bel fıtığı spor hayatım bittimi ?

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve alpztrk tarafından 6 Mart 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 38 üye.
  1. alpztrk
    Offline

    alpztrk Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    38
    Merhabalar,

    Foruma uzun süredir üyeyim ilgiyle takip ediyorum prof arkadaşların yorumları ve makaleleri gercekten çok doyurucu buluyorum .. forumdaki paylaşım saygı üst seviyede.. hep yazmak istemişimdir ama kısmet bugune böyle tatsız bir konuyla başlamakmış:(

    Yaklaşık 2,5 senedir bu sporu severek yapıyorum.. tabi başlarda biraz bilinçsizlik sonucu şu an bu duruma geldim.. anlaşılacağı üzeri şikayetim bel fıtığı.. 1,5-2 ay kadar önce aniden şikayetlerim başladı.. belkide birikti o gün patladı enseye pres yaparken belimde zorlanmadan kaynaklı hafif bir ağrı hissettim o an vücut sıcaktı güzelde 1 antreman çıkarıyordum gazada gelmiştim bırakmak istemedim pek önemsemedim.. esas ağrıyı ise dumbel pres bitirip sehbadan kalktından sonra hissettim 5-10 adım kambur yürüdüm sonradan doğrulabildim..

    Mevsim itibariyle çevremdekiler soğuk girmiştir kas sıkışmıştır falan dediler.. bende biraz onlara inanıp kendi kendimi kandırdım güya.. aslını sorarsanız kendime yaptığımın o an farkına varmıştım zaten.. :(

    İlk önce 2 hafta spora ara verdim ağrılarım geçmedi.. ortopedi uzmanına gittim muayene etti birkaç hareket ve sorudan sonra teşhisi koydu fıtık başlangıcı.. özellikle doktorun ne diyeceğini duymak için muayenenin sonua kadar bekledim ve sihirli cümleyi söyledim.. 'doktor bey vücut çalışıyorum' :)

    cevabı hepiniz tahmin edersiniz zaten.. kesinlikle bırak zorlama .. bir kaç ilaç yazdı kas gevşetici merhem 2 hafta kullandım şikayetlerim geçmedi

    Daha sonra 1 ay kadar , iyice ısındıktan sonra biraz karın harketleri ardından bel kuvvetlendirici hareketler yaptım fakat çalışmanın ertesi günleri ağrım dahada arttı.. germe esneme hareketleri dizleri çekerek uyuma uzun süre ayakta kalmama yürümeme derken ağrı bacağıma vurdu.. ve geçen hafta mr çektirdim.. doktor mr sonuçlarına baktı ve şimdilik amelyatlık bir şey yok fizik tedavi öneriyorum vücudu zorlama koşu bile yapma dedi.:) . devlet hastanesi olduğu için enine boyuna konuşma fırsatımız olmadı..

    Şimdi bu konuda danışabileceğim önereceğiniz ortopedi uzmanı yada cerrah birisini arıyorum..

    daha doğrusu bana sporu yasaklamadan çözüm üretebilecek bir uzman.. bu konuda tavsiyelerinize şiddetle ihtiyacım var..

    32 yaşındayım her ne kadar basit bir operasyon deselerde amelyatı pek göze alamıyorum..

    rapordakilkeri kısaca yazmak istiyorum tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum..

    Lomber lordoz normaldir skolyoz izlenmemiştir.

    Th11-12 ve L4-5 intervertebral disklerde su kaybına bağlı sinyal azalması izlenmektedir (dejeneratif diskopati)

    Th11-12 düzeyinde disk mesafesinde daralma ve bu düzeyde dural kese basısı gösteren sağ ağırlıklı santral sağ paramedian protrüzyon izlenmektedir

    L2-3, L3-4, L4-5 düzeylerinde diffüz minimal bugging mevcuttur

    diğer disk aralıkları normal sınırlarda değerlendirilmiştir.
    lombar ve sakral spinal kanal içerisinde kitle lezyonu saptanmamıştır.
    belirgin spinal kord patalojsi saptanmamıştır
    sakrum ve sakral kanal normal olarak değerlendirilmiştir
    paravertebral alanlarda patoloji dikkat çekmemiştir.

    ne dersiniz spor hayatım bittimi ? :(

    lütfen bilincsiz antreman yapmayalım özellikle beli koruyalım gerçekten geri dönüşü yok gibi.. gaza gelip vucut sıcakken kaldıramayacağımız ağırlıkların altına girmeyelim ..

    inanılmaz derecede moral bozucu bir durum Allah kimsenin başına vermesin..
     
