Bench Press'de sol bilekte agri

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve aneximandros tarafından 8 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Bilekle ilgili arama yaptim fakat soruma maalesef tam anlamiyla yanit alamadim. Gluocosamine, merhemler ve dinlenmeden once sakatligimin ne oldugunu anlamak istiyorum. Bu sebepten oturu yeni bir baslik acmayi uygun gordum.

    Bilegimi nasil sakatladigimi bilmiyorum ama agri/aci curl vesaire yaparken degil de bench press yaparken ortaya cikiyor. Yaklasik uc haftadir bu boyle. Agirligi 90 kg'dan 70'e dusurmek zorunda kaldim, yoksa agri dayanilmaz bir hal aliyor. 40 kg civarlarinda da agri neredeyse tamamen kayboluyor. Kapali ve acik tutusda da agri miktarinda buyuk fark var. Acik tutusda bayagi bir canim yaniyor. Antremandan sonra agri kayboluyor. Bilegimi asagi yukari oynatirken degil de sanki saga sola oynatirken bir problem var ama tam cozemedim. Blitz zannediyorum benzer bir problem yasamis vakti zamaninda ama o benchten bahsetmiyordu, onun icin emin olamadim. Problemin ne oldugunu ve nasil cozebilecegim konusunda yardimci olursaniz cok sevinirim.
     
  2. B.B. King
    Offline

    B.B. King Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Avustralya/Melbourne
    tesadüfe bak,tam da bu günlerde ben de aynı problemi yaşıyorum.üstelik benim de sol bilek.
     
  3. sky_g
    Offline

    sky_g Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Prag
    Arkadaslar oncelikle gecmis olsun ikinizide ben arsivimdeki el evel bilegi ile ilgili bazi dokumanlari sizlerede aktarayim belirtileri degerlendirip en azindan fikir sahibi olabilirsiniz.

    Karpal tünel sendromu: Bu hastalığın bulguları;elde uyuşma ve elektriklenme(özellikle gece artış gösteren),elin çevirerek birşeyi açması halinde yada kaldırma hareketleri esnasında his bozukluğu oluşması,bazen omuza kadar uzanan ağrı olarak özetlenebilir.

    Bu şikayetler median sinirin elbileğinden ele geçiş yaptığı bölgede mevcut olan tünel içerisinde sıkışması sonrasında oluşur.Elin parmaklarına hareket veren tendonların bir bölümü bu tünel içerisinde seyreder.

    Hafif vakalar el bileğine istirahat vermek amacını güden çeşitli bileklik veya ateller ile tedavi edilebilir.Tünel içerisine kortizon uygulamaları da yapılabilir.Kortizon uygulaması tünel içerisindeki ödemi azaltacaktır,takibinde el bilekliği kullanımı uygun olur.Bu tedaviye yanıt alınamayan veya geç evrede tanı konmuş olan vakalarda cerrahi tedavi uygundur.Bu işlem hastanın hastaneye yatış yapmasını gerektirmeyen lokal anestezi ile yapılabilecek bir işlemdir.

    El bileği tendinitisleri: Dequervain'in daraltıcı tenosnovitisi başparmağın hareketini sağlayan tendon kılıflarının el bileğinden parmağa geçiş yaptıkları bölgede meydana gelen irritasyon ve şişkinlik ile ortaya çıkan bir tablodur.Sıkma veya ayıklama işlemleri sonrasında meydana gelen ağrı tipik bulgusudur.Şikayetlerin olduğu bölgede bazen ele gelen bir kitle tespit edilebilir.Başparmağın avuç içine yönlendirilip elin küçük parmaklardan tarafa doğru döndürülmesi ile oluşan ağrı tipik bulgusudur.(Finkelstein testi)

    [​IMG] Bu tablo ramotoid artrit gibi inflamatuar hastalıklarda,gebelik ve elin aşırı kullanımı gibi durumlarda oluşabilir.
    Erken tanı konduğunda elin istirahatini takiben germe egzersizleri yapılması,ya da steroid enjeksiyonları yapılması ile tedavi edilebilir.Bu tedavilere yanıt alınamadığı zaman cerrahi tedavi uygundur.Cerrahi sonrası elin hareketlerini düzenleyecek bir fizik tedavi programı uygundur.

