün yine Favori protein kaynağım tavuk göğsü kıymasından köfteler yaptım.Protein hesabını hepimiz yapıyoruz,200gr ayarlıyorum herbir köfteyi tartaraktan Yani 35 gr proteine denk geliyor diyebiliriz,buraya kadar güzel Izgarada pişirme sonrası benim köfteler küçüldüde küçüldü,pişirme sonrası tam 150 gr geldi,Kırmızı ettede aynı durum söz konusu Bir süre önce İsmini hatırlamadığım bir gazetede okuduğum bir makaleyi, hatırladım daha sonra,Çiftlik hayvanlarının etlerine su tutturup ağır bastırmak için kullanılan kimyasallardan bahsediliyordu:shock: Eğer durum böyleyse bizim şu kadar ette şu kadar protein olur hesaplamaları yanlış,Kafam iyice karıştı:shock:
valla su tutturucu ilaç veriyorlar mı bilmiyorum ama pişince et bir derece küçülüyor,150 gram yiyeceksen,180 gram ye.olsun bitsin
bu konu daha önce konuşuldu diye hatırlıyorum o tavuğun üstünde yazan protein çiğ tavuk için geçerli pişirme yöntemleri farklı olduğundan güvendiğin bi markaysa sorun yok
Bu arada sanıyorum 200 gr tavuk gogsunde 35 gr proteın yoktur.. En azından 45 gr.. Her yerde 100 grda 25-30 gr dıye okuyorum..
örneğin tavuk göğüsünde yüzde 30 luk bir kayıp sözkonusu..ama bu kayıp protein miktarın da çokta etkili değil...ayrıca hesaplamada yanlış yok...çiğ (pişmemiş) ağırlığı baz alınır....
Değerler Farklı kaynaklarda farklı gösteriliyor sanırım,bende biryerde 25 olarak görmüştüm ama Muscle and Fitness de sürekli 18-20 arası veriliyor bu değer,ben minimumunu baz alıyorum,o kadar çalışma emek boşa gitmesin 5 gr fazla önemli değil ama eksik olmasına üzülürüm doğrusu