    Yasinco ve kaka bunu beğendi.
  2. Göktan
    Offline

    Göktan Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2010
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    338
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Antrenör
    Yer:
    İstanbul
    Spor hayatınız falan bitmedi , size özel msjla bazı bilgiler ve doktorumun bilgilerini yolluyorum.Beni referans göstererek gidip muane olabilirsiniz.
     
    mr.perfect, Yasinco, syncmaster ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. alpztrk
    Offline

    alpztrk Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    38
    göktan bey ilginize teşekkür ederim iletişim bilgilerini aldım en kısa sürede görüşeceğim
     
  4. pac89
    Offline

    pac89 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul
    alpztrk umarım spor hayatınız böyle bir talihsizlikle son bulmaz.Bu spora gönül veren bizler aslında böyle riskleri de istemeden de olsa alıyoruz.
     
  5. alpztrk
    Offline

    alpztrk Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    38
    pac89 teşekkür ederim inşallah bu sporu bırakmak zoruda kalmam.. en önemlisi işi bilen uzman hocalarla çalışmak sağdan soldan gaza gelip paldır küldür ağırlıkların altına girmemek.. ne yazıkki yeni başlayan arkadaşlarda ve eşli çalışanlarda bu tür yanlışları çok görüyorum elinden geldiğince uyarmaya çalışıyorum fakat malum 2 ay salona gelenlerin çoğu uzman kesiliyor bazen farklı tepkiler bile alıyorum.. umarım bu forumda yazılanları yeni başlayan arkadaşlar dikkate alırlar..
     
    pac89 bunu beğendi.
  6. Kairon
    Offline

    Kairon Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2009
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Özel sektör
    Yer:
    Istanbul
    Merhaba alpztrk

    alpztrk, öncelikle geçmiş olsun.

    Senin yaşadıklarına benzer bir olay da ben yaşadım. Tam vg'ye başlayacağım dönemde (2008) nedenini hiç bilmediğim bir sebeple bel ağrısı ile doktora gittim. 2 ayrı devlet hastanesine gittim. Birinde belinizde düzleşme (röntgene bakarak), ikincisinde de belin sol kısmında fıtık (tomografi) teşhisi konuldu. Ağrı kesici ve kas gevşeticiler ile tedavi olmaya başladım.

    Daha sonra bir özel doktora gittim. Doktor, çektirdiğim mr sonucunda belimin sol kısmında fıtık ve belimde kayma olduğunu söyleyerek kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini söylediğinde "başımdan kaynar sular dökülmüş" gibi oldum. Fakat ameliyat olmadım. 1 hafta süre ile belime bir akrabamın tavsiyesi üzerine "yakı" yapıştırdım ve belimi hiç zorlamadım. 1 hafta sonunda belimdeki ağır ağrı artık gitmişti. Bundan sonra artık belime daha da önem vermeye başladım. (Ağırlık kaldırma, eğilip kalkarken doğru duruş vb.)

    En sonunda dayanamayıp hep hayalini kurduğum body building sporuna Aralık 2009 da başladım. Başladığım günden bugüne kadar belimde sadece bacak programlarımdan sonraki gün ağrı oluyordu. Bu sebeple bacak programlarımı hafiflettim. Birçok ağırlık hareketini de oturarak yapıyorum, ayakta yaptığım hareketleri de bele yüklenmeyecek şekilde salondaki hocaların gösterdiği şekilde yapıyorum. Buna ilave olarak bel kemiği ve bel bölgesi kaslarını güçlendirici bazı hareketler yapıyorum. Spora başladığımdan bugüne şükürler olsun herhangi bir problem yaşamadım.

    Sonuç olarak benimde sizin başınızdan geçen olaya benzer bir talihsizlik geçti. Motivasyonunuzu ve sağlığınızı üst seviyede tutmanızı öneririm. Kendinizi hazır hissettiğinizde ağırlık konusunda da aceleci olmadan vücudu bir üst seviyedeki ağırlıklara çok iyi alıştırarak antremanınızı gerçekleştirimeniz gerekir. Öncelikle sağlık ön planda gelir. Bel çok önemli bir bölgedir. Vücudun ağırlık merkezi diyelim. Bence bir/birkaç doktora daha görünmenizde fayda var. Tam olarak ne durumda olduğunuzu anlamak için. Sonrasında zaten karar sizin.

