Bekci`nin Resimli Yag Yakim Günlügü!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bekci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öyle deme abi, ben inanıyorum ki seneye senin 6lılarıda görebiliriz gibime geliyor :)
İsim neydi senin abi ?
3 lü 5 li 6 lı ne çıkacağını çokda umursamıyorum:)ağırlık kaldırmak,her antremanda biraz daha artırmak hoşuma gidiyor.Bişey ispat etme gibi bir niyetim yok,kendimle yarışıyorum:)
İsmim Akın[DOUBLEPOST=1402327544][/DOUBLEPOST]
sanırım hollandadasınız güneş az ama güneş gibi hollandalı kızlar fazla olduğu için sorun yok :) bu arada espirili yorumlarını okumak keyifli takip ediyorum günlüğünü
@Balboa7 yok ben hollandada değilim isviçredeyim;hollandaya bizim çiko gidicekmiş forumdan.
Bu arada buradan yazıyim,antalya ve civarında olan varsa tr ye geldiğimde buluşalım,chatting yapıp antreman atalım,burdan yaz yaz nereye kadar kaynaşalım toplu chatting ler yapıp diyet katili felan olalım.[DOUBLEPOST=1402328389][/DOUBLEPOST]Bugün yazdığım sistemde ilk antreman yapıldı,biceps,triceps girildi,
4*8 barbell curl
4*8 inciline hammer curl
4*8 cable curl,dumbell curl süper set
Z bar 21 3 set yapılıp bicepsler öldürüldü.
Triceps için
Dips
Closegrip benc 3 er setten 2 hareket daha girdim ama gelde hatırla şimdi onların adını:):)
Antremanın ardından 4*20. Abdominal crunc yapıldı
Antreman komple 65 dakika sürdü
Set aralarını azaltıp bunu 50 dakikaya felan çekmem lazım çünki diyette daha kardio eklenicek.
Her kol gününde bunlar olmucak her antremanda kafama esen canımın istediği 4 hareketi salona giderken belirler antremanı öyle yönlendiriyorum.
Birdahaki kol günümde bambaşka hareketler olabilir,yada iki hareket değişebilir .

Son düzenleme:
Biraz önce antremandan geldim,yeni antreman rutinimde 2. Gün ve bacak günü:eek::(
Antreman kısaca şöyle,
8 set squat
15*60;12*80;10*100;8*120;6*140;10*100;8*100;12*60
3 set leg press(bu hareketten nefret ediyorum)sabit ağırlık 240 kg.
4 set leg curl
5 set leg Extension
5 set tükenene kadar calf raise(makinada)
Yapılarak apalayarak soyunma odasına gidildi,diyette bacak gününde kardio olmucak karın da olmucak bacak tek başına yeterli fazlasıyla.
Squattaki ağırlıklara aldanmayın,100 kg a kadar full squat,120 yarım squat,140,belkide çeyrek squato_O,yani ağırlıklara bakıp vayybee demesin yeni başlayan arkadaşlar.ama en azından 140 kg ı omuzuma alma cesaretinde bulundum,çömelir gibi bişiyleerde yaptım ama bunun adı squat değildi;):rolleyes:Zamanla hakkı verilerek yapılıcak inşallah:p

Normalde antremanları felan yazmak gibi adetim yoktur,şimdi diyet öncesi yeni programa başladığım için yazıyorum,artıları eksileri beraber tamamlıyalım diye.program tam oturdumu yazmam detayları,diyet sonuna kadar o sistemle devam ederim,sadece hareketler değişebilir.[DOUBLEPOST=1402412773][/DOUBLEPOST]Ha unutmadan,yok definisyonmuş,diyetmiş düşüncesiyle yok az ağırlık çok tekrarmış,yok şu bu ağırlık x tekrarmış anlamam diyettede bulkdada max.ağırlık taraftarıyım,yani yapabildiğimin en ağırı,tabiki diyette ağırlıklar düşüyor kh daki düşüş nedeniyle ama o an için o ağırlıkta yapabildiğimin en iyisi olur.[DOUBLEPOST=1402413640][/DOUBLEPOST]Yarın(çarşamba) off gün,sonra perşembeden itibaren,sırasıyla göğüs,cuma sırt,cumartesi omuz girilip pazar yine off yapılıcak.bu şekilde pazartesi yaptığım biceps,triceps antremanı ardından göğüs gününe kadar en az 72 saat kollar dinlenmiş oluyor.Buda yeterli bir süre.

Son düzenleme:
Antalyada olsaydık iyiydi, belkide bodyforumtr cheating şenliklerinin açılışını yapardık :)
Elma sirkesi ile aram pek yok, tadına alışamadım, limonlu su tercih edeceğim..

