Merhabalar; Yaşım 19, kilom 69, boyum 1.76 ve yağ oranım %11 %12 civarı. Yaklaşık 5 6 aydır düzenli olarak spor yapıyorum. Fakat beslenme programımı 3 4 aydır uygulamaktayım. Amacım herkes gibi belirgin kaslar ve fit bir plaj vücudu. Aslında tek şikayetim karın kaslarım. Spora 3 gün gidip 1 gün dinleniyorum. Karın kaslarımı çokta iyi çalıştırıp yakıyorum resmen ama istediğim kıvama bir türlü gelmiyor. Kardiyoyuda son 2 3 haftadır günde 40 dakika şeklinde yapıyorum. 10 dakika antrenman öncesi 30 dakikada antrenman sonrası şeklinde. Beslenme programımda aşağıdaki gibi; Sabah: 3 yumurtayla omlet, 100 gr yulaf ezmesi kuru üzümle karışık 1 bardak süt 50 60 gr. peynir Ara öğün: Bir avuç fındık veya ceviz Öğle: 150 gr. tavuk yanında salata 1 kase yoğurt Ara öğün: 1 adet elma Ara öğün: Whey protein Akşam: 100 gr tavuk balıklı salata 4 yemek kaşığı bulgur 1 bardak portakal suyu Akşam yemeğinden 1.5 saat sonra idman İdman sonrası: Whey protein tozu + muz Beslenmem ve idmanım bu şekildedir. Fakat beslenmemdeki kaloriyi ve karbonhidrati hesapladiğim zaman oranları sanki biraz fazla çıkıyor.. Yorumlarınızı bekliyorum.. İyi forumlar..
Dediğim gibi memnun olmadığım tek sıkıntım karın bölgesi. Bunun için yağ oranını %8 leremi indirmem gerekiyor bunu çözmüş değilim ? Ve acaba idmana kadar 6 öğün geçiriyorum bunun bi dezavantajı olabilirmi
Benim yağ oranım %16. Şekeri, yağı, nişastayı kesince belli olmaya başlıyor. Senin yağ oranında düşük genetikten dolayı olabilir mi acaba ?
Beslenme programındada görüldüğü gibi şeker, nişasta ve yağ ile ilgim yok. Dediğiniz gibi genetikten olabilir.
Karın kasları hacimsiz o zaman, zamanla belirginleşecektir yaza kadar daha vakit var. Amacına ulaşırsın inşallah. Bu arada diyetin güzelmiş yaza doğru biraz kendime göre düzenleyip uygulayacağım.
Haftada 6 gün gidiyorum ben spora 3 gün gidip 1 gün dinleniyorum bununda bi zararı olmaz sanırım öyle değilmi programım bu şekilde zaten günde 2 bölge çalıştığım için mecbur böyle oluyor. Arkasınada karını vuruyorum zaten.