    Elde artritis: Elde artritis en sık başparmağın tabanında gelişir.Başparmağın kullanımı ile artan ağrı tipik bir özelliğidir.Erken dönemde istirahat,anti enflamatuar ilaç tedavisi,ekleme steroid uygulamaları,atel kullanımı gibi tedaviler denenebilir.

    İleri evrelerde ağrıyı azaltmak ve fonksiyonu geri getirebilmek için cerrahi tedavi uygulanması gerekir.

    Heberden nodülleri el parmaklarının son eklemlerinde oluşan ve osteoartritisin klasik bir bulgusu olan deformasyonlardır.Burada eklem yüzeylerinin bozulmasına bağlı olarak kemikte gelişen çeşitli çıkıntılar kendisini bu görüntü ile ortaya koyar.Bu nodüller ağrısız oldukları ve fonksiyonları etkilemediği için tedavi edilmesine gerek yoktur.Bu grup hastada hastaların el hareketlerini sürdürmesi en önemli amaçtır.

    Duputyren kontraktürü: El ayasında yer alan fasia adı verilen bir katmanın kalınlaşması ile ailesel geçiş gösteren bir hastalığıdır.Bu hastalıkta elin parmaklarının hareketini sağlayan Tendonlar, kalınlaşma nedeniyle hareketlerini kaybedebilir.Burada hastalığın ailesel olduğu,sigara kullanımı,damar hastalıkları ile ilişkisi,epilepsi ve diabet ile bağlıntılı olduğu bilinmektedir.

    Tedavide zaman zaman steroid enjeksiyonları ağrılı olan nodüller için kullanılsa da ana tedavi cerrahidir.Cerrahi elin hareketlerinde kısıtlanmanın oluştuğu an yapılır,el ayasındaki yapışıklıkların çıkarılmasını içerir.

    Bu biraz daha tehlikeli bir durum umarim sizin sorununuz bu degildir;

    SKAFOİD KIRIKLARI

    Çoğunlukla bir kemiğimiz kırıldığı zaman tüm belirtileri ile bunu anlarız.Bölgede belirgin şişlik,ağrı,deformite oluşur.Ancak bazen kemikleriniz hiçbir şikayet oluşturmadan da kırılabilir.Bu özellikle el bileği kemiklerinden skafoid kemik için çok tipik olan bir problemdir.Birçok kişi skafoid kemiği kırıldığı zaman elbileğin de çok az şişlik dışında bir bulgu olmadığı için bunu basit bir el bileği yaralanması zannedebilir.

    Skafoid kemik el bileğimizin başparmak tarafında ve başparmak ile önkol kemiklerinin sonlandığı bölgenin arasında yeralır.Böbrek şeklindedir.Kemiğin kan damarları kemiğin tepesinden başlayarak aşağı doğru yayılır.Ancak en sık yaralanmalar sonrası kırık, kemiğin orta veya alt bölgelerinde oluşur.Burada kan damarlarının aşağıda kalan bir bölgeyi beslemekte çektiği güçlüğe bağlı olarak kaynamanın uzun sürmesi,kaynamama gibi sorunlarla karşılaşmasına neden olur.

    [​IMG] Kimler risk altında?
    Skafoid kırıkları el bileği karpal kemik yaralanmalarının %60’ını oluşturur.20-40 yaş erkekler de ensık olarak ,çocuklarda ve çok yaşlılarda daha az sıklıkla görülür.El bileğinin üzerine düşme sonrasın da sık görülür.Yere çarpma esnasında el bileğinin açısı kırığın hangi bölgede oluşacağını belirler.Eğer el bileği çarpma esnasında 90 derece ve üzerinde bükülecek olursa skafoid kemik,90 derecenin altında bükülecek olursa önkol kemikleri el bileği seviyesinden kırılır.Bu olay en sık spor yaralanmaları veya motor kazaları sonrasında görülür.

