Merhaba Biz bb ciler için sindirim süreleri çok önemli onun için birkaç yerden derlediğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.. 1 saatte sindirilebilenler: Su, çay, kahve, enerji yiyecekleri, sporcular için özel hazırlanmış karbonhidrat konsantreleri. 2 saatte sindirilebilenler: Süt, kakao, yoğurt, et püresi, beyaz ekmek, muz, müsli/corn flakes tarzı kahvaltılık tahıllar, hafif sebze, prinç/pilav, alabalık protein konsantreleri. (NOT: whey in 1 saate sindirildiğini duymuştum) 3 saatte sindirilebilenler: Siyah ve karışık ekmekler, kek, patates, yumurta, büyükbaş hayvan ve koyun eti, tavuk, sebze, elma. 4 saatte sindirilebilenler: Sosis, salam, hindi, dana kızartması, biftek, fındık-fıstık. 5 saatte sindirilebilenler: Kabuklu yemişler, kızartmalar, patates kızartması. 6 saatte sindirilebilenler: Pastırma, mantar, ton balığı. 7 saatte sindirilebilenler: Kaz eti, sardalya, tuzlama balık. TAVUK: Haşlanmış piliç için sindirim dört, kızarmış tavuk midede yedi saate sindirilir. Nişastalı besinlerle ile bira, Proteinler ile şarap tercih edin.
Aslında çok önemli bir başlık ve gereken önemi görmemiş gibi duruyor... bu başlıktaki bilgileri genişletebiliriz, besinlerin sindirim sürelerini bilirsek antrenmanlarımızı ve beslenme programımızı bunlara göre ayarlayabiliriz...
bu konu 2007 yılında açılmış ve konuyu açan kaynak belirtmemiş. ama google'a "besinlerin sindirim süreleri" yazınca hemen hemen bütün sonuçlarda buradaki veriler çıkıyor...
Sureler proteinlerin sindirilimi mi oluyor yoksa komple besinin sindirimi mi? Eger protein sindirilim suresiyse gercekten guzel bir baslik cunku forumda bu soruyu sormama ragmen yanit verebilecek kimse cikmadi! Ayrica besinlerin sindirilim sureleri 100gr baza alinarakmi degerlendirilmis? Cunku, 100gr lik bir et ile 200gr'lik bir et ayni surede sindirilemez...
bilgilerin kaynağı aşağıda verdiğim linkte yer alıyor... verilen sindirim süreleri bence besinin komple olarak sindiriminin süresi... http://www.afiyetle.com/67-Yiyeceklerin_Sindirim_Sureleri.html
bana pek doğru gelmedi..özellikle su ve çayın değerleri...normal ısıdaki su 15 ,sıcak su 80 dk da mideden çıkıyor...