Beslenme Konusunda Tavsiyeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Despo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
abiler adım murat vucut yapmak ıstıyorum ama bende bıraz gobek var ve okul ve dershane yüzünden gidemiyorum bu yüzden evde düzenlı olarak calısıyorum ama pekte faydalı olmadı .bu yüzden sizden yardım istiyorum ne tür hareketler ve ne gıbı bır diyetle vucudumu sekıle sokabılırım.. tesekkürer.

YETER ARTIK BİRİ ŞUNA CEVAP VERSİN AÇIKLAYICI AMA SONUCA VARSIN VURUP KAÇMASIN!!!arkadaşlar herşeyi konuşuyoruz...1)kimisi yatmadan önce süt için diyor, kana geç karışır gece boyunca kasları besler falan, doğrudur ama kimisi diyor; 2)gece yatmadan evvel sakın süt içmeyin içindeki laktoz ve calsiyum kasların büyümesini engelliormuş...yani growth hormonunu düşürüyormuş.. hangisine inanalım???..ayrıca sizden ricam link verip bu konu başka yerlerde tartışıldı falan dememeniz..herkes farklı konuşuyor..

2 side doğru,sütün artısı ve eksisi.forumu araştırsaydn görürdün.

gece yatmadan önce 500 milimden fazla süt içmemen uygun olacaktır optimum fayda için.

Açıklama güzelde dostum keşke örnek olarak bir kaç yiyecek yazsaydın.Çünkü hangi yiyecekte ne kadar kalori var kilo aldırır mı karbonhidrat oranı fazla mı bilmiyoruz.Hepsini akılda tutmakta zor :)

Arkadaşlar

Spora yeni başladım sayılır,Şimdi benim sorunum bel bölgemdeki yağlarım,boyum 180 kilom 73 ancak bel bölgemde aşırı derecede yağlanma var,ben bunu sporda toplam 30 dakika bisiklet ve max. koşu ile gidermeye çalışıyorum.

Ancak beslenme ile ilgili sorunlarım var,her kafadan bir ses cıkıyor tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayamadım,spordan sonra protein ve karbonhidrat alınması deniyor ancak ikisi birleştiği zaman yağ a dönüşüyor diye biliyorum.

spordan hemen sonra meyve suyu 1-2 saat içindede yagsız tuzsuz tavuk ızgara yıyıorum yanında da 1 adet domates.

Öncesinde ise ne yapmalıyım elimde 1 kutu l-carnitine bulunuyor bunumu kullanmalıyım yoksa karbonhidrat mı almalıyım ?

Şimdiden teşekkürler

arkadaşlar bende yag yakmaya çalıstıgım için her ögünü bol pul biber ve kara biber katarak yemeye çalısıyorum metabolizmayı hızlandırsın diye ama bu ikisinin tuz gibi sus tutma gibi yan etkileri varmıdır yada herangi kötü yan etkisi kilo aldırıcı?

Arkadaşlar

Spora yeni başladım sayılır,Şimdi benim sorunum bel bölgemdeki yağlarım,boyum 180 kilom 73 ancak bel bölgemde aşırı derecede yağlanma var,ben bunu sporda toplam 30 dakika bisiklet ve max. koşu ile gidermeye çalışıyorum.

Ancak beslenme ile ilgili sorunlarım var,her kafadan bir ses cıkıyor tam olarak ne yapmam gerektiğini anlayamadım,spordan sonra protein ve karbonhidrat alınması deniyor ancak ikisi birleştiği zaman yağ a dönüşüyor diye biliyorum.

spordan hemen sonra meyve suyu 1-2 saat içindede yagsız tuzsuz tavuk ızgara yıyıorum yanında da 1 adet domates.

Öncesinde ise ne yapmalıyım elimde 1 kutu l-carnitine bulunuyor bunumu kullanmalıyım yoksa karbonhidrat mı almalıyım ?

Şimdiden teşekkürler

aşırı yağlanma diyorsun ama belki kafaya taktın ve sana öyle geliyordur o nedenle foto koysan daha sağlıklı yorumlar gelir... protein ve karbohidratın birlikte alındığında yağa dönüştüğüne dair çok söylenti var ama böyle bişeyin aslı astarı yok... kilo vermek istiyorsan senin yapman gereken 5-6 öğün yemek her öğününde kaliteli karbo ve protein kaynaklarından faydalanmak ilk öğününden son öğününe doğru karbohidrat miktarını düşürmek... idmandan sonra 45 dk içinde haşlanmış tavuk ve pirinç lapanı tüketebilirsin... 73 kiloyum demişsin buna göre diyetine günlük 250 gr karbohidrat alımı ile başla kilo verme hızı ve aynadaki görüntüne göre haftalık olarak bu değeri düşürebilirsin...

arı poleni büyüme hormonunu arttırır diyorlar salgılanmasını yani. polende şeker yokmu?şekerde büyüme hormunu salgısını azaltmazmı?anlamadım gitti.biri yardım edebilirmi?

arı polenini rahatlıkla içebilirsin. hiç bir problem olmaz. sabah kalkar kalkmaz vede gece yatmadanonce ikişer tatlı kaşığı almalısın.

