Şimdi bizim için en önemli besin olan protein hakkında bir şey söylemek istiyorum, burada önemli olan bu besinlerin 100 gramındaki protein değerleri değil, bu proteinlerin 'amino asit değerleri' keşke bu açıdan da bir sınıflandırma yapılmış olsaydı.
Yumurta beyazının 100 gr mında 10 gr civarında protein var, yeşil mercimek ve soya ununun protein oranları daha yüksek, ve yumurtanın sarısında 100 gr. ında 16 gr protin var fakat koletr., trigliserit vb gibi yan etkileride beraberinde o yüzden biz beyazını yeriz hemde çok fazla miktarlarda tüketsek te artıları eksilerinin çok üstündedir, ama kırmızı etteki demir vb. gibi bize faydalı maddeleri bulundırmaz, veya yeşil mercimekteki lif yoktur içinde.
Protein içeren besinlerin amino asit değerleriyle ilgili bir çalışma yapılabilir.