    Tekrar geçmiş olsun,

    Saygılar.
     
  7. Göktan
    Offline

    Göktan Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2010
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    338
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Antrenör
    Yer:
    İstanbul
    herşey cok güzel olucak , kafanıza bişey takmayın..
    bir müdded ağırlıklı egzersizlerden uzak durabilirsiniz ama 6 ay ıle 8 ay arasında geri dönüş yapıcaksınız.
     
    mr.perfect ve Yasinco bunu beğendi.
  8. alpztrk
    Offline

    alpztrk Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    38
    bugun göktan beyin tawsiye ettiği doktora gittim.. ortapedist ayhan bey beyin cerrahi uzmana yönlendirdi.. bu tedavi benim için daha olumluydu.. doktor bazı tawsiyeler ve günde 2 kere yapılması gereken karın bel ve sırt güçlendirici egzersizler önerdi.. ağırlık çalışabilrmiyim sorusunun cevabı tabiki hayır.. ama tamamen iyleşme durumundan sonra tekrar başlayabileceğimi söyledi.. bu benim için güzel 1 haberdi :) tabi daha dikkatli olmak ve fazla yüklenmemek kaydıyla...

    bense belime fazla yüklenmeden antremanlara devam etmek niyetindeyim.. genel olarak göğüs kanat ve kol antremanlarında bel fazla zorlanmıyor.. tabi biceps için ayakta curl triceps için tek dumbel pressleri yapmamak kaydıyla..

    sıkıntı omuz bölgesinde.. hemen hemen tüm hareketler beli direk vuruyor.. zaten sakatlanadığım sırada da omuz pres çalışıyordum...

    bele fazla yüklenmeden omuzu çalıştırabilceğimiz yada en azından iyleşme süreci boyunca hacim kaybetmesini önlemek için nasıl 1 program uygulayabilirim ??
     
  9. Göktan
    Offline

    Göktan Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2010
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    338
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Antrenör
    Yer:
    İstanbul
    Alpztrk geçmiş olsun , umarım iyi şekilde ilgilenmiştir sizle.Şayet sizi beyin cerrahına gönderdıyse başlangıç seviyesini aşan bi bel fıtığınız var.Benım çevremde bel fıtığı ınsan cok var hepsı spora gerı döndü, biraz zaman verin kendınıze.Egserzılerı kesınlıle yapın.
     
  10. l30n66
    Offline

    l30n66 Üye

    Katılım:
    24 Mart 2006
    Mesajlar:
    245
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    38
    Çok çok geçmiş olsun diyorum oncelikle acaba çalışırken kemer kullaniyor muydunuz?
     
  11. alpztrk
    Offline

    alpztrk Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    38

    ewet ilgilendi sağolsun.. aslında bel fıtığır beyin ve omurilik cerrahlarının uzmanlığına giren bir konu.. insanlar ağrı şikayetleriyle ortotedistlere gittitinden il teşhisi genelde onlar koyuyor..
    internetdende araştırıyorum bugun başlayacağım egzersizlere

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:24 ----------


    kairon spora tekrar başlamadan önce muayene oldunuzmu ? bana doktorum ağrıların azalsa bile mr görüntüsünde 1 seneden önce düzelme olmayacağını söylemişti..
    bende bel ağrılarım başladıktan sonra oturarak çalışıyordum ama başka bir fikirde ayakta çalışırken yükün belirli bir kısmını bacakların aldığı otururken bele daha cok baskı yapıldığı yönünde..
    öyleki ben ayaktayken değilde bellirli süte oturduktan sonra belim daha çok ağırıyor..

    tekrar geçmiş olsun..

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:32 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:29 ----------


    hayır sakatlanan kadar kullanmadım...
    korse kemer tarzı şeylerin uzun süreli kullanımda kasları zayıflattığını biliyorum..
    ama spora dewam edecek olursam korseyi hem terleyen beli korumak amaçlı kemreride ayakta yapılan hareketler esnasında takmayı düşünüyorum..
     
  12. Kairon
    Offline

    Kairon Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2009
    Mesajlar:
    36
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Özel sektör
    Yer:
    Istanbul
    Merhaba,

    Hayır tekrar muayene olmadım. Söylediğim gibi uzun bir süre spor yapmadım zaten. Kendimi hazır hissettiğimde başladım. Bu hazır hissetme süresi hemen hemen 1 seneydi zaten.