Antalyada olsaydık iyiydi, belkide bodyforumtr cheating şenliklerinin açılışını yapardık :)
Elma sirkesi ile aram pek yok, tadına alışamadım, limonlu su tercih edeceğim..
Bende elma sirkesi limon su karışımını hiç denemedim ama bu diyette denicem,forumdan bikaç kişi vardı yapan iyide sonuçlar aldıklarını yazıyorlardı,denerim olmazsa bırakırım bi başlıyimde.

Sagolasin,pek nedemek istedigini anlamasamda sanirim iyi bisey:)[DOUBLEPOST=1402285390][/DOUBLEPOST]Su ekledigim resimlere tekrardan baktimda,kurban öncesi besiye cekilmis tosunlar gibi cikmisim:)uy uy uy diyet sart:)

Demek istediğimi yazıya tam dökemedim galiba anlamamakta haklısınız şimdi okuyunca bende anlamadım :) şöyle açıklayabilirim yaşınıza göre programınız yedikleriniz dikkatiniz ve ilginiz bu işi yada sporu adını siz koyun severek eğlenerek yaptığınızın bir göstergesi sanırım imkanlarınız buna müsait ve rahat o yüzden eğlenceli olarak yazdım kesinlikle iyi bir şey

Bak yine efkarlandim iyimi,

Burda gittigim salona yakin bir lokal var ve türklere ait,her salona gidisimde önünden gecerim,hava güzel olmaya görsün hepsi disarda ,yüzlerini günese verirler 5 lik simit gibi dizilip geleni geceni seyrederler,ordan gectigim icin buna bende dahilim,arkamdan laf atip yeter artik az ye diye laf atan bile olur(Taniyorum hepsini sonucta).Fakat beni üzense okadar cok kisiyiz burda o lokalde havasiz ortamda en az 20 kisi var her zaman,fakat salona girdigimde gardasim diyebilecegim bi antreman partnerim bilem yok.Hicmi merek etmezler,hicmi ilgilenmezler.
Sanirim ben tek tabanca yanliz kovboy olarak kalicam,istemezmiydim söyle t..akli bi saglam partnerim olsun beraber ter atip yeni rekorlar kiralim,yok anasini satiyim yok,bizimkiler günesi gördümü göbek kasiyorlar ancak.Aciyorumda o servis yapan kizcagiza aciyorum her 10 dakikada bir küllük bosaltiyor.
vallahi özeniyorum bazen gelip hem sohbet muhabbet antreman atiyolar,imreniyorum yaa,bizimkilere bakiyorsun aksama kadar batak oynayip semiriyorlar,sonrada 50 sine gelmeden oram buram sakat diye basliyorlar.

Yarin gögüs günüm,simdiye kadar gögüs haftada 2 giriliyordu,birinci gün inciline dumbell girerken ikinci günde flat barbell benc giriyordum böylece gögsün her tarafini bir haftalik programda vurma imkanim oluyordu,simdi haftada bir,fakat daha cok hareket girebilicem cünki beni bekleyen baska bir böylge olmucak,simdi bunu nasil yapmali?
inciline dumbell,ardindan flat benc,flay,pech deck,kable v.s gibimi devam ediyim yoksa her birini bir haftami giriyim yani bi hafta flat benc diyger hafta inciline benc?diger hareketler sabit olmaz degisir.
Her bölgede degismez hareketlerim ve oynak degisken hareketlerim vardir,benc gögüs icin degismezim.(Bütün varyasyonlari)
Birde define olma,diyet zamaninda deciline benc yapilmasi gerekir diye biseylerde okudum,gögsü alttan kesme amacli,hatta forumda bunun epey tartismasi felanda olmus.

yani gögüs icin kafamdaki program biraz karisik,fikri olan varsa yazsin,yarin elbet bisiyler yapilicak burda paylasirim nasil bi program uyguladigimi.

Benim fikrim göğüs gününde 2 tane press yapabilirsiniz. Sonuçta yeni değilsiniz.
Sıralama içinse önce flat yapmanın iyi olduğunu okumuştum. Bunun sebebi direk incline ile başlarsak kanı üst göğüse toplamanın zor olduğundan diye hatırlıyorum. Bunun yerine flat ile başlayarak göğüse kanı toplamayı ardından incline ile üst göğüse çekilmesi öneriliyordu.
Bazı kaynaklar iki press arasına bir açış önerir fakat ben bunu üst göğüse daha ağır girebilmek için tercih etmiyorum.
Presslerden sonra incline cable fly hareketini tercih ediyorum. Dumbell ile yaparken kollar yukarı duruma geldiğinde göğüste gerilim boşalmış oluyor. Sıkıştırmayı yapamıyorum ve iç kısımları iyi vuramadığımı hissediyorum. Cable ile sürekli gerilim sayesinde yukarı pozisyonda göğüsleri iyice sıkıştırıyorum. Hatta ellerim çaprazlayacak şekilde birbirini geçirtiyorum. Böylece iç kısımları daha iyi hissediyorum.
Son hareket olarak ise vücut ağırlığı ile dips yapıyorum. Hem çok iyi bir bileşik hareket olduğu için genel kuvvet için faydalı. Hem de göğüsün alt bölgesini kesmek için etkili.
Ben 2 bölge girdiğim için 4 harekette bitiriyorum. Eğer tek bölge girilecekse bence iyice öldürmek için bir izole hareket daha eklenebilir.