    Belirti ve bulgular
    • El bileğinin başparmak tarafında ağrı ve gerginlik.
    • Hareket ile aşırı ağrı oluşumu
    • El bileği etrafında şişlik
    • Ağrı zaman içersinde azalıp tekrar ve daha derinden gelen ataklar ile seyredebilir.
    • Başparmağı hareketlendiren iki tendonun arasında mevcut olan üçgen tarzındaki anatomik enfiye kutusu=anatomic snuffbox’ olarak adlandırılan bölgede ağrı olması çok karekteristik bir bulgudur.
    Tanı
    Eğer el bileğinizin üzerine düşmüşseniz ve ağrınız size çok ciddi olmayan bir el bileği problemi gibi geliyorsa HEMEN ORTOPEDİ UZMANINIZA BAŞVURUN! Doktorunuz sizden olayın detaylarını isteyecek,düşme tarzınızı sorgulayacak,muayene ile hassas bölgeleri tespit edecek ve kemik dokuyu incelemek üzere röntgenlerinizi çektirecektir.Eğer kemik uçları birbirinden tamamı ile ayrışmamış ise çekilen röntgenlerde kırığı görmek çok zor olabilir.Hatta doktorunuz röntgenler de kırık görmese bile ilk hafta için size bir alçı uygulaması yapabilir.

    Kesin tanı travmadan 3 gün sonra çekilecek olan kemik sintigrafisi ile konabilir.Ya da 1.hafta ile 10. Günler arasında yeni röntgenler çekilerek tanı konabilir.İleri tetkik yöntemleri olan Manyetik Rezonans Görüntüleme(MRI)veya Bilgisayarlı Tomografiden( BT) faydalanılabilir.

    Tedavi
    Tedavinin şekline kırığın yerine,ayrışmanın miktarına,beraberinde başka yaralanma olup olmamasına göre karar verilir.Çoğunlukla skafoid kırıklarının tedavisi dirsek altı veya üstü başparmağı da içine alan alçılar ile yapılır.Kırığın kaynama süresi kemiğin tepe bölümü için 6 hafta iken alt uç için 6 aya kadar uzayabilir.Alçının haftalık kontroller ile gevşeyip gevşemediği kontrol edilmeli gerekirse yenilenmelidir.Alçı çıktıktan sonra el bileği eklem hareketini düzenleyici fizik tedavi ve rehabilitasyona başlanmalıdır.

    Hemen görülerek alçı tedavisinin başlandığı skafoid kırıkları bile bazen uygun şekilde iyileşmiyebilir.Nonunıon(kaynamama) ile karşılaşıldığı zaman cerrahi tedavi ile kemik grefti ve internal fiksasyon uygulanmalıdır.Bu yöntemle % 75 başarı sağlanabilir.

    Kırığın ayrışmış olduğu durumlarda cerrahi tedavi tercih edilir.Ameliyat esnasında kemik uçları biraraya getirilerek vida yada teller ile tutturulur.Zaman zaman kemik grefti kullanılabilir.

    Skafoid kemikleri çok uzun zamanda iyileşir.Tanı da gecikme kaynama şansını azaltır ve ileride problemler yaşanmasına neden olur.En önemli komplikasyonu artritis olup ağrı gidermek için eklem dondurucu operasyonlar uygulanmak zorunda kalınabilir.
     
    aneximandros ve B.B. King bunu beğendi.
  4. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    sky_g paylaşım için teşekkürler fakat kaynağı biliyorsanız lütfen belirtiniz..
     
  5. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    sky_g guzel bir paylasim ama okudugum kadari ile buradaki rahatsizliklarin hicbiri benim problemime uymuyor. Umudum Flexor'da :).
     
  6. DR_MeRt
    Offline

    DR_MeRt Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşım senin rahatsızlığının kaynağı kuvvetle muhtemel eklemlerinden kaynaklanıyor... eklem kıkırdağındaki mikro travmalardan olabilir. pozisyonla ağrının artmasının nedenide bu olabilir.. ağrının daha az oldugu bileginin dik bir durdumda oldugu pozisyonda calışki ağırlığı bilekteki tum eklem yüzeylerine dagıtabilesin...
    birde ağrı başlar başlamaz istirahate al eklemini... üstüne gitme bu dahada kötü yapar.
    son olarak bilek bölgesindeki kaslara yönelik calışıp bu kaslarıda geliştirmenin ileri dönemde bu ağrılarınanın gecmesine faydası olacaktır. ağrılarının cok şiddetli olduğu dönemlerde majezik, maxaljin, apranax gibi ağrıkesiciler KISA SÜRELİ OLARAK kullanıla bilir.
    primer tedavisi ağırlıkları azalt tekrarı artır. ağrın başlayınca hemen o bölgeyi istirehate al. bileğini dik tut ve bilek kaslarını kuvetlendir... gecmişolsun
     
    aneximandros bunu beğendi.
  7. tatt
    Offline

    tatt Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    bir süreliğine setler arası dinlenmeni 30 saniyeye çekebilirsin mesela. flexor bir mesajında bunun etkili bir çalışma olduğunu yazmıştı. kanın kaslardan uzaklaşmasına izin vermemekle ilgili bir şeyler. bu kadar az dinlenince haliyle kilolar azalcak ama kası zorlayabileceksin. bileğine daha az yük binmiş olcak. bunu düşünmüşsündür büyük ihtimalle ben yine de yazdım
     