    Yükün belirli kısmını bacaklar alıyor evet ama iki ayak yan yana sabit değil iken değil tabi ki. Biri diğerinden bir adım önde olmak şartıyla. Ben şahsım adına ayakta yapılan omuz press'den ziyade oturarak yaptığımda bel ağrılarımın daha az olduğunu gördüm ve bu şekilde devam ediyorum.

    Ben de tam aksine otururken değil ayakta kaldığım süre bel ağrısı yapıyor.

    En kısa zamanda iyi olmanız dileğiyle,

    Saygılar.
     
  13. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    53
    Alpztrk rica etsem bu egzersizler neler paylaşırmısınız bende 2 3 aydır aralıklı bel ağırısı çekiyorum geçiyor falan ama omuz hareketlerinde gene başlıyor dünkü antremandan sonra baya bi şiddetlendi şimdi bi süre beli zorlayan tüm hareketleri bırakıp beli güçlendirmek için çalışmak istiyorum.
     
  14. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Ağirlik çalişmalarinin en temel ve en dikkat edilmesi gereken bölgesi bel bölgesidir. Beli sağlam olmayan bir sporcu gerçekten çalışmalarda çok buyuk zorluklar yaşar.

    Bel bölgesini ve doğal olarak bütün bedeni kuvvetlendirmenin yöntemi oturarak yapılan calısmalar yerine ayakta calısmaları tercih etmek, kemer kullanmak yerine kemer kullanmamak karin ve alt sırt bölgesini düzenli bir şekilde çalıştırmak ve koşmaktan kardiodan kaçmamaktır.

    Özellikle Deadlift, Ters mekik ikilisi bel bölgesini kuvvetlendirmede çok etkilidir.

    Makineler yerine, dumbell ve z - bar , olimpic bar kullanmak ve ayakta yapılan hemen hemen butun çalışmalar beli ve doğal olarak butun vücudu kuvvetlendirmemizi sağlar.

    Özellikle kaçınılmaması gereken hareketlerden bir tanesi deadlifttir.

    Bu hareketi tekniğine uygun olarak yaparsanız cok guclu bel kaslarına sahip olursunuz.

    Karin ve sırtın alt bölgesi birbirini desteklediği için Mekik ve ters mekik son derece belinizi güçlendirecektir.

    hafif kilolarla başlayarak arttirmaniz sizin son derece güçlü bir bele sahip olmanızı sağlayacaktir.
     
    jimraynor ve deathlifter bunu beğendi.
  15. deathlifter
    Offline

    deathlifter Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.416
    Beğenileri:
    2.739
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    bilgisayar muhendisi
    Yer:
    istanbul
    coyote dediklerine yüzdeyüz katılıyorum. harfi harfine altına imzamı atarım.
    maalesef salonda deadlift yapan birkaç kişi var millete yapın dediğimde niye yapayım çok sakat hareket o, belimi sakatlarım diyor ve herkes makinelerden çıkmıyor güvenli diye. halbuki deadlift gibi hareketleri pas geçtikleri ve makine odaklı çalıştıkları için belleri zayıf kalıyor ve günün birinde belki yerden hafif bir dambıll alırken bile bel ve sırt zayıflığından sakatlanacaklar. illa deadlift i 100 kilo ile girin demiyorum zaten temelini oturtana kadar hafif kilolar ile vücut alıştırılmalı.
    kemer konusunu da zaten daha önce açtığım bir başıkta tartışmıştık, eğer deadlift de mesela 4 tekrar kadar inmiyorsanız yani mesela vücut ağırlığı x 2 ile çalışmıyorsanız kemere gerek yok. 40-50 kilo ile deadlift yapıp kemer kullanmak hareketin çoğu faydasını götürür.
     
  16. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    Th11-12 ve L4-5 intervertebral disklerde su kaybına bağlı sinyal azalması izlenmektedir

    bel fıtığı....
    ama bu tetkikler 2. safhada emin olmak için yapılır teşhis açık ve net doktorunuz size cerrahi müdahale yada fizik tedavi önermiş olması lazım...

    ama ben cerrahi müdahaleye karşıyım.

    fizik tedavi için uygun bir hastahabe yada rehabilite merkezi bulun..

    kesinlikle ağır kaldırmayınız.

    ameliyat kısmında ise kesinlikle prof güveniniz ama uzman doktorlara güvenmeyiniz. (onlar anladılar) medical ve cerrah farkı
     
