https://www.bodyforumtr.com/vbforum...ayan-kl-l-t14803.html?t=14803&highlight=slayt
Başlığına göz atmalısın.
Ayrıca ben kendi çapımda VG'ye başladığım zamanlar amcam bana bırak bunları al eline 5 kiloluk bi bocut bahçede yorulana kadar günde iki kere koş eskiden pehlivanlar öyle yapardı, sonradan ağırlığı arttırırsın demişti misal Demek ki bu mantıkla yakın çalışmalar var.
İstanbula bi dönemedim, dönsem eski ve yeni güreş kaynaklarım var bi güzel incelemek istiyorum.
Bence 8 yaşından beri güreşiyorsan sen antrenmanlarını bizlerle paylaşmalısın. Bildiğim kadarıyla en iyi güreş antrenmanı "güreşmektir" tekniği senden daha zayıf ama senden ağır kişilerle güreşmekte iyi bir idmandır. ya da sana yakın teknikte... Labut ve ağırlıkla çalışırken de VG mantığından ayrı hareketler yapılıyor örneğin labut sallamak hiç bir VG hareketinde yoktur. Tendonlar falan çok güçlendiriliyor bu hareketlerde.
Güreşte kuvvet ve sağlık için özellikle antrenman ve maçlardan önce ısınma ve gerdirmeyi asla ihmal etmemen gerektiğini biliyorum. Keza maç ve idman sonrasında.
Güreşte kuvvet için izole kas çalıştırması yerine her zaman daha komplike hareketlerle dinamik olarak çalışmalısın. Kuvvetle birlikte kondisyonunu da çok arttırmalısın. Yerinde olsam mutlaka fırsatını bulur gider Ahmet Taşçı gibi büyük pehlivanları munasip hediyelerle ziyaret edip elini öper ve altın değerinde tavsiyeler alırdım.
Tamamlanmamış "Osmanlıda Spor" başlığımla birlikte buraya da yeterli bilgileri yazmayı üzerime vazife kabul ediyorum.
Son düzenleme: 18 Eylül 2008