selamlar. arkadaşlar bazen et hazırlamam zor oluyor. onun yoklugunu sucukla gidersem nasıl olur ? et yerine sucuk yesem yani.
yag ve baharatlar sorun degil aksine faydali vucudun insulin seviyesini dusuruyor yaglar ve baharatlar Ama sucukta baska sorun var soya ve isil islem gormus olmasi Kasap sucugu ve pastirma afiyetle yenir digerleri iyi degil
sorun hangisinin içinde ne olduğunu kestiremeyiz öle olsa herkes sucuk yerdi.su zamanda çokta pahalı değil tabi sucuk var sucuk var.
etın kg.30 lırayken markettekı sucıkların kg 10tl..hemde%100 dana eti evet ıcındekı et dana etı ama ne kadar et var?arkadaslar bunların ıcı benım tahmınım %80 soya proteyını..paranıza yazık..vatandası sureklı kelıme oyunllarıyla kandırıyorlar..
Kasap sucugu ve pastirma afiyetle yenir digerleri iyi degil zaten benim dedigimde o kasap sucugu kasapın kendi yaptıgı sucuk kilosuda 25 30 lira arası digerleri soya dolu yenmez
Salam, sosis ve sıcak sosisli sandviç gibi işlenmiş et yemenin kalp ve şeker hastalığı riskini artırdığı belirlendi. Harvard Halk Sağlığı Okulu’nda görevli araştırmacılar, salam, sosis, pastırma, sıcak sosisli sandviç ya da çabuk hazırlanan etlerin, kalp hastalığı riskini yüzde 42, tip 2 şeker hastalığı riskini ise yüzde 19 oranında artırdığını buldular. Circulation isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, işlenmemiş kırmızı et tüketen bireyler arasında herhangi bir risk bulunmadığını belirten araştırmacılar, “Birçok beslenme rehberinin kırmızı et tüketimini azaltılmasını önermesine rağmen, önceki bireysel araştırmalar et tüketimiyle kardiyovasküler ve şeker hastalığı arasında karışık sonuçlar ortaya çıkarmıştı” dediler. Araştırmacılar, daha önce yapılan yaklaşık bin 600 araştırmayı değerlendirdiler ve bu araştırmalarda işlenmiş etlere karşı işlenmemiş et yemenin sağlık üzerindeki etkileri göz önünde bulundurulmadığını belirttiler.
Diyet dönemindeyseniz hiç yemeyin İçinde proteinin 2 katı değerinde yağ var. O kadar kaloriyi harcamak sizin için çok zor olur Ama diyet yapmıyorsanız heldic'in dediği gibi güvenilir kasapların sucuğu alınabilir. Yada bilindik iyi markaların sucukları alın. Kilosu genelde 30tl yakın oluyor
Kesinlikle et yerine sucuk olur!!! Protein miktarı biraz daha kıt olsa da sağlıklı yağları içerir, o yüzden tabi ki olur! Ama tabii %100 dana eti (kırmızı etin yerini tutması mevzu bahis olduğu için) ısıl işlemden geçmemiş olması gerekir... Kendi hayvanından kasap sucuğu kesinlikle olur... Protein miktarı az diyen arkadaşlara diyecek söz bulamıyorum artık; günlük kilonuzun 0,8-1 katı gr protein yettiğini Mentzer ve Yates gibi adamlar yıllardır söylüyor!!! Sevgili Danny de yakın zamanda yine bunu vurgulayan bir yazı yazmış döktürmüş... Proteinin fazlası kas yapısına gitmiyor, zorlamanın anlamı yok Sucuk gayette olur
Islenmis gıdalardan kesinlikle uzak dur. Eger kendi sucugunu kendin yapabiliyorsan, tamam ama gidip marketten hazır alıyorsan, asla!
Bu yeni araştırma, 2007 yılında yapılmış olan ve bir dönüm noktası niteliği taşıyan aynı konudaki bilimsel çalışmaların sonuçlarını “kesin teyit” özelliği taşıyor; “İşlenmiş et kalın bağırsak kanser riskini önemli ölçüde artırmaktadır.” (2007 yılında yapılmış olan 14 çalışmaya ayrıca 10 yeni kalın bağırsak kanser çalışmasının sonuçları da dahil edildi.) Aslında 2007 raporu, bugün kesin olarak KANITLANMIŞ olsa da zaten, çok acil bir şekilde işlenmiş et ürünlerinin ulusal beslenme programlarından çıkarılması konusunda yeterince güçlü kanıtlar içeriyordu. Ama ABD hükümeti bunun yürürlüğe girmesi konusunda PCRM tarafından yapılan başvuruyu o tarihte reddetmişti. Kanıtlanmış bu yeni çalışma ışığında, özellikle çocukların işlenmiş et içeren bir beslenme şekline devam etmeleri konusunda hiçbir bahane kalmamış durumda. Kalın bağırsak kanser dünyada en sık görülen üçüncü kanser türüdür. Araştırmacılar, etten yoksun zengin bitkisel kaynaklar içeren bir beslenme şekliyle, alkolden uzak, daha fazla egzersizle, sağlıklı bir kilonun muhafaza edildiği bir yaşam biçimi benimsenerek tüm kalın bağırsak kanser vakalarının %45’inin önlenebileceğini vurguluyor. Amerika’da her yıl 64.000 den fazla insan bu kanser türüyle karşı karşıya. Bazı gıdaların önemli ölçüde bu ölümcül hastalığa yakalanma riskini artırdığı “ispatından” hareketle şimdi hepimizin yapması gereken, tüm toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve yaşam şeklimizi değiştirerek özellikle çocukların bu tür gıdalardan uzak tutulmasını sağlamaktır. yazının tamamını alıntı yapmadım önemlı kısmını alıntı yaptım. marketlerde satılan bu tur besınlerı almayın ıcıne etten baska herşey katıyorlar sakatat bılmem neler neler katkı amddeleri vs vs ımkanın varsa hafatda 1 kere bıle olsa kırmızı et tuket ama bu tur işlenmiş gıdalara yönelme bunu ben değil birçok araştırma ve bırcok beslenme uzmanı önerıyor. zeuzs farklı olmayamı çalışıyorsun bılmıyorum ama ınsanlrı doğru yöneltmıyorsun herşeyı proteın yag dıye ayırt etmeden once aldıgı sucuk ta et varmı yokmu ıcınde ne tur katkı maddelerı var onları ıncele sonra proteon yag oranını tartışırsın.
zeuss dogru soyluyor benim soyledigimden farki yok dediginin Sucukta yag var sakakat var diye korkmayin onlar insan sagligina cok faydali yaglar Isil islem gormemis kendi etinizden yaptirdiginiz yada kasapin kendi yaptigi icine soya ve seker basmadigi sucuga sekerde basiyorlar temiz sucuk afiyetle yenir Fakat icine bitkisel soya nisasta bugday proteini bastiginiz sucuk yenmez ki hazir sucuklarin cogu oyle Ornek polonezin sucugunda soya var ama 25 30 lira
en iyisi tavuk etine balık etine devam abiler. zaten testesteron seviyem oldukça fazla. kırmızı et ile daha fazla uçurmayalım 72 kg yim. evde antrenman yapıyordum bilinçsiz bir şekilde ve düşük tekrarla. günlük 70 gram bile protein tüketmiyordum. ama kaslarım kısa zamanda gelişmişti. mesela kollarım 29 dan 33 e fırlamştı 1 ayda. bunun alakası testesteron seviyesinin yüksekligi midir. genetik yapım mıdır. ya da başka birşey mi ne olabilir ?