buraq_20
Üye
merhaba arkadaşlar,
bu başlık altında yazılan 4 sayfayı da okudum. fakat detaylı açıklamalarınız henüz benim gibi bu işte çok yeni birisi için sorularıma yanıt olamadı.
yaklaşık bir haftadır sabah 6 buçuk gibi kalkıp koşu yapıyorum. madem böyle bir aktivite içine girdik bir de dumbbell seti alıp bu sitede verilen programı uygulayalım dedim. anlayacağınız üzere çok çetrefilli bir vücut geliştirme programına heves etmemiş olsam da bazı sorular aklıma takıldı.
sabah sabah spora başlarken vücudun uzun süre besinden zuak kaldığı için dirençsiz olacağını ve bunun zararlı olabileceğini duymuştum bir yerlerden. bu doğru mudur? doğruysa spordan önce neler yenilmeli? ayrıca spor dönüşü evde dumbbell idmanını da yaptıktan sonra sıvı olarak şu alınsa daha iyi olur veya şu tip yiyecekler idman sonrası iyidir gibi tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum.
son olarak yapacağım sporu, diğerlerinden ( yani bir spor salonuna gidip her türlü aletle çalışmaktan bahsediyorum) ayırmaksızın beslenmeme tıpkı bu işe çok ciddi bir şekilde yapan biri kadar dikkat önemli midir?
hayır profesyoneller kadar çetrefilli beslenme programlarınA ihtiyacın olacağını zannetmiyorum arkadaşım. fakat her bir kilo başına 2.5 gr protein almanı öneririm. yağ alımını kesme. vitaminlerini de eksik etme.
eğer bu işi profesyonel yapmayacaksan supplement da kullanma.