    Son düzenleme: 22 Mart 2010
    alpztrk bunu beğendi.
  17. alpztrk
    Offline

    alpztrk Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    119
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    38

    herhangi bir egzersize başlamadan önce bir uzmana görünmenizi tavsiye ederim
    benim uyguladığım egzersizler bunlar özellikle germe hareketleri baya rahatlatıyor günde 2 defa uygulamam gerekiyor ama ancak sabahları yapabiliyorum

    http://belfitigi.belveboyunfitigi.com/bel-fitigi-egzersizleri.html

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:41 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:31 ----------


    ewet bel fıtığı 5 seviye olarak değerlendiriliyor şu an benimki 2. sevideymiş. farklı uzmanlarla görüştüm hiçbirisi bu aşamada cerrahi müdaheleden bahsetmedi.. başlangıç seviyesinde sayılabilir.. aslında biraz dikkat edilerek vg bırakmak kaydıyla %70-80 civarında iyileşme sağlanabilir ama cerrahi müdahelede dahil hiçbir zaman eski haline dönmesi mümkün değil.. şu an fizik tadeviye dewam ediyorum 6 senas oldu bakalım ne olacak
     
  18. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    Genelde salonuma gelen üyeler bel fıtığını iki kemik arasına sıkışmak olarak anlatırlar bende aşşağıdaki iskeleti salonuma kişilere durumu görsel olarak anlatma için almıştım.

    aşşağıdaki salonumdaki iskelette omuru s olarak görmekteyiz s olasının sebebi ağırlık direnci durumudur. ağırlık direnç hesaplamasını bilenler bu konuyu anlamışlardır.

    genelde fıtık cervikal ile lombar bölümünde olur sebebi bu bölgelerin hareketli olması thoracic dediğimiz T-1 den T-12 ye kadar olan verteblaların costalara (kaburga kemiklerine) bağlı olama sebebiyle ve yine iskeledde gördüğünüz gibi vertebla açıklıklarının az ve sabit olması ,costalardan sabitlendiğinde bu bölgelerde sorun yok denecek kadar azdır.

    C-1 den başlayıp C-7 de Calviculanın hizasında skapulanın üst bölümünde biten verteplalarda C-1 kafa tasına yakın olduğu için risk grubunda değildir. C-1 den sonrası risk grubundadır.

    Lombar kısmı iskelette gördüğünüz gibi cervikaldeki gibi bağımsız alanadır ve doktorların en çok karşılaştığı bölge L- 4 ile L-5 arasıdır. iskeletimde gördüğünüz L-4 L-5 arasındaki kırmızılık fıtıklaşmış bir disk örneğidir. diskler yani inter verteblalar vertebla arasındaki disklerdir bu diskleri yastıkçık yada süspansiyon olarak düşünün . bu diskler büyükten küçüğe doğru küçülen kesit çizgilere sahiptir ve jöle kıvamındaki bir sıvıya sahiptir bu sıvının özelliğini kaybedip akması sonucu vertepladaki omurga kanalından geçen omura bu akan sıvı baskı uygular ve bizimde belimiz ağrır. neden L-4 L-5 arası diye sorulduğunda üyelerime şu yanıtı veririm. bu bölge diğer verteblelera göre taşıdığı ağırlık yada basınç 3-4 kat daha fazladır (o yüzden sizlere belinizi kuvetlendirin deriz böylece o bölgenin yükü azalır) 12 derecelik içe giden omur açısı yüzündende en büyük aralığa sahiptir 5. vertebladan sonra iskelette gördüğünüz gibi ileuma (leğen kemiği) omurga sabitlenir.

    Bildiğim kadarını size anlattım ve bu sorunların olması için vucut ağırlığını azaltmalıyız (yağlardan kurtulmak) böylece l4-l5 daha az ağırlık binecektir. esnek olmalıyız böylece eklemlerin yetenekleri artacaktır, ve güçlü olmalıyız böylece bel bölgesini saran kaslar sayesinde bel daha güvende olur.



    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 28 Mart 2010
    kentkur, alpztrk, deathlifter ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  19. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    cok harika değinmişsiniz bu konuya emeğiniz için teşekkür ederim herkez adina. gerçekten bel bodybuildingin hayati bölgesidir bir kez daha ispatlandı bu.

    karın kasları ve bel bölgesinde bulunan kasların guclendirilmesi muhakkak gerekmektedir benim anladıgım bu.
     
    FleXoR bunu beğendi.
  20. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    evet bel gerçektende önemli malesef 2 mekik çekmeye bile üşenenlerin sayısı o kadar çokki belini sakatladığındada keşke çekseydim der
     

Sayfayı Paylaş