Benim vakit sorunu oldugu için genelde sabah uykudan kakar kakmaz spora gidiyorum bir şey yemeden yada belli dönemlerde de spora gitmeden 5 saat öncesinden bir şeyler yemiş oluyorum ben bunun için protein tozu vs kullanmalımıyım antreman öncesi çunku çok boş zaman kalmış oluyor yedğim yemekle

slm dostlar ben 178 boyunda ve 63 kıloyum bb ye 20 gun once başladım ve 2 gun once xpro mass complex aldım 2.5 kg

her sabah 10:00 da kahvaltı ediyorum 3 dilim kızarmış ekmek 1 kibrit kutusu beyaz peynir 1 haşlanmış yumurta zeytin bal kaymak sonra 1 ölcek complex alıyorum

saat 11:00 de salona gidiyorum çalışmadan hemen sonra 1 ölçek daha complex alıyorum 13:00 gibi ton balığı yada duruma göre öğle yemeyi yiyorum

15:00-16:00 gibi 1 ölçek daha complex alıyorum

20:00 da akşam yemeği yiyorum.yatmadan hemen önce süt içiyorum.Bide biara bi muz yiyorum.(öğle yada akşam beyaz yada kırmızı et yiyorum)

Benim sorum şudur dengelimi besleniyorum? ve en önemli şey kilo almak istiyorum yeterlimidir ???(complex i kullanma şeklimi salondaki hocam söyledi)

akare ooo complexler havada uçuşuyor daha ilk ayda:D bu ne hız.. işin kolayına kaçmışsınız ama yanlış.

sorunuzun cevabuı:hayır,dengeli beslenmiyorsunuz.

xpro mass complex ten başka o kadar çok doğal alternatifiniz var ki saymakla bitirememem...
Forumda beslenme ile ilgili biraz daha araştırma yapmalısınız.günde 6 öğün azar azar protein ağırlıklı olmalı.

rekliox yatmadan önce birşeyler yemek çok zararlıdır(reflü vb hastalıkar) yatmadan en az 1 saat önce bir şeyler yemelisiniz ve karbo. bakımdan zayıf olmalı.komplex karbo. olmamalı gibi birçok şey var.

dediğim gibi biraz daha araştırma daha faydalı olacaktır.bi de büyüme hormonu(growth hormone)na bakmanızı tavsiye ederim.

spora yeni başladım henüz 2 ayım doldu. şimdiye kadar edindiğim bilgilere göre gelişim için en önemli etken beslenme ve doğru mu besleniyorum yanlış mı besleniyorum cidden merak ediyorum. genelde günlük öğünlerim şu şekilde:

kahvaltı:

4-5 yumurta beyazı,1 sarı(yumurta yemek çok hoşuma gitmediği için az tutuyorum),bol beyaz peynir,yarım domates, yarım salatalık1 kase yoğurt. bunları ufak parçalar halinde bulamaç olarak yiyorum. 1 dilim kepek ekmeği ve 1 bardak şekersiz çay da var. Hiç değişmiyor kahvaltım.

ara öğün:

bir miktar enerji versin diye bol sütle şekersiz corn flakes

öğle:

150 gr yağı süzülmüş veya diyet ton balığı, haşlanmış makarna, salata.

akşam:

ortalama 150 gr civarı haşlanmış tavuk eti veya kavrulmuş kırmızı et. yanında yine 1 kase yoğurt, haşlanmış patates-haşlanmış makarna-pirinç pilavı- kepek ekmeği bunlardan biri.

yatmadan önce: bir bardak süt.

öğün aralarında bolca peynir tüketiyorum,günde 1 litre ayran içtiğim vs oluyor. akşam yemeğinden sonra yağsız omlet şeklinde 3 beyaz-1 sarı yumurta yediğim de oluyor. yatmadan 3-4 saat önce çok fazla yememeye dikkat ediyorum. hergün mutlaka 1 bardak sıkma portakal suyu veya 1 muz yiyorum. şeker, çikolata, hamur işi, abur cubur yok. tek kötü alışkanlığım bol miktarda alkol tüketiyorum bu aralar, azaltamıyorum da malesef. genelde öğünlerim bu şekilde yorumlarsanız, tavsiyede bulunursanız sevinirim. (not: vücüdum bir miktar yağlı, göbek mevcut :) )

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, edindiğim bilgiler çerçevesinde kabaca bir program(ne kadar program denirse artık) yaptım kendime ve paylaşmak istiyorum ama bir sorum var. Günlük kilomun 2 katı kadar (150g aşağı yukarı) protein almam gerektiğini ve bir öğünde vücudun max 30g protein alabildiğini okudum. Yani benim günde 5 öğün yemek yemem gerekiyor fakat zaten zor acıkan bir insanım ve öğünleri arttırmak benim için bir işkence. her öğün 30gr proteine tamamlıyarak 4 öğün yesem, 5 öğüne nazaran gelişmemde gözle görülür bi yavaşlık yaratır mı? Öyle ki herkes çok katı programlar yazmış ve 5.öğünü araya sıkıştıramamak beni düşündürdü bu açıdan. Ayrıca çok katı olmamaya çalışıyorum beslenme konusunda bu işten soğumamak için. Nitekim profesyonel olarak değil de güzel bi vücut ve sağlıklı yaşamak için yapıyorum.