Benim fikrim göğüs gününde 2 tane press yapabilirsiniz. Sonuçta yeni değilsiniz.
Sıralama içinse önce flat yapmanın iyi olduğunu okumuştum. Bunun sebebi direk incline ile başlarsak kanı üst göğüse toplamanın zor olduğundan diye hatırlıyorum. Bunun yerine flat ile başlayarak göğüse kanı toplamayı ardından incline ile üst göğüse çekilmesi öneriliyordu.
Bazı kaynaklar iki press arasına bir açış önerir fakat ben bunu üst göğüse daha ağır girebilmek için tercih etmiyorum.
Presslerden sonra incline cable fly hareketini tercih ediyorum. Dumbell ile yaparken kollar yukarı duruma geldiğinde göğüste gerilim boşalmış oluyor. Sıkıştırmayı yapamıyorum ve iç kısımları iyi vuramadığımı hissediyorum. Cable ile sürekli gerilim sayesinde yukarı pozisyonda göğüsleri iyice sıkıştırıyorum. Hatta ellerim çaprazlayacak şekilde birbirini geçirtiyorum. Böylece iç kısımları daha iyi hissediyorum.
Son hareket olarak ise vücut ağırlığı ile dips yapıyorum. Hem çok iyi bir bileşik hareket olduğu için genel kuvvet için faydalı. Hem de göğüsün alt bölgesini kesmek için etkili.
Ben 2 bölge girdiğim için 4 harekette bitiriyorum. Eğer tek bölge girilecekse bence iyice öldürmek için bir izole hareket daha eklenebilir.

Yok artık,ha ha ha bukadar olur,biraz önce antremandan geldim ve yazdıklarını okudum,aşağıda antremanımı yazıyorum okuyunca neden yok artık dediğimi anlıcaksın:)

Flat barbel benc press 4*12-10-8-6(ağırlık artırarak)
Flat dumbel fly 3*10
İnciline dumbel benc press 3*12-10-8(ağırlık artırarak)
Pech deck(kelebek):4*10
Kable crossover 3*8 aşağıya çekiş,ara vermeden 8* önde birleştirme süper set.

3*tükenene kadar trıceps dips
3*10 Z bar alna press
Ve antreman biter.

Arkadaşlar hareketlerin almancası size yabancı yazamıyorum,ingilizcesinin bir çoğuda bana yabancı,hareket isimlerini yarı türkçe tarı ingilizce gidiyor.anlatabildiğim kadarıyla.

Bugün isyerindeki beslenmem,lachs kanepe,ekmek olarak protein ekmegi ve olmazsa olmazi tursu is yerinde ilk ögün ikinci ögüne salata eklenicek yine lachs ile.paket 250 gr,100 gr inda 26 gr protein ve bol bol omega 3 var.

Eklentiler

• lachs.JPG
    lachs.JPG
    135,6 KB · Görüntüleme: 444
O paketlerdeki fiyati baya baya tuzlu. Buzlukda olanlari aliyorum. Tazesi 100 gr 2.99 € mu ne.

Bu arada lachs= somon baligi

Gesendet von meinem LT26i mit Tapatalk
Hayy azini öpem adi bi türlü aklima gelmediydi:)
Doru söylüyosun bu paketler biraz daha pahali özellikle baligi donmus olarak tüketmekte zorlaniyorum,aktion lari takip ediyorum mutlaka biyerde aktion oluyor,yinede biraz pahali.o paket aktion haliyle 6.95 250 gr.
Sizin orasi daha uygun burda fiyatlar el yakiyor.[DOUBLEPOST=1402584539][/DOUBLEPOST]Bu spor sayesinde yakinda gurme olucaz ,karizma desen cizdirdik zaten yemek yapmaktan,allah sonumuzu hayir etsin.Ben bekar bi kiz olsam abi hiiic düsünmem body ile ugrasan bi adam arar bulurdum kendime,aksama kadar fitnes salonlarinin önünde dolanir birini kapardim ordan.ne güzel hiic yemek derdim olmazdi,nasilsa kendi yapiyor olucak,yapsamda ona uymucak yok yagli yok tuzlu diye yemicek,walla burdan bekar hanim kizlara tavsiye alicaksaniz body ci erkek alin.varacaksaniz body ci erkege varin:)[DOUBLEPOST=1402584649][/DOUBLEPOST]Bu arada bütün Forum üyesi arkadaslarin Berat Kandilini burdan kutluyorum,allah herkezin gönlüne göre versin,dua icin acilan elleri geri cevirmesin,dualarimizi kabul etsin.

Son düzenleme:
Bende elma sirkesi limon su karışımını hiç denemedim ama bu diyette denicem,forumdan bikaç kişi vardı yapan iyide sonuçlar aldıklarını yazıyorlardı,denerim olmazsa bırakırım bi başlıyimde.
Ne işe yarıyor elma sirkeli su içmek, yağları mı eritiyor?
Sabah aç karına mı içmek lazım?

Ne işe yarıyor elma sirkeli su içmek, yağları mı eritiyor?
Sabah aç karına mı içmek lazım?
öyleymis,ben hic denemedim fakat cok duydum,okuduklarim mantikli geldi ve denicem diyetimde,yanliz bir düzeltme yapmam gerekir elma sirkesi,ilik su ve bal ile karistiriliyormus,limon yok yani,metobolizmayi hizlandiriyormus,evet mantikli denemekte fayda var.bir cay bardagi ilik su bir yemek kasigi elma sirkesi ve bir cay kasigi bal deniyor.[DOUBLEPOST=1402585148][/DOUBLEPOST]elma sirkesinin saf olmasi gerekiyormus,

öyleymis,ben hic denemedim fakat cok duydum,okuduklarim mantikli geldi ve denicem diyetimde,yanliz bir düzeltme yapmam gerekir elma sirkesi,ilik su ve bal ile karistiriliyormus,limon yok yani,metobolizmayi hizlandiriyormus,evet mantikli denemekte fayda var.bir cay bardagi ilik su bir yemek kasigi elma sirkesi ve bir cay kasigi bal deniyor.[DOUBLEPOST=1402585148][/DOUBLEPOST]elma sirkesinin saf olmasi gerekiyormus,
e3ydepa8.jpg

bendekide bu.. 3-4 ay önce almıştım.. yüksek protein alımından ötürü vücut çok asitleniyor diyerekten, alkali duruma getirmek için kullandım bir müddet.. bir su bardağına bir çay kaşığı bile midemi bulandırmaya yetiyor..

e3ydepa8.jpg

bendekide bu.. 3-4 ay önce almıştım.. yüksek protein alımından ötürü vücut çok asitleniyor diyerekten, alkali duruma getirmek için kullandım bir müddet.. bir su bardağına bir çay kaşığı bile midemi bulandırmaya yetiyor..
Hah bizede böyle bisiy lazim,yanliz ben bal ilede karistirilmasi gerekir diye okudum,sade su ve bu duman eder adami.bal biraz alir asitini diyorum.[DOUBLEPOST=1402586549][/DOUBLEPOST]Burda saf bulabilirmiyim bilmiyorum bakicam.

Bu sabah yine antremanimiz yapildi,SIRT günüydü bugün

Back extension ile antremana basladim 3*10 yapildi

Wide Grip Chin Up 25 tekrar hahaha sanmayin bi seferde 25 tekrar yapiyorum:)4 sette bukadar cikiyor:)articak insallah,ilk set 8-2.set 6-3.set 5-4.setde allah ne verdiyse diyorum ama en fazla 4 cikiyor:)102 kilo olunca zorluyor,diyetle beraber oda articaktir.

Deadlift-3*10 sadece 70 kg daha öncede yazmistim deadlift bana göre degil her an sakatlanicakmisim hissi var ve agir girmiyorum sindire sindire yapiyorum,ve bu korkuyu üzerimden atamiyorum garip bir durum,kücüklükten gelen piskolojik bir durum olabilirmi acaba?:):)

Hemen ardindan Barbel row,ayni yerde ayni agirlikla deadlift in ardindan devam 3*8-10

Bu asamada bicepsler sinyal vermeye basladi sirt da bisiy yok biceps ler tükenme asamasinda,makinaya gidip torso row yaptim hareketin adi bu üst sirt icin güzel bi alet resmini ekledim.4*10 yapildi bu arada biceps ler dinlendi.

Ardindan 3*10 lat pull down yapildi

3*10 dumbell curl
6*6 yapilarak bicepslerin kalan son canida cikarildi

sirt antremaninin ardindan 3*20 abdominal crunch yapildi ve antreman bitirildi.

Reversed-Pec-Dec-2_Rowing-torso.jpg musc430.jpg

Aaa bu resimli anlatım çok iyi olmuş benim gibilere yoksa İngilizce bilsem de terimleri ezberleyemiyorum.

Back
Yukarı