BCAA ve amino

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve eagle-x tarafından 2 Nisan 2007 başlatılmıştır.

  1. eagle-x
    Offline

    eagle-x Üye

    Katılım:
    25 Mart 2006
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    prodüksiyon
    Yer:
    istanbul
    merhabalar,
    BCAA tek başınamı kullanılıyor yoksa amino 2700 veya 3000 vb... aminolarla berabermi.BCAA daha çok yağ yakıp diyet ürün diye gectiği için bir çok yerde kafam karıştı.
    hangi şekilde kullanmak daha faydalı, ben universal amino2700 kullanıyorum, bu bitincemi başlamalıyım BCAA'ya. yoksa berabermi ?

    teşekkürler, herkese ii çalışmalar
     
  2. B3RkOvi
    Offline

    B3RkOvi Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    0
    BCAA tek basina kullanilmaz baska urunler ile kombine edebilirsin
    BCAA yag yakici degildir.

    branched chain amino acids cift zincirli (yanlissam duzeltin :) ) kas kaybini onluyor ve bcaa vucut tarafindan uretilmiyor
    BCAA YI amino ilede kullanabilirsin ama bazi protein tozlarinin bcaa orani fazla oluyor.
    Diyet Doneminde (daha hic diyete girmedim girersem) Favorim :D Carnitine , CLA , BCAA , Protein
     
  3. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    Bcaa'ların tanımı aşağıda var..tek başına kullanılmaz diye birşey söylenilemez tabiki..asıl görevi antreman sonrası katabolik etkiyi (kas yıkımını) enaza indirmek..

    Sekiz tane temel (esansiyel) amino asit vardır.

    Bunlar; izolösin (isoleucine), lösin (leucine), lizin (lysine), metionin (methionine), fenilalanin (phenyİalanine), treonin (threonine), triptofan (tryptophan) ve valin (vaIine) dir.

    Temel amino asitler vücutta sentezlenemez (üretilemez) ve bu yüzden dışardan besinlerle beraber veya ek gıda olarak alınmalıdır. Eğer bu sekiz temel amino asiti her gün beslenmenizde düzenli bir şekilde alırsanız vücudunuz kas üretimini, hormon ve enzim formasyonu için gerekli olan tüm diğer amino asitleri üretebilir.

    Bu 8 temel amino asitten lösin (leucine), izolösin (isoleucine) ve valin (valine) özel bir amino asit grubu oluştururlar ve Çift-zincirli amino asitler (BCAA-Branched Chained Amino Acids) diye anılırlar. BCAA’ lar kas dokularının muhafazası için gereklidir ve kaslardaki glikojen depolarının korunması şeklinde kendilerini belli ederler.

    Glikojen (glycogen) karbonhidratların bir depolanma şekli olup, enerjiye dönüştürülebilirler . BCAA’ lar aynı zamanda egzersiz, sportif aktivite veya yoğun bedensel faaliyet esnasında kaslardaki protein yıkımının önlenmesine yardımcı olurlar..

    Yoğun fiziksel stres (ağırlık kaldırma, koşu vs.) esnasında vücut katabolik duruma girebilir. Yani vücut artan enerji ihtiyacını karşılamak için kas dokularını parçalayıp ayrıştırır (Protein yıkımı). Bu durum olduğunda eğer vücutta yeteri kadar BCAA varsa, kaslardaki protein yıkımının azaltılmasına yardımcı olurlar. BCAA, vücut geliştirenlerden dayanıklılık için yarışan atletlere kadar herkese faydalı olabilir. BCAA kas gelişimine önemli etkisi olan bir amino asit zinciridir.

