Öncelikle herkese merhabalar. Kendi uyguladığım beslenme programım hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Eksikleri veya yorumlarınızı, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim Sabah: 7.00: 3 Tam Yumurta, 1 Elma, 1 Bardak süt Öğleden önce Saat: 9.30: 1 Tost, 1 Ayran(200 ml.) Öğlen: 12.00: Ekmek arası tavuk döner, 1 Ayran(200 ml.) Akşam üstü: 16.00: 1 Tabak makarna + 80 gr. Ton Balığı (light) ve 1-1,30 saat sonra Antrenman.. 1,30 Saat süren Antrenmandan hemen sonra: 1 Kutu meyve suyu Antrenmandan 10-15 dk. sonra: 1,5 Ölçek Whey Protein Antrenmandan 1,30 saat sonra: 1Tabak makarna + 80 gr. Ton Balığı (light) ve uykudan önce: 3 Yumurta beyazı + 1 Bardak süt Öğlen ve öğleden önce evde olamadığım için güzel beslenemediğimin farkındayım Amacım kas kütlesi kazanmak. Bunun için yapmam gereken beslenme hakkında yapacağınız öneri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler Kilo: 70 Boy:1.80 Yağ oranı: %13
80gr ton balığı çok az. Süzünce geriye doğru düzgün birşey kalmıyor. Ben ton balığı tüketiyorsam süzmeden sonra kalan ağırlığı 150gr veya üzeri olmalı. Ayrıca öğle yemeğinde tavuk döner olmamalı. Kocaman ekmeğin arasına 100grdan az et koyuyorlar. Onun yerine pınarın veya keskinoğlunun dönerini alın marketten kendiniz pişirin koyun ekmeğin arasına öğle yemeği olarak. 200gr kadar döneri çok rahat koyabilirsiniz. Ayrıca fiyat olarakta daha uygun olacaktır. Kahvaltıda da yumurtayı 3 sarılı 2 beyaz, veya 4 sarılıya çıkartabilirsiniz. Yumurta sarılarının kolestrol durumu hakkında forumda bilgiler mevcut korkulacak bir yanı yok.
Öncelikle yorumunuz teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi ton balığını 2 küçük kutuya çıkartayım. 1 Kutuda 52 gr net yazıyor, net 104 gr. ton balığı sanırım yeterli olacaktır makarna ile beraber. Sabahları yumurtayıda 3 tam, 2 beyaz yaparım.
sayın draft bende zamanında ton balığı çok tüketiyordum ama birçok yazıda civa zehirlenmesine yol açtığını okudum açıkcası şüpeye düşüyor insan dardanel ton civa kontrolu yapıyormuş siteisnde okumuştum ya diğer markalar bu tehlike ciddiye alınmalımı ton balığı dip balığı olmadığıda söylenıyor dip balıklarında genelde civa zehirlenmesi oluyor.
Ben olabildiğince ton balığı tüketmemeye çalışıyorum. Ama tüketeceksemde bir öğünde 160 ve 80gr lık 2 kutu veya 2 x 160gr tüketiyorum. Veya başka bir yol pınarın dondurulmuş mezgiti satılıyor oda gayet hesaplı. Alıp tavada veya fırında yapılıp tüketilebilir. Birde civa konusunda haklısınız. Bir aile dostumuz doktor, o benim ton balığı yediğimi öğrenince bayaa azarlamıştı Birde hatırlatmak istiyorum, House m.d. dizisinde doktor hastada ağır metal zehirlenmesi olup olmadığını kontrol için konserve yemekler tüketiyor musun diye soruyordu.
haftada 3 günden fazla tüketmeyin dıyor birçok doktor bende ondan almıyorum bile belik sezonundayız taze alıp ızgara yapıyoruz
Evet bende öyle düşünüyordum, fakat ton balığı daha pratik oluyor tavuk yerine. Hemen buz dolabından çıkar süz ye Tavuğu dolaptan çıkar buzu çözülsün, kes, pişir derken uğraşılmıyor hergün Ama elimden geldiğince ton balığı yerine tavuk yemeye çalışacağım teşekkürler