    Son düzenleme: 16 Mayıs 2008
  8. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Ben zaten set aralarini 45 saniyede tutuyorum su aralar, malum definisyon donemi, sagol yine de oneri icin tatt. DR_Mert'in soyledikleri guzel de bench press te bilegimi dik tutma gibi bir opsiyonum yok zannimca :). Agri gecen hafta gecmis gibiydi, tekrar bir zorladim. Simdi antreman disinda da bazi basit egip bukmelerde zorlanma hissediyorum. Galiba en iyisi bir an once ciddi bir tedaviye baslamak. Flexor'dan da ses cikmadi :(.
     
  9. DR_MeRt
    Offline

    DR_MeRt Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    şimdi sırt üstü yatıyosun bar ile kolunun arasındaki acı 90 derece olacak şekilde calışıyosun. bileğin sağa ve sola hareket ederse butun ağırlık burdaki eklemlere biner. yanı kollarını açmıyosun veyada daraltmıyosun şimdi anladınmı??? bide bilekteki kaslarını güçlendirmen burada ki ekleme binecek yuku azaltacaktır ve en önemli ve son olanı zorlama kiloyu düşür ağrı başlayınca bırak
     
  10. MT
    Offline

    MT Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2007
    Mesajlar:
    519
    Beğenileri:
    1.054
    Ödül Puanları:
    0
    Genelde bu tip eklem ağrılarının geçmesi için gereken süre 3 hafta. Eğer spora 1-2 hafta ara verirseniz aradan sonra ağrıların tekrar başlama olasılığı yüksek. Benzer bir sorunu bende yaşamıştım ve 3 haftalık bir arayla tüm ağrılar geçti. Herhangi bir ek besin ya da ilaç kullanmadım.
     
    aneximandros bunu beğendi.
  11. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Dr_Mert, yardim etmeye calistiginiz farkindayim. Galiba soylediklerinizi ciddiye almadigim ya da benzeri bir hisse kapildiniz ki uslubunuzu sertlestirmeye karar verdiniz. Boyle bir hisse neden olduysam kusura bakmayin, fakat sizin de karsinizdaki insan cocukmus da azarlanmasi sart olmus tadindaki uslubunuz beni rahatsiz etti. Bench Press'in nasil yapildigini biliyorum, yaklasik 5 senedir bu sporun icerisindeyim. Hareketleri de mumkun oldugunca nizami yaparim. Benim demek istedigim, ben her ne kadar 90'lik aci ile tutmaya calissam da ufak tefek sapmalarin illaki oldugu ve bu deviasyonlarin da kacinilmaz bir sekilde aci hissine neden olduguydu. Siz de beni yanlis anlamissiniz zannediyorum. Neyse, konuyu uzatmiyorum, tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Bilek calismasi yapmiyordum extra, zannediyorum rutinlerime eklemem sart oldu.
     
  12. ulashb
    Offline

    ulashb Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    istanbul
    "aneximandros"
    Uzun zaman geçmiş ama.. Şu anda sol bileğimde aynı ağrı mevcut sadece bench press de ellerimi açık tuttugumda felaket bi ağrı oluşuyor.. Bu ağrı beni çok rahatsız etti; seninki geçtimi ne oldu çok merak ettim?
     
  13. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sayın aneximandros,

    yanlış hatırlamıyorsam böyle şikayetiniz 6-7 ay önce de bana aksettirmiştiniz. sorunuzun ciddi olduğunu ve acil müdahale edilmezse kalıcı sakatlıklara yol aaçacağını söylemiştim. büyük olasılıkla tts yada kts olduğunuda belirtmiştim. büyük ihtimal karpal tünel send. en yakın zamanda doktorunuza başvurunuz.
     
  14. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Hosgeldin Atakan, uzun zamandir ortalarda yoktun.

