masteer dedi:Bu sporun cok sevdıgım bır ozellıgı vardır.
Kagıt parcaları , aldıgın egıtım, duvardakı belgelerın cok onemlı degıldır.
Bır salonda hoca olman ve saygı gormen ıcın buna yarasır bır vucudun olmalıdır.
O yuzden saglam bır vucuda sahıp olman body hocası olman ıcın yeterlı, zaten para toplama amaclı bazı sertıfıka programlarını hıc kımse fazla onemsemez.
Bu konuda curl e katılıyorum benim salonumdaki hocamında vücudu gayet iiydi her sene yaza doğru sağlam bir kür yapar hemde baya sağlam ondan sonra ii olurdu ama nevarki hocalık konusunda bana hiçbir katkısı olmadı desem yeridir hatta zararı oldu çünkü ne bişi öğretirdi nede yanlış yaptıkmı uyarırdı,klasik bir beslenme prog.mı(makarna,pilav,tavuk yiyebildiğin kadar ye) klasik bir ant. progarmı(o programıda ilk birkaç ay verdi) hocalığı bundan ibaretti ve ben bu forumu bulana kadar çook yanlış çalıştım yarar yerine zarar yaptım kendime,gelişimimi yavaşlattım vs. ama bu forumu bulduktan sonra hocaya ihtiyaç duymadan burdan body hakkında herşeyi öğrenmeye çalıştım ve kendi kendimin hocası oldum ama ne kadar araştırıp öğrensemde başında profosyonel bir hocanın olması kadar faydalı olmicaktır...CURL dedi:masteer dedi:Bu sporun cok sevdıgım bır ozellıgı vardır.
Kagıt parcaları , aldıgın egıtım, duvardakı belgelerın cok onemlı degıldır.
Bır salonda hoca olman ve saygı gormen ıcın buna yarasır bır vucudun olmalıdır.
O yuzden saglam bır vucuda sahıp olman body hocası olman ıcın yeterlı, zaten para toplama amaclı bazı sertıfıka programlarını hıc kımse fazla onemsemez.
Bazı şeyleri karıştırmamak lazım diye düşünüyorum. Bişeyleri bilmekle uygulamak veya uygulayabilmek ayrı şeyler. Ayrıca bişeyleri bilip öğretmek yada öğretebilmek de var. Antrenörlük ayrı şey sporcu olmak ayrı bir şey. Biliyosunuz Joe Weider IFBB işlerinden arta kalan zamanlarda profesyonellere antrenörlük de yapmıştır. Hatta kapısında yatan insanlarda olmuştur. Gelgelelim Weider babanın öyle aham şaham vücudu da yoktu.
Örneğin benim hocamın vücudu çok iyi. Zaten ben de buna kanarak salonuna yazıldım. Ne var ki ilk 3 aydan sonra bana program yazmayı bıraktı. Beslenme konusunda tavsiye istediğimde de sürekli geçiştirir. Bu yuzden ben kendimi yetiştirmek durumunda kaldım.
Ben de eskiden sizin gibi düşünüyordum. Ama bu yaşadıklarımdan sonra vücudu iyi olanın değil, bilgisi, görgüsü, eğitimi sağlam adamın işime yarayacağını anladım. Siz bana okumuş adam gösterin. Gerisi hikaye.
Doğru federasyon çeşitli illerde antrenörlük için kurs açıyor. Mesela diyelim belgen yok girdin kursa kazandın sınavları yardımcı antrenör olursun. diyelimki yardımcı antrenörsün kademe atlamak için tekrar kurslara katıalbiliyorsun.Sandığım kadarıylan 4 tane kademe var. Tabi bunları federasyon yazıp biyerlere asmıyor sen kendin takip ediyorsun. ayrıca kurslar 12 gün filan olması lazım hergün akşama kadar ders gördüğün gibi hemen akabinde sınav oluyosun. yani benim bildiğim kadarıylan bu iş böyle. Bende antrenör olmak istediğim için biraz takip ediyorum. Eğer bişekilde bi kursun açıldığına dair duyum alırsam, haberdar ederim...hardark dedi:federasyon bununla ilgili kurs acıyor onları takip edebilirsen hakem kursu yada yardımcı antrenör antrenör kursu
hardark dedi:federasyon bununla ilgili kurs acıyor onları takip edebilirsen hakem kursu yada yardımcı antrenör antrenör kursu