    Bir sportif aktivite veya yoğun egzersiz içerisinde olmayan yetişkinler günde ortalama olarak vücut ağırlıklarının her kilogramı başına 16 mg lösin, 12 mg izolösin ve 14 mg valin’ e ihtiyaç duyarlar. Vücut geliştiriciler, kaslarını güçlendirmek isteyenler, yoğun egzersiz yapan sporcu ve atletler ise bu değerlerin 3-4 katına kadar BCAA’ ya ihtiyaç duyabilirler (Vücut ağırlıklarının her kilogramı başına 25-65 mg BCAA) . BCAA’ ların herhangi bir yan etkisi şu ana kadar rapor edilmemiştir. Yüksek miktarda BCAA alınması durumunda bile BCAA’ lar vücutta diğer amino asitlere dönüştürülecek veya enerji olarak kullanılacaklardır. BCAA ile ilgili olarak henüz bir ilaç etkileşimi de rapor edilmemiştir.

    Kaynak : bitkisel-tedavi.com
     
    GoDDy bunu beğendi.
  4. taco23
    Offline

    taco23 Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2006
    Mesajlar:
    58
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Dalış eğitmeni,İşletmeci
    Yer:
    izmir
    %100 serbest formda bulunan ve çift zincirli amino asiteler olarak bilinen BCAA'lar(L-Valine,L-Leucine ve L-Isoleucine),metabolizma tarafından üretilmeyen ve kas dokularının yıkımına karşı kas sistemini koruyan çok özel bir gruptur.Sert ve şiddetli antremanlarda enerji üretmek (ANABOLİK ETKİ) amacıyla kullanılan BCAA'lar ihtiyaçtan fazla protein kullanılması ve kas dokularında oluşan yıpranmalar ve bozulmalar anlamına gelen (KATABOLİK METABOLİZM)'i önleyen tek alternatiftir.BCAA'lar kas dokularının mükemmel seviyede korunmasını sağlamak için kas sisteminde depo edilen besleyici madde miktarını artıran insülin hormonu'nun salgılanmasınıda sağlarlar.
    Dahası BCAA'lar hemen hemen bütün proteinlerin yapımında görev alırlar ve kas dokularındaki amino asitlerin,(Diğer amino asitlerin %58,BCAA %42)%42'sini oluştururlar.Kas sisteminde bu derecede yoğun olarak bulunan BCAA 'lar yeteri kadar temin edilemez ise vücut kas sistemini gözden çıkarma pahasına bu ihtiyacını kendi rezevlerinden kullanarak telafi eder. Bu şu demektir;antremanlarda kas sistemimizin gelişmesi olanaksız hale gelir,yapılaşmasını beklediğiniz adeleleriniz maalesef yıkıma uğrar.Dolasıyla ağır,yoğun ve şiddetli antremanlarda kas sistemi için sigorta görevi üstlenen BCAA'lar ile adelelerinizin gereksiz yere yıkımı ve dolasıyla güçten düşmesine engel olabilirisiniz.(Bende 2700'yle kullanıyorum 3 aydır oldukca memnunum,2700'rahatca kullanabilirsin)
    Kaynak;all-stars-de
     
  5. eagle-x
    Offline

    eagle-x Üye

    Katılım:
    25 Mart 2006
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    prodüksiyon
    Yer:
    istanbul
    merhabalar, "Kalori kısıtlaması dönemlerinde BCAA kullanmak temel ağırlığı korurken seçici bir biçimde yağın yakılmasını sağlar.
    Araştırmalar, BCAA’ların kilo verme döneminde yağ yakımında ve kas kütlesinin artışında önemli rolü olduğu göstermiştir. Yarışmaya hazırlanan sporcularda BCAA takviyesi alanların, almayanlara göre çok daha fazla yağ yakımı ve kas kütlesinde artış sağladığı kanıtlanmıştır".

    Yag yakıcı derken yukarda yazanı kastetmiştim, direk L-canetin gibi bi ürün olduğunu ifade etmek istemedim.

    arkadaşlar amino ile kullanmaya başlıyorum artık, ikiside amino asit olarak gectiği içiin tereddüt etmiştim, acaba ikisini birde kullanmak mantıklımı diye, sanırım kullanabilrim . herkese teşekkürler.

    herkese ii çalışmalar
     

Sayfayı Paylaş