    Atakan, doktora gittim mr ve mr arthogram cekildi, temiz cikti, doktor da benim yapabilecegim bir sey yok dedi yolladi. KTS degil dedi, ben de kts oldgunu zannetmiyorum, tfcc olma olasiligi daha yuksek, yirtik mr'da cikmamis olabilir. Bir de kucuk bir ganglion kisti var, ama problemin kaynaginin o olmadigini dusunuyor doktor. Benim problemim maalesef gecmedi, burada bir chiropractor'a gidiyorum, bir gelisme olmazsa cok yakinda Turkiye'ye sirf bu is icin gelmeyi dusunuyorum.
     
  15. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    hoşbulduk umarım hepiniz iyisinizdir.

    mr da yastık yırtığı yoksa nasıl tfcc tanısı koyuldu size anlamadım sayın aneximandros

    müdahaleyi burda yaptırman çok yerinde olacaktır. b.b. aran açılmasın yeter.! XD
     
  16. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    TFCC'yi ilk MR'da tahmin ediyorlardi lezyonlardan oturu. Sonra MR arthogram'da yirtik bulunamadi diye rapor geldi. Benim literaturden okudugum kadari ile kucuk yirtiklarin MR'da cikmama olasiligi hatiri sayilir bir olasilik. En temizi tani amacli artroskopi yapilmasi su asamada.

    Chiropractor da problemin bir kemigin yerinden oynamis olmasina bagliyor. Onu yerine oturtup bol bol masaj yapiyor :). Gercekten de sol bilegimi asagi yukari oynatirken kitir kitir sesler duyuyorum ve oralarda hareket etmemesi gereken bir seyin oynadigini hissediyorum. Bu dedigim sey buyuk ihtimalle kikirdak yapisiyla tendonlar arasindaki duzgun yapilamayan bir hareketin surtunme sesi. Benim anlamadigim, boyle bir sey nasil MR'da cikmaz?
     
  17. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    işte bu sesler kıkırdakdaki sorunu işaret ediyor bu sebeble sürtünme söz konusu. ama nasıl mr çıkmaz anlamış değilim. benim tahminim mouse kullanmazıa bağlıyacağım ama sol bileğiniz. bu sebele bu değil. artroskopi ile kesin tanıya ulaşılır artık kesin çözüm bu aşamada kaydedilir. merak ediyorum şimdiden. tfcc değil ama kesin eminim. dediklerinizden bu anlaşılıyor.
     
  18. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Evet, Atakan. Maalesef kesin cozum bayagi masrafli bir Turkiye yolculugu gibi gozukuyor. Burada yaptirsam sigortali olmama ragmen cok pahali olacak. Uc tane MR'a 700 kusur dolar para verdim. Isin kotusu MR'i cekmek icin randevuyu bir hafta sonraya veriyorlar, MR geliyor doktoru gormek icin bir hafta beklemen gerekiyor. Doktor merhem verdi yolladi once, gecmeyince bileklik taktirdi bir ay, sonra naproxen verdi, daha sonra kortizon yapti, beni boyle boyle 4 ay oyaladi, sonra da bana dedigi senin ne problemin oldugunu bilmiyorum! Belki ben isini bilmeyen bir doktora denk geldim bilemiyorum ama su ana kadarki izlenimim cok olumlu degil. Millet nasil hala kalkip Amerika'ya tedavi olmaya geliyor anlamis degilim :). Paranla rezil olmak boyle bir sey olsa gerek. Turkiyede olsa testlerin hepsi iki gun icinde biterdi eminim. Cok zayiflar tani koymakta, prosedur neyse onu izliyorlar, baska da bir sey yok. :(
     
  19. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    evet amerikada insan küfür etmeye korkuyor tazminat davalarından. doktorda prosedürü uyguluyor. ama baya pahalı gelmiş.
     
  20. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.830
    Beğenileri:
    2.154
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Hic sorma, sigorta sirketine hastane MR'in tanesini 3500 dolar olarak rapor ediyor. Benim odedigim yine %10'u :). Turkiye'de bizim aile doktorumuzla konustum, bana gel buraya bu paraya sana sigortasiz olsan dahi MR'in kralini cekeriz dedi :). Ameliyathaneye girmek 10000 dolardan basliyor, ameliyatina zorluguna gore fiyat katlaniyor. Bunun %10'unu odesem bile bayagi bir canim yanacak. Turkiyede Atroskopi ameliyatlarini ne kadara yapiyorlar, bilgin var mi?
     

Sayfayı Paylaş