Sabah:
2 yumurta, 2 bardak süt, 1 meyveli yoğurt (elimin altında lifli ne varsa biraz ondan :D)

Öğlen:
ızgara tavuk-ayran (bu öğünde okulda olduğumdan dolayı 30 grama tamamlicak kadar yiyip yiyemediğimi bilmiyorum, zaten 100g tavuğun boy olarak ne kadar olduğunu da bilmediğimden bu öğün biraz baştan savma oluyo)

Spordan çıkar çıkmaz: 1 haşlanmış yumurta, 1 büyük 1 küçük olmak üzere 2 konserve ton balığı, çavdar ekmeği içinde kaşar/beyaz peyniri ve domates.

Akşam: Evde ne çıkarsa (annem dikkat ettiğimi bildiğinden yağsız yapmaya ve beyaz/kırmızı et temelli yemek yapmaya özen gösterir.

Bununla beraber öğünlerden sonra mandalin portakal gibi elimde hangi meyve varsa tüketiyorum veya yemekten sonra meyveli yoğurt tüketiyorum fakat temelde bunu yapmaya özen gösteriyorum. Edindiğim bilgiler dahilinde 25 gündür çalışan biri olarak elimden bu geldi eksik gördüğünüz eklemek istediğiniz şeyler olursa duymak isterim. yaş 19 kilo 76 boy 1.76 buarada. teşekkürler

Arkadaşlar bende çay felan içmiyorum.İçtiğim iki şey var. Biri su diğeri ise 3ü bir arada. 3ü bir aradanın zararları vardı kilo veriyorum ayrıca

Benim vakit sorunu oldugu için genelde sabah uykudan kakar kakmaz spora gidiyorum bir şey yemeden yada belli dönemlerde de spora gitmeden 5 saat öncesinden bir şeyler yemiş oluyorum ben bunun için protein tozu vs kullanmalımıyım antreman öncesi çunku çok boş zaman kalmış oluyor yedğim yemekle

sabah saatlerinde kortizol seviyesi yuksek olur,ve bu durumda aç karnına yaptıgın herhangi bi antrenman kas kütlesini arttırma adına pek bi etki yapmaz bildigim kadarıyla.sporundan 1.5-2 saat once uykundan feda edip birşeyler yiyip yatabilirsin bence,başka alternatifleri de olabilir.

en hızlı kilo alma yöntemi nedir, kilo veren 1ayda 2kilo verebiliyor almak için napabiliriz de kısa sürede çok kilo alabiliriz?

Önerileriniz...

Öncelikle Merhaba!

26 yaşındayım. 1,80 boyunda, 83 kiloyum. Geçmişim spora dayanmaktadır. Futbol, Atletizm, Yüzme... 2002 senesinde, spor salonunda yalaşık beş aylık çalışma yapmıştım (Ağırlık). Şimdi ise imkanım olmadığından salona gidemiyorum, evde kendimce 20 kg' lık Dumbell setim ve yanında da l-carnitine ile çalışma yapmak istiyorum. (Kol, göğüs, omuz, sırt, kanat, karın) kaslarımı geliştirmek ve güzel bir görünüm sağlamak istiyorum.

BESLENME PROGRAMIM

SABAH KAHVALTISI:
* Kalkar kalkmaz 2 yemek kaşığı Lor peyniri + 1 bardak su
* 1 Tam Yumurta + 1 Beyazı
* 2 Dilim Ekmek

ARA ÖĞÜN:
* 1 Bardak Ballı Sütü karıştırıp içiyorum

ÖĞLE YEMEĞİ:
*1 Adet Tavuk göğsü
*Doğal Yağsız Yemek + 2 Dilim Ekmek (Yemek ne olursa)
*1 Kase Yoğurt

ANTRENMAN ÖNCESİ:
*30 dk. öncesi 2 tablet L-Carnitine çiğniyorum
*2 Yemek Kaşığı Lor Peyniri

ANTRENMAN SONRASI:
*1 Bardak Üzüm Suyu
*Ardından soğuğa kaçan bir Duş

AKŞAM YEMEĞİ:
*Yağsız Doğal Beslenme (Yemek ne olursa)
*2 Dilim Ekmek

YATMADAN ÖNCESİ:
*1 Bardak Su

Bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz beni. Şimdiden çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum...

Back
Yukarı