Merhaba arkadaslar.Markette müslilere bakarken gözüme bebek mamalari ilisti.Besin Degerlerine Baktigimda 4 tablet aminoasitlik protein icerdigini farkettim,vede yaninda demir kalsiyum fosfat vitamin C sayamiycagim kadar vitamin mineral.Sorunum Su supplement almayi planliyordum.Baslayali 2 hafta olacak(Uzun suredir ara ara yapiyorum.)Bebek mamasini görünce baya besleyici boslukta kaldim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler. Saygilar Gökhan
Elmalar ile armutları kıyaslıyorsunuz. Öncelikle ek besin tercihinizde amacınız ne, yani niçin ek besin kullanma ihtiyacı duyuyorsunuz? Bebek mamasında belli oranda yağ, şeker ve kompleks karbo vardır. Sadece protein değildir. O nedenle protein ihtiyacınızı karşılayacak miktarlarda tükettiğinizde aynı anda yüksek oranda karbo, şeker ve yağ alırsınız. Amino alımının amacı kaslara ihtiyacı olan yapı taşlarını en kısa sürede temin etmektir. Çünkü amino en küçük yapı taşıdır ve kana süratle karışır. Oysa bebek maması tükettiğinizde aldığınız proteinin kana karışım süreci oldukça fazla olacaktır ve bu proteinin bir kısmı bitkisel kaynaklı olacağından eksik amino zincirleri içerir. Kısacası ikisi de birbirinin alternatifi değildir. İkisi arasında kıyaslama veya tercih yapmak anlamsızdır.
bebek maması kilo aldırıcı mı? herkese merhaba arkadaslar kolay gelsin herkese burada yeni uyeyiyim bilgiler için cok tşkler. benim bir sorum olacaktı bugun markette bebek maması gordum ve aldım degerlerine baktım baya yuksek size danışmak istedim 100 gr tozda kalori 378 protein : 10,55 toplam yag 1,40 karbonhidrat: 80,90 sizce bu mamayı yemek saglıklımıdır? yani yararı olurmu kilo almak için. tşkler şimdiden..
aslında bir bakmak lazım hem kilo almaya yardımcı olur hemde enerji verir diye düşünüyorum çünkü çocuk maması sonuçta içinde çocuk gelişimi için yararlı birçok vitamin mineral var. incelemekten zarar gelmez
Ya mukemmel bir kaynak bu forum, http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/41420-yasam-jennifer-neden-yaslanmiyor-/2 Burda Jennifer neden yaslanmiyor haberini okurken, bebek mamasi gozume ilisti, hemen tabi algida secicilik ve beynin sadece beslenmeye calismasindan bebek mamasini 3 ogun disinda ara ogun olarak tukemezmiyim diye dusundum, sonra google a girdim ve gordum ki sirf ben degilmisim bunu dusunen hatta bodybuilng.com da bunun icin bir chart bile hazirlamislar, http://www.bodybuilding.com/fun/nut...0300&protein=&carbs=&fat=&show=&order=Descrip Dedim hemen bunu sormam lazim, ama tabiki arama yapmadan konu acmadigim icin hemen aradim ve ne goreyim cooookdan birileri sormus. simdi ciddi ciddi yarin gidip besin degerleri ve fiyatlarina bakarak hesap yapiam, hem gun icinde yanimda kolayca tasiyabilecegim, hem dunyanin belkide en saglikli ara ogunleri olabilcek